Sizce üniversite şart mı ?

Bence herkes üniversite bitirecek diye bir şey yok. Ne güzel demişsiniz oyun tasarladım diye. Şimdi 2 milyon sermayeniz oldu. Bunun bir bölümünü oyunu güncel tutmak için kullanacaksınız,bir bölümünü başka bir ticaret için ayıracaksınız. Bir bölümünü de yatırım yapacaksınız (arsa,ev, araç gibi) böylece hem elinizde nakit olacak hem de taşınmaz olacak. Bugün aldığınız her şey değerli. Yarın daha pahalı olacak. Böyle böyle ilerleyeceksiniz.

Normalde yapay zeka mühendisliği, siber güvenlik veyahut yazılım mühendisliği istiyordum.
Bütün bunlar matematikten geçiyor. Ki haklı olarak, ancak ben matematiği olduğu şekilde anca anlıyorum, şu an geliştirdiğim oyun LUA dili kullanıyor mesela, ne olduğunu tekte anlayabiliyorum bu yüzden aslında daha çok bu yönden ilerlemeyi düşünüyorum ama farzı misal en kötü koşulda 1-2 milyon parayla ortada kalsam ne yaparım onu düşünüyorum.
2 milyonla her ay kendine 10k maaş versen 200 ay yetiyor. Bu da 17 yıl falan yapıyor

Öncelikle dostlar derdim bu değil. Gündemden sizi biraz uzak tutmak adına farklı bir konuda kafa yormanızı istiyorum.

Diyelim ki babanız çok çok zor imkanlarda olmanıza rağmen sizi olmayan parasıyla dershaneye yazdırdı.
Buna rağmen dersleri anlamakta güçlük çekiyorsunuz, ardından sınava aylar kala kendinize çok ciddi meblalarda para kazandırma
ve bu matriksten çıkartma şansı doğdu. Yaklaşık 40k - 2 milyon TL ve üstü para kazanma durumunuz var.

Üni sınavı gelmeden önce bu miktarın arasında bir para kazandınız.
Hayatınızı nasıl şekillendirirdiniz ?
bu miktarı nasıl kazandığına bağlı

Öncelikle dostlar derdim bu değil. Gündemden sizi biraz uzak tutmak adına farklı bir konuda kafa yormanızı istiyorum.

Diyelim ki babanız çok çok zor imkanlarda olmanıza rağmen sizi olmayan parasıyla dershaneye yazdırdı.
Buna rağmen dersleri anlamakta güçlük çekiyorsunuz, ardından sınava aylar kala kendinize çok ciddi meblalarda para kazandırma
ve bu matriksten çıkartma şansı doğdu. Yaklaşık 40k - 2 milyon TL ve üstü para kazanma durumunuz var.

Üni sınavı gelmeden önce bu miktarın arasında bir para kazandınız.
Hayatınızı nasıl şekillendirirdiniz ?
Günümüzde işe yaramıyor olması ileride işe yarayacağı gerçeğini değiştirmez. İleride bu düzen değirse çok işe yarar. Ha, bu güne bakınca bir işe yaramaz.

Hayır değil.
Olaya para kazanma acisindan bakarsaniz egitimin ne ise yaradigi konusunda hiç bir fikriniz yok demektir.

Universite para kazandirmasi gereken sey degil. Meslek edinme kurumu da degil. Lise seviyesinde de meslek ogrenirsin.
Bazi meslekler lise ustu seviye egitim gerektirirler ( doktor, avukat , muhendis ).

Mesela liseden sonra meslek hayatına atılıp bir ustanın yanında meslek öğrenip gelecekte iyi işler çevirenler de var, üniversite okuyup bir halt beceremeyen de var.

Değildir.

Bilgiye ulaşmak için illaki akademik destek almanıza gerek yok. İngilizce biliyorsan zaten yaptığın tek bir aramada bile yüzbinlerce kaynakla karşılaşıyorsun. Ki şahsen günümüzde iyi bir üniversiteye giremedikçe üniversite okumanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,383
Üyeler
186,475
Son üye
İsobaşkan
Geri