Sizce yaptığım enayilik mi?

Falcon 9

80+
Reaksiyon skoru
136
Merhabalar, bugün başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum. Fikirlerinizi merak ediyorum.

Öncelikle, emmim cezaevinde ve 24 yıl hapis cezası aldı. Bugün yılbaşı dolayısıyla görüşe gittik. Görüşe gidenler; babam, ablam, ben, erkek kuzenim ve kuzenimin küçük kız kardeşiydi. Normalde görüşlere herhangi bir yakınlık sınırı olmadan, toplam 6 kişi girebiliyorduk. Ancak bugün bunun özel görüş olduğunu ve 3. derece akraba olarak en fazla 3 kişinin girebileceğini söylediler.

Bu durumda babam sorunsuz şekilde girebiliyordu fakat kalan dördümüzden birinin dışarıda beklemesi gerekiyordu. Ablam ve kız kuzenim ilk kez görüşe gelmişti. Ben ve erkek kuzenim ise daha önce birkaç kez gelmiştik. Yani ya erkek kuzenim ya da ben girmeyecektik.

Biraz düşündüm. Erkek kuzenim emmimi gerçekten babası gibi seviyor. Ben de seviyorum ama onunki çok daha farklı ve çok daha yoğun. Ne zaman konuşsak konusunu açar, aldığı cezayı hatırladığında üzülür, görüş olunca gitmek için can atar ama çoğu zaman gidemez. Ayrıca kendisi sevdiğim ve değer verdiğim bir kuzenim.

Bunları bildiğim için, tamamen içimden geldiği şekilde
“Tamam, sen gir; ben dışarıda beklerim.” dedim.
Kimse bana “sen girme” demedi, kuzenim de “ben gireyim” diye ısrar etmedi, sen gir demek içimden geldi. Onlar görüşe girdiler, görüş bitti ve eve döndük.

Ancak annem benim görüşe girmediğimi öğrenince,
“Niye girmedin?”,
“Kendini kullandırıyorsun.”,
“Onun babası olsa seni sokar mıydı?”
''O kadar girmek istiyorsa kendi babası götürsün.''
gibi tepkiler verdi.

Ben ise kendimi kullanılmış hissetmedim. O an benim için daha az önemliydi, kuzenim için ise çok daha önemliydi diye düşündüm.

Sizce bu durumda yanlış mı yaptım?
Bu bir saflık / enayilik mi, yoksa normal bir fedakârlık mı?

Ne yaptı 24 yıl aldı cinayet işleyen bile 10-15 yıl giriyor
24 yıl ceza alan adamın 20 kilometre bile yakınından geçmemek lazım herhalde 5 kişiyi falan öldürdü
Eniştemin bir adamla sorunları varmış. Adamı dövmek amacıyla birkaç kez iş yerine gitmiş ancak bulamamış. En sonunda adamı iş yerinde yakalamışlar; yanında emmim de varmış. Eniştem ve emmim adamı dövmüş, emmim de muşta ile 1–2 kez vurmuş. Ancak eniştem öfkesini kontrol edemeyip adamı 1–2 kez bıçaklamış ve adam olay yerinde hayatını kaybetmiş.

Emmim olay sırasında orada bulunduğu ve daha önce de adamın iş yerine birkaç kez gidildiği için, eniştem “tasarlayarak adam öldürme” suçundan 24 yıl ceza almış. Emmim de olayda yer aldığı ve karşı tarafın biraz dişli olması nedeniyle aynı şekilde 24 yıl ceza almış. Normalde avukatlar, eniştemin ceza alacağını ama emmimin çıkma ihtimalinin bile olduğunu söylüyordu; fakat sonuç böyle oldu. Biz de açıkçası çok şaşırdık.

Son düzenleme:
olayı bilmiyorum ama yaptığın enayilik değil birdahaki sefere sen girersin anne çok abartmış

Ne yaptıta 24 yıl ceza aldı?
Eniştemin bir adamla sorunları varmış. Adamı dövmek amacıyla birkaç kez iş yerine gitmiş ancak bulamamış. En sonunda adamı iş yerinde yakalamışlar; yanında emmim de varmış. Eniştem ve emmim adamı dövmüş, emmim de muşta ile 1–2 kez vurmuş. Ancak eniştem öfkesini kontrol edemeyip adamı 1–2 kez bıçaklamış ve adam olay yerinde hayatını kaybetmiş.

Emmim olay sırasında orada bulunduğu ve daha önce de adamın iş yerine birkaç kez gidildiği için, eniştem “tasarlayarak adam öldürme” suçundan 24 yıl ceza almış halbuki o an orada gelişen bir olaydı. Emmim de olayda yer aldığı ve karşı tarafın biraz dişli olması nedeniyle aynı şekilde 24 yıl ceza almış. Normalde avukatlar, eniştemin ceza alacağını ama emmimin çıkma ihtimalinin bile olduğunu söylüyordu; fakat sonuç böyle oldu. Biz de açıkçası çok şaşırdık.
.

Aileni dinleme kankam he de geç sadece

Halbuki öyleydi böyleydi ile katil için tavsiye istiyor adamdaki kafaya bak.

Geri