Sizce TYT 800k gelir mi ?

Benim anlayamadığım şu. 800bine girip okusan ne okumasan ne
yukarıda yazdığım gibi amacım okuduğum bölümde ki temel şeyleri öğrenmek. Hayatı goygoy ile yaşayan biri değilim, 800 binde okusan ne okumasan ne konusunda ise yukarıda yazdıklarımın yanında farklı insanlar ile tanışmak,farklı kültürler görmek gibi düşüncelerimde var 200 bin tyt yapan arkadaşlarımında gitme vizyonu buydu.
Günümüzde üniversitelerin eskisi kadar ağırlığı kalmadı. (ben hiç yok demiyorum sadece eskiye kıyasla daha önemsiz çünkü - net yapan biri bile gidebiliyor)

Katılıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu şekilde okuduğunuz sürece ileride üniversite mezunuyum ama işsizi diye yırtınan insanlar topluluğu artıcak, torpille girmeyi gururla söylemenizde nasıl birisi olduğunuzu açıklamakta zaten
Bende sana katılıyorum kardeşim ama o pp ne ae🤬

Katılıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu şekilde okuduğunuz sürece ileride üniversite mezunuyum ama işsizi diye yırtınan insanlar topluluğu artıcak, torpille girmeyi gururla söylemenizde nasıl birisi olduğunuzu açıklamakta zaten
Kankacım günümüzde torpilsiz bir şey olmuyor acı bir gerçek bu, tırnaklarımla kazıyarak ne elde edebildim hiçbir şey küçüklükten beri sigortalı sigortasız birçok iş yaptım, ama elimde ne var hiçbir şey.
Torpil ile bende birşeyler yapmak istemem ancak türkiyedeki sosyal çürümenin getirdiği kötülükler sebebiyle hakkın olanı bile kazanamıyorsun.

yukarıda yazdığım gibi amacım okuduğum bölümde ki temel şeyleri öğrenmek. Hayatı goygoy ile yaşayan biri değilim, 800 binde okusan ne okumasan ne konusunda ise yukarıda yazdıklarımın yanında farklı insanlar ile tanışmak,farklı kültürler görmek gibi düşüncelerimde var 200 bin tyt yapan arkadaşlarımında gitme vizyonu buydu.
Günümüzde üniversitelerin eskisi kadar ağırlığı kalmadı. (ben hiç yok demiyorum sadece eskiye kıyasla daha önemsiz çünkü - net yapan biri bile gidebiliyor)
E tamam işte senin dediğinde buna çıkıyo. Eksi net yapanın bile diploması var. Diplomanın bi önemi mi kalmışki. Sana torpil yapan diplomaya mı bakıyor

Kankacım günümüzde torpilsiz bir şey olmuyor acı bir gerçek bu, tırnaklarımla kazıyarak ne elde edebildim hiçbir şey küçüklükten beri sigortalı sigortasız birçok iş yaptım, ama elimde ne var hiçbir şey.
Bu demek değildir ki size torpil yapma hakkı kazandırıyor. Hayatınızda doğru kararlar vermemiş olmanızın o pozisyonu hak eden kişilerin önüne geçmenizi sağlar bir yanıda yok. Herkesin birgün adalete ihtiyacı olur unutmayın.

Bu demek değildir ki size torpil yapma hakkı kazandırıyor. Hayatınızda doğru kararlar vermemiş olmanızın o pozisyonu hak eden kişilerin önüne geçmenizi sağlar bir yanıda yok. Herkesin birgün adalete ihtiyacı olur unutmayın.
Torpil ile gireceğim yer fabrika oda mavi yaka olarak :D. Sanki devlet te üst kadrolarda girecekmişim gibi bir muamele var. Şuanda borçlarım olmasa bende günde 10-12 saat ders çalışmak isterdim ancak ülke buna izin vermiyor maalesef.
Ki torpili saymasak bile başka yerlerde iş tecrübem sebebiyle iş imkanım gene var.

Son düzenleme:
Torpil ile gireceğim yer fabrika oda mavi yaka olarak :D şuanda borçlarım olmasa bende günde 10-12 saat ders çalışmak isterdim ancak ülke buna izin vermiyor maalesef.
Ki torpili saymasak bile başka yerlerde iş tecrübem sebebiyle iş imkanım gene var.
O mavi yaka diye küçümsediğiniz yer bir ailenin ekmeği olabilir, kimse size borca girin diye baskı yapmadı zaten. Ben ilahi adalete inanırım. İstediğinizi yapın ancak sizinde ihtiyacınız olur bir gün.

