BERKANY
80+ Silver
Dahası
Büyük bir şey diyeceğini sanmıyorum.Okullar olacak yani maalesef ümitlenmeyin.
Bende d smart go var hayırdır (!)Siz TV'den mi izliyorsunuz, ben Turkcell kullanıyorum kardeşim TV+ varken düz TV neymiş.. (!)
Ziya Selçuk da dönemi düzgün yönetemedi bence, Uzaktan eğitim dediler durdular, uzaktan eğitimden verim alan var mı ki?Zamanında Ziya Selçuk okulları kapatmadığında herkes İSTİFA demişti twitterdan.
Harbi giden geleni aratıyor bence.
Ortalamam 98 12.sınıfım evet sağlığımı ve ailemi düşünmek tembellik oluyorsa tembelim.Okulları kapatıyoruz, tembel öğrencilerimizi düşünüyoruz diyecek
Sadece okullarda yakalanılsa gene iyi, çoğu kişi otobüsler ile gidip geliyorlar.Uzaktan eğitim sanıldığı kadar verimli değil.Bunu herkes biliyor.Ancak sınıfların durumları göz önüne alındığında uzaktan eğitimden başka bir çare olmadığını da kabul etmek gerekir.Ben 2000 nüfuslu bir ilçede öğretmen olarak 10-15 kişilik sınıflarda bile covid vakası görülüyorken il de 40-45 kişilik sınıflardaki durumu düşünmek bile istemiyorum.Evet hiçbir yararı yok uzaktan eğitimin.Ancak eğitim öğretimde "Okul sağlığı" dikkate alınmalı diye düşünüyorum ve uzaktan olması gerektiğini düşünüyorum.Çünkü gerek öğrenci gerek toplum hiçbir tedbir almamakta..
Evet bir de taşımalı öğrencilerin durumu var.Bir sınıfım vardı hepsi aynı köyden gelme.Çocuklar aynı şekilde tek tek hasta oldular ve tüm köy hasta hocam diyorlardı.Son hafta covidden gitti hepsi.Birde bu öğrencilerin geldiği otobüsü düşünün.Hepsine bulaşma riski %100.Yani bu olay" kelebek etkisi" gibi.Bir kıvılcım ile her yere gidebilir.Hayırlısı olsun ne diyim.Sadece okullarda yakalanılsa gene iyi, çoğu kişi otobüsler ile gidip geliyorlar.
Gördüm knk bana bir şey öğretmeye çalışma aramızda iki lise eğitim dönemi kadar fark var.(!) i bile görmeyen şahıs...