Sizce telefonlar daha da gelişebilir mi?

Sergeant Cross

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
366
sizce telefonlar daha da gelişebilir mi? son yıllarda dikkat çeken hiçbir şey yok (ya da ben göremedim). daha güçlü işlemcilerden bahsediyoruz ama bu işlemci gücünü kullanabilecek yorucu bir mobil uygulama var mı? daha büyük lensler, daha fazla zoom yapabilen kameralardan bahsediyoruz ama bu kameralar günlük kullanım için o kadar da gerekli mi? daha büyük bataryalardan veya daha hızlı şarjdan bahsediyoruz, ama çoğu telefon zaten 5k mAh batarya ile geliyor ve bu zaten bir günü kurtarmıyor mu, gece telefonumuzu şarja koyup sabah devam etmiyor muyuz?

demek istediğim şey şu. telefon denen şey daha da gelişebilir mi? saçma gelebilir ama mesela hırsızlıkları engelleyen bir özellik eklenmez mi? tamir edilmesi zor olmayan bir telefon üretilemez mi? yeni bir şey yok mudur bu sektörde?

bence bizi hep ai ile oyalıyorlar ve telefonları bilerek güncellemelerle eskitip (cpu'yu undervoltlamak gibi) yenisini aldırıyorlar. özellikle son 5 yıl hiçbir gelişme görmedim.

her yıl 100k'lık telefonlar eskisinden sadece bi tık daha iyi işlemciye sahip diye satılıyor. orta segmentte g99 lu, 1080li telefonları çıkarıp, 108mp kamerası var diye geçiştirip satıyorlar.

sizin fikirlerinizi de bekliyorum.

Telefonlar biraz daha gelişirse telefon olma özelliğini kaybedecek.
en azından yeni özellikler eklesinler. her şey aynı hissettiriyor. dediğim gibi hırsızlıkları engelleyebilecek bir özellik ekleyemezler mi? ya da çentik denen şey tamamen kaldırılabilir mi?

hadi tamam abidik gubidik fikirleri geçtim. mesela ön kamerasının görünmez olduğu, daha hızlı parmak izi sensörüne sahip bir telefon daha erişilebilir bir fiyata satılamaz mı? aynı şeyleri her yıl aynı fiyatlara satıyorlar

Son düzenleme:
en azından yeni özellikler eklesinler. her şey aynı hissettiriyor. dediğim gibi hırsızlıkları engelleyebilecek bir özellik ekleyemezler mi? ya da çentik denen şey tamamen kaldırılabilir mi?

hadi tamam abidik gubidik fikirleri geçtim. mesela ön kameranın görünmez olması, daha hızlı parmak izi sensörüne sahip bir telefon daha erişilebilir bir fiyata satılamaz mı? aynı şeyleri her yıl aynı fiyatlara satıyorlar
çentiğin olmadığı modeller var ama ön kamera biraz kötü performans veriyor

Geri