Ephemerality
80+
- Reaksiyon skoru
- 77
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Tamam şimdi oldu okey. Bu arada 8k hz de oynamaya çok gerek var mı eminim sistemim de bir sorun yaratmayacaktır ama kullansam kullansam max 2k kullanırım en sağlıklısı o gibi geliyor. Çok ciddi fark yaratıyor mu ?Ben vahim bir durumda yada kötü demedim. Aksine hepsi iyi dedim fakat NXP LPC5528 kadar kompakt ve güçlü değil dedim. Sensör verileri bu mikrodenetleyiciler üzerinden okunur. Bunlar aynı zamanda ölçüm gibi bir çok şey yapar. Sana daha önce söylediğim entegre etme ve özelleştirme kısmına tam olarak burada devreye girer. Yani firmalar bunu istediği gibi özelleştirip nasıl entegre edeceği onlara kalmış.
Hatta o kadar hassas bir seviyeye geldiler ki bunun üzerinden casus yazılımla dinleme bile yapılabileceği keşfedildi. Haberi burada; https://www.chip.com.tr/guncel/tele...izli-gizli-sizi-dinliyor-olabilir_173394.html
PCBnin kalitesinden, üzerindeki bileşenlerin kalitesine kadar hepsi bir bütündür. Mesela senin kullanmış olduğun dav3 pro üzerinde bataryayı ölçmek için bir batarya yönetim entegresi olduğu biliyor muydun? buna fuel gauge denir. Peki bu ne üzerinden okunur? entegre mcu.
Peki sen 8k polling rate ile mouseyi kullanmak istersen ne olur? ortalama 10-15 saat kullanırsın ve bataryanı yıpratmış olursun. Peki kablolu şarjda iken kullanayım dersen ne olur? nur topu gibi yeni bir mouse kullanmış olursun. Wireless modda kullandığında alakası bile olmaz, wireless için geliştirildiği için veriyi kablolu olarak daha geç iletir
2.4ghz üzerinden gönderilen veri nasıl okunur? mcu üzerinden. E bağlantı kesildi mi? parazitlenme var mı? noluyo alıcım hangi mesafede? beni kullanacak mı yoksa uyku moduna mı girsem? pilim düşüyo dur şu güç modumu bi ayarlayım ben yada pilim %70 seviyesinde sinyal gücüm çok biraz kıssam mı? gibi sorularda mcu üzerinden okunuyor. Bu ve bunun gibi şeyler mcu için ekstra yük demek.
Kablolu bir mouseda bunlar nasıl işliyor? adam mouseye tıkladı, sağa çevirdi al sana veri direkt işle bunu şeklinde. Yani arada ne yok? çoğu şey yok. Ha birde beni wireless için tasarlamadılar o yüzden gücümün tamamını kullanabilirim diyor. Fark bu kadar.
Ben dert tasa sahibi olmamak için wireless tercih etmiyorum sadece. Yoksa wireless mouselarda bu işleri günün sonunda kaldırabiliyor. Ama arkada ne dolapların döndüğünü bilmek rahatsız ediyor o kadar.