Neler Yeni

Sizce parcalara bir sey olmusmudur

Suprağ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
sss sss
arkadaslar selam size cok onemli bir sorum var ben ssd+ram+psu aldim taktik ettim calisiyor neyde amd expo idi sanrim yada xmp tam hatırlamıyorum tam bellek hizi almak için onu açtığım ve pc cokmeye başladı bildiginiz çöküp durdu baya baya baya her açılışta mavi ekran mavi ekran sonra biosa giriyorum biosta donuyor ve atiyor hatta tusundan kapatmak zorunda kaldim mavi ekran uzun sure kaldigi icin tusundan kapatmak zorunda kaldim ve 2gun boyunca denedim ve mavi ekran verdi bir abime sordum pcden anlayan biri expo yada xmp her neyse kapat onu senin biosun eski(2023) default sanırım (a620m-e pro) kapat onu dedi ve bende kapattim harbiden sorun düzeldi size sorum var bu 2 gun icerisinde bios cokmesi yani donup kalmasi(pcnin tusu ile kapattim) ve windowsun mavi ve siyah ekranda kalip dugme ile kapatmam bu yasannalarin hepsi bilgisayarima parcalarina zarar vermismidir ornek expo yada xmp axinda 6000 vermesi gerekirken 5000 vermesi gibi kalici yada gecici hasarlar olmusmudur yoksa bir sey olmamismidir ?

M3MOAP

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Mehmet Talha
arkadaslar selam size cok onemli bir sorum var ben ssd+ram+psu aldim taktik ettim calisiyor neyde amd expo idi sanrim yada xmp tam hatırlamıyorum tam bellek hizi almak için onu açtığım ve pc cokmeye başladı bildiginiz çöküp durdu baya baya baya her açılışta mavi ekran mavi ekran sonra biosa giriyorum biosta donuyor ve atiyor hatta tusundan kapatmak zorunda kaldim mavi ekran uzun sure kaldigi icin tusundan kapatmak zorunda kaldim ve 2gun boyunca denedim ve mavi ekran verdi bir abime sordum pcden anlayan biri expo yada xmp her neyse kapat onu senin biosun eski(2023) default sanırım (a620m-e pro) kapat onu dedi ve bende kapattim harbiden sorun düzeldi size sorum var bu 2 gun icerisinde bios cokmesi yani donup kalmasi(pcnin tusu ile kapattim) ve windowsun mavi ve siyah ekranda kalip dugme ile kapatmam bu yasannalarin hepsi bilgisayarima parcalarina zarar vermismidir ornek expo yada xmp axinda 6000 vermesi gerekirken 5000 vermesi gibi kalici yada gecici hasarlar olmusmudur yoksa bir sey olmamismidir ?
parçalara bir sıkıntısı olmamıştır sistemin xmp/expo açınca stabilite sorunu yaşıyor sistem bilgilerini paylaşırsan yardımcı olacak arkadaşlar vardır

Ysuflix

80+ Gold
Bios update yap dene olmazsa ramler patlaktır

Suprağ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
sss sss
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
parçalara bir sıkıntısı olmamıştır sistemin xmp/expo açınca stabilite sorunu yaşıyor sistem bilgilerini paylaşırsan yardımcı olacak arkadaşlar vardır
biosu uptade edersem expoyu yada xmpyi acabilirmisim sistem parcalarim: rtx 4060 ti zotac (8) msi pro a620m-e ryzen 5 7500f gskills ripjaws 5 (32) samsung 990 pro thermaltake gf 750w gold plus
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios update yap dene olmazsa ramler patlaktır
2023 icin 6000mhz fazlami yoksa normal mi

hiç bişi olmaz dert etme
sagol hocam

Ysuflix

80+ Gold
biosu uptade edersem expoyu yada xmpyi acabilirmisim sistem parcalarim: rtx 4060 ti zotac (8) msi pro a620m-e ryzen 5 7500f gskills ripjaws 5 (32) samsung 990 pro thermaltake gf 750w gold plus

2023 icin 6000mhz fazlami yoksa normal mi

sagol hocam
Alakası yok ramler bozuksa bios update de fayda etmez eğer sağlamsa ilk vers biosta da açabilirsin

VS07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Vahit Sarıkaya
Hocam öncelikle noktalama işaretsiz yazmışsınız çok yorucu okumak. Yine de okudum. Anakartın desteklediği son hız 6000mhz. Bir arkadaşım da böyle sorun yaşamıştı msi anakarttı onunki de. Ram hızını analartın desteklediği son hıza alınca sizde ki gibi sorunlar oluyordu. Expoyu kapalı kullanıyor şuan sıkıntı yok.

Suprağ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
sss sss
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam öncelikle noktalama işaretsiz yazmışsınız çok yorucu okumak. Yine de okudum. Anakartın desteklediği son hız 6000mhz. Bir arkadaşım da böyle sorun yaşamıştı msi anakarttı onunki de. Ram hızını analartın desteklediği son hıza alınca sizde ki gibi sorunlar oluyordu. Expoyu kapalı kullanıyor şuan sıkıntı yok.
anakartin kendi sitesinde 6800 kadar desteklediğini soylemis hocam

Alakası yok ramler bozuksa bios update de fayda etmez eğer sağlamsa ilk vers biosta da açabilirsin
alakasi var hocam en azindan izlediğim ve duydugum kadari ile oyle 2023 biosu ile 2025 arasinda illa ki fark vardir aciklamasinda su iki detay gordum
Optimized the memory compatibility of single rank (1R) under 2DPC configuration.
- Optimized the memory compatibility of dual rank (2R) under 1DPC configuration.

VS07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Vahit Sarıkaya

alakasi var hocam en azindan izlediğim ve duydugum kadari ile oyle 2023 biosu ile 2025 arasinda illa ki fark vardir aciklamasinda su iki detay gordum
Optimized the memory compatibility of single rank (1R) under 2DPC configuration.
- Optimized the memory compatibility of dual rank (2R) under 1DPC configuration.
Evet ben pro olmayına bakmışım.

Suprağ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
sss sss

bios tarihi: 2025-03-05

Evet ben pro olmayına bakmışım.
msi her serisi pro diye gecmiyormu yoksa yanlis mi biliyorum hocam

VS07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Vahit Sarıkaya
Bazı yerlerde 6000 yazıyor her şey karıştı hocam 😄

Ysuflix

80+ Gold

yılların pc montajcısı ve teknisyeniyim ne anlatıyosun hocam duyup izlediğinin 5 10 katını yaşıyorum ramin bozuksa bios update yapman rami tamir etmez ddr5'te çok patlak ramle karşılaşıyorum distribütörlere gönderdiğim ddr5 ramin haddi hesabı yok. ram patlak çıkmış olabilir distribütöre gönderirsin değişir gelir.

Suprağ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
sss sss
yılların pc montajcısı ve teknisyeniyim ne anlatıyosun hocam duyup izlediğinin 5 10 katını yaşıyorum ramin bozuksa bios update yapman rami tamir etmez ddr5'te çok patlak ramle karşılaşıyorum distribütörlere önderdiğim ddr5 ramin haddi hesabı yok. ram patlak çıkmış olabilir distribütöre gönderirsin değişir gelir.
vatandan aldim hocam bios uptade den sonra sorun devam ederse nasil bir yol izlemeliyim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,074,711
Üyeler
170,754
Son üye
İan Wesley
Top Bottom