Sizce Mouse hz kaç olmalı

ElyyaK

80+ Silver
Reaksiyon skoru
372
Bu Mouse Hz Değeri Kaç olmalı sizce 1000 mi 500 mi valorant da 1000 biraz fazla gibi geldi ama 500 de uygun gibi gelmedi sizce hangisini secsem valorantta işime yarar

Ekler

• smaller-2021-06-03T17_40_54.766Z.jpeg
    smaller-2021-06-03T17_40_54.766Z.jpeg
    763.3 KB · Hit: 279
bende 1k ya aldım razer synapse den direk

monitör hz si gibi düşün ne kadar çok o kadar sensörü iyi algılıyor
kanka bana 600 dpi ile valo sens 0.350 sens fazla gelıyor neden 1000 ayarlayınca kafadan kayıyor aım

Buradaki hz değeri mouse nin saniyede kaç kez bilgisayarınla iletişim kurduğunu gösterir. Ne kadar çok iletişim kurarsa tepkilerine o kadar çabuk ve doğru cevap verir.Bu yüzden ne kadar yüksek o kadar iyi.

bazı esporcular 500hz kullanıyorlar nedenkı
Buradaki hz değeri mouse nin saniyede kaç kez bilgisayarınla iletişim kurduğunu gösterir. Ne kadar çok iletişim kurarsa tepkilerine o kadar çabuk ve doğru cevap verir.Bu yüzden ne kadar yüksek o kadar iyi.

Eskiden böyle dertler mi vardı be içinde minik top olan beyaz fareden vardı arada topu çıkartıp silerdim miss gibi :D

Hiç bilmiyorum. Mutlaka vardır bi açıklaması ama işin teknik kısmı yukarıda açıkladığım gibi düşünülebilir. Neden 500hz de kullandıklarını bulabilirsem bilgi veririm.

benım kafam karıstı ıste acıklarmısınız bıelen

Şöyle açıklıyayım sana ; Mouse ve bilgisayar arasındaki sinyal sıklığı ne kadar fazla olursa senin verdiğin tepkileri anlık olarak ekranda gösterme oranı artar. Buradaki sinyal sıklığı dediğimiz şey hz değeri oluyor. Ne kadar yüksek hz değeri olursa senin mousedaki en ufak kımıldatmanı pc de algılar.
Biraz bakındım internette ve e sporcuların 500 hz kullanmasının sebebinin yaptıkları küçük mouse haraketlerini pc nin algılamasını istememeleri olduğunu öğrendim. Yani daha stabil bir aim için 500 hz kullanıyorlarmış.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,327
Üyeler
186,605
Son üye
YCGG
Geri