Sizce üniversite şart mı ?

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
21,764
Öncelikle dostlar derdim bu değil. Gündemden sizi biraz uzak tutmak adına farklı bir konuda kafa yormanızı istiyorum.

Diyelim ki babanız çok çok zor imkanlarda olmanıza rağmen sizi olmayan parasıyla dershaneye yazdırdı.
Buna rağmen dersleri anlamakta güçlük çekiyorsunuz, ardından sınava aylar kala kendinize çok ciddi meblalarda para kazandırma
ve bu matriksten çıkartma şansı doğdu. Yaklaşık 40k - 2 milyon tl ve üstü para kazanma durumunuz var.

Üni sınavı gelmeden önce bu miktarın arasında bir para kazandınız.
Hayatınızı nasıl şekillendirirdiniz ?

Öncelikle dostlar derdim bu değil. Gündemden sizi biraz uzak tutmak adına farklı bir konuda kafa yormanızı istiyorum.

Diyelim ki babanız çok çok zor imkanlarda olmanıza rağmen sizi olmayan parasıyla dershaneye yazdırdı.
Buna rağmen dersleri anlamakta güçlük çekiyorsunuz, ardından sınava aylar kala kendinize çok ciddi meblalarda para kazandırma
ve bu matriksten çıkartma şansı doğdu. Yaklaşık 40k - 2 milyon TL ve üstü para kazanma durumunuz var.

Üniversiteyi açıktan okuyarak olabilir

Üniversiteyi açıktan okuyarak olabilir
Besim arkadaşın dediği mantıklı geliyor ama zaten derslerle zor anlaşan biri için bu çaba mantıksız geldi gibi. Teşekkürler yine de.

Besim arkadaşın dediği mantıklı geliyor ama zaten derslerle zor anlaşan biri için bu çaba mantıksız geldi gibi. Teşekkürler yine de.
Hocam oldum olası dersleri pek fazla sevmemişimdir çoğunlukla sayısal bu yüzden ya açıktan okurdum yada hiç okumazdım

Okuduğun bölüme göre değişir kendimden örnek verecek olursam ben önlisans elektrik okuyorum ve sana şunu söyleyeyim beni bu işte para kazandırabilecek bilgiler dışında diğer elektrik bilgilerine öğretiyorlar ben bu üniversiteden mezun olduğum zaman üniversitenin öğrettiği bir sey bana para kazandirmayacak. Şimdi senin sorunu geleyim ben ya uniye gitmezdim ya da üstte ki arkadaşın dediği gibi açıktan okurdum. Son olarak arkadaşım bence kafamıza dagitmamalıyız çünkü bunlar 1 hafta sonra arama çalışmaları devam etmediği sürece haber kanallarında bile konusulmayacak. Konuşulacak olan şey şu bir günah keçisi belirlenecek sonra bu evsiz kalan insanların çevre illere aktarılması konuşulacak bu sırada ise yıkılan evlerin moloz yığınları temizlenmeyi başlanacak sonra bu yerlerde ya göstermelik ya da akıllanıp hasar tespit yapılacak. Sonra şehri yeniden planlamalar başlanacak tabi bu evleri yapmak içinde bütçe ayarlanması gerekiyor sonra evler yapılmaya başlanacak bu sırada bu evsiz ve issiz kalan insanların para ayarlanması gerekiyor veya devlet temel ihtiyaçları kendisi direkt verecek vb böyle olaylar olacaktır. Peki bundan sonra makam mevki sahibi kişiler akillanacak mi hayır. Bir de şu sıkıntı var bu olaylardan dolayı Erdoğanın oy oranı düşebilir ve ana muhalefet hiç zorlanmadan seçimi kazanırsa daha kötü durumlar olabilir bu arada ben iktidar yanlısı bir kişi değilim benim anlatmak istediğim şey şu iki ucu ..... değnek. Bu ülkede iktidar işine yapmıyor muhalefet ise üretilmiştir(sahte).

1 - Üniversite Şart, zegin değilsen
2 - Dersleri çabalamadığın için anlamıyorsun
3 - Parayı kazanacağın kesin mi ? 40k - 2 milyon TL arası çok saçma bir skala, çok fark var aralarında
4 - 2 milyon bile kazansan günümüzde çok para değil
5 - Okumassan ne yapacaksın ?

ve bu matriksten çıkartma şansı doğdu. Yaklaşık 40k - 2 milyon TL ve üstü para kazanma durumunuz var.