O mavi yaka diye küçümsediğiniz yer bir ailenin ekmeği olabilir, kimse size borca girin diye baskı yapmadı zaten. Ben ilahi adalete inanırım. İstediğinizi yapın ancak sizinde ihtiyacınız olur bir gün.
Fikrinize saygı duyarım ancak mavi yakayı küçümsediğim yok bilginize.
Küçümsesem kendim küçüklükten beri senelerce mavi yaka işler yapmazdım.
İlahi adalete inancımı son 2 senede kaybettim.
Yolsuzluk yapanların ilahi adalet ile karşılaştığına hiç denk gelmedim aksine Hırsızlığı,yolsuzluğu yapanların herkesten daha rahat yaşadığını görmekteyim ve bu kişilerin başına ne ilahi ne de hukuki adalet ile karşılaştığını gözlemlemedim.

Fikrinize saygı duyarım ancak mavi yakayı küçümsediğim yok bilginize.
Küçümsesem kendim küçüklükten beri senelerce mavi yaka işler yapmazdım.
İlahi adalete inancımı son 2 senede kaybettim.
Yolsuzluk yapanların ilahi adalet ile karşılaştığına hiç denk gelmedim aksine Hırsızlığı,yolsuzluğu yapanların herkesten daha rahat yaşadığını görmekteyim ve bu kişilerin başına ne ilahi ne de hukuki adalet ile karşılaştığını gözlemlemedim.
İlahi adalete inancınız yoksada vicdanınız vardır dostum. Bunu yaparsan yolsuzluk yaptığını gözlemlediklerinden ne farkın kalır ki? Ben zaten yaşça senden küçüğüm ancak okul dışında bende çalışıyorum, kendine üniversite parası biriktiriyorum, dersime çalışıyorum. Madem istiyorsun devam et, git hile yap. Ancak unutma ki benim ve benim gibi birçok insanın ahı üstünde yaşarsın. Bir insanın doğduktan sonra öleceği son ana kadar sahip olduğu tek şey gururdur

İlahi adalete inancınız yoksada vicdanınız vardır dostum. Bunu yaparsan yolsuzluk yaptığını gözlemlediklerinden ne farkın kalır ki? Ben zaten yaşça senden küçüğüm ancak okul dışında bende çalışıyorum, kendine üniversite parası biriktiriyorum, dersime çalışıyorum. Madem istiyorsun devam et, git hile yap. Ancak unutma ki benim ve benim gibi birçok insanın ahı üstünde yaşarsın. Bir insanın doğduktan sonra öleceği son ana kadar sahip olduğu tek şey gururdur
Bak dostum bende ne diyorum Torpil hile yapmasam referans göstermesem bile iş tecrübem ile üniversite sonrası iş bulabilirim bunu yukarıdaki mesajlarımda da bastıra bastıra söyledim. Ayriyetten benim bu bahsettiğim yerlere normal şartlarda 2 senelik üniversite okumayan insanı almıyorlar.
Lise mezunu olarak hiç çalışmadan üni okumadan (Aynı benim bir akrabamın yaptığı gibi) araya adam sokup üst kademelerde başlasam senin dediğin gibi olur birisinin ekmeğine taş koymuş olursun ki kendisinin çalışmaya niyeti yoktu zaten birkaç ay sonra işten çıktı.
Burda benim de biraz açıklama özürlülüğüm var açıkçası kabul ediyorum.
2 sene üniversitemi bitirdikten sonra hem edindiğim arkadaş ortamı, farklı kültür ve temel bilgiler ile dediğim mavi yaka yere başvurup Referans olarak akrabamı göstererek taşeronluktan bile olsa başlangıç olarak asgari ücretin 1-2 bin üstü ile başlayıp kendimi ana kadroya aldırmaya çalışacağım.
Eğer zaten kişi benim çalışmamı beğenirse ana kadroya alır beğenmez ise de beni çıkartır.

Ayriyetten 800 bin nedirki diye küçümsenilen bölümlerden bile kendini geliştiren ve yaptığı işin hakkını veren insanlar çıkmakta.

Geri