Üniversite okumazdım yatırıma yönelir yatırım yapardım okuyacaksamda yurtdışında okurdum dil öğrenirdim. Kazanmaya devam ettikçe yatırama devam eder hatta şirket kurardım. Sonra tüm dünyayı gezerdim...(üniversiteyi her zaman okuyabilirsin)

3 - Parayı kazanacağın kesin mi ? 40k - 2 milyon TL arası çok saçma bir skala, çok fark var aralarında
Zengin değiliz. Dersler hakkında doğrusun belki de bilmiyorum.
Parayı kazanacağım kesin. Çok düşük ihtimalle 40k ile bu işten çıkacağım, öbür türlü bu işe başladıktan sonraki 3 ay içinde toplam 2m kazanacağım. sonraki aylarda ortalama 10k dolar şeklinde gidecek.
Okumazsam bu işten devam edeceğim gittiği yere kadar, sonra biriktirdiğim parayla yatırım ticaret vs.

Türkiye de üniversiteler pek bir şey katmıyor gereksiz demiyorum ama fazla var çoğu boş. Okuyanın bile işsiz kaldığı bir ülke üniversiteden üniversiteye değişir. (Saçma sapan yerlerde okumayın, tercih yapmayın gerekirse tekrar hazırlanın.)

Zengin değiliz. Dersler hakkında doğrusun belki de bilmiyorum.
Parayı kazanacağım kesin. Çok düşük ihtimalle 40k ile bu işten çıkacağım, öbür türlü bu işe başladıktan sonraki 3 ay içinde toplam 2m kazanacağım. sonraki aylarda ortalama 10k dolar şeklinde gidecek.
Okumazsam bu işten devam edeceğim gittiği yere kadar, sonra biriktirdiğim parayla yatırım ticaret vs.
Aklında bir meslek yoksa bu işten yürü kazanabileceksen. Üni ile kazanileceğin max maaşlar belli. Ailen destek veriyorsa ticaret ile yürüyebilirsin. İleride de kariyer amaçlı okursun istiyorsan.

Aklında bir meslek yoksa bu işten yürü kazanabileceksen. Üni ile kazanileceğin max maaşlar belli. Ailen destek veriyorsa ticaret ile yürüyebilirsin. İleride de kariyer amaçlı okursun istiyorsan.
Normalde yapay zeka mühendisliği, siber güvenlik veyahut yazılım mühendisliği istiyordum.
Bütün bunlar matematikten geçiyor. Ki haklı olarak, ancak ben matematiği olduğu şekilde anca anlıyorum, şu an geliştirdiğim oyun LUA dili kullanıyor mesela, ne olduğunu tekte anlayabiliyorum bu yüzden aslında daha çok bu yönden ilerlemeyi düşünüyorum ama farzı misal en kötü koşulda 1-2 milyon parayla ortada kalsam ne yaparım onu düşünüyorum.

Normalde yapay zeka mühendisliği, siber güvenlik veyahut yazılım mühendisliği istiyordum.
Bütün bunlar matematikten geçiyor. Ki haklı olarak, ancak ben matematiği olduğu şekilde anca anlıyorum, şu an geliştirdiğim oyun LUA dili kullanıyor mesela, ne olduğunu tekte anlayabiliyorum bu yüzden aslında daha çok bu yönden ilerlemeyi düşünüyorum ama farzı misal en kötü koşulda 1-2 milyon parayla ortada kalsam ne yaparım onu düşünüyorum.
Kendimden örnek vereyim ben. Ben de matematik yapamıyordum ama çok çalışıp TYT'de 30 üstü yapmayı başardım, sözelden girdim. Şu an Gastronomi okuyorum. Normalde hiç okuyacağımı düşünmediğim meslekti fakat yemek yapmayı sevdiğimi farkettim. Bunu okumamın sebebi açıkta kalmamak, ekstra diplomam olması. Ben de arka planda Drop Shipping olsun, yazılım olsun çabalayıp gelişmeye çalışıyorum. Aynı zamanda sen de bir bölüm okuyup aynı zamanda da ticaretini gerçekleştirebilirsin. 2 milyon kazansan bile ortada kalabilirsin, devamı gelmeyebilir, kazanıp batabilirsin. Örnek vereyim ben kriptop'dan yüklü bir para kazanmıştım fakat o paranın hepsini kaybettim. Yaklaşık 300 bindi fakat o zaman dolar 8 civarıydı. Elindeki paraya da güvenmemen lazım. Bana göre garanti olmadığı sürece üni şart. Yine de ailen yanındaysa, yani okul oku evden git kafasında değilse, kafanda kurduğunu da yapabilirsin. Ders çalışmak da zor ama mecbur, benim gibi sözele yönelebilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,701
Üyeler
186,520
Son üye
cevaphakki
Geri