Sizce Yeni Haftada Altın Ne Olur?

Reindi

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,318
Fed faiz kararı hükümet kapanması derken 4500 e çekilecek diyen var 5000 i geçen diyen var ben çok kararsızım 4900 den aldım altını düşerse üzülürüm ne olur sizce yeni haftada?

olağanüstü durumlarda altına talep artar

Fed faiz kararı hükümet kapanması derken 4500 e çekilecek diyen var 5000 i geçen diyen var ben çok kararsızım 4900 den aldım altını düşerse üzülürüm ne olur sizce yeni haftada?
Altına bir şey olmaz dostum. Ama kısa vade yatırım için akıllıca değil.

altın düşmez ama gümüş düşebilir. YTD
Devletlerde altın stokladığı için düşüş ön görmüyorum YTD.

Ama gümüşün tarihte 2 kez çakılmasını örnek göstererek 3. kez çakılma ihtimalinin yakında olacağını düşünüyorum YTD

YTD
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Altına bir şey olmaz dostum. Ama kısa vade yatırım için akıllıca değil.
1.5 hafta önce (sanırım) 6500e gram altın almıştım şuan 7.3 den işlem görüyor. Kısa vadede bile karlı.

Bu arada 125 den gümüş bozup 6500den altın almıştım :) Gümüşü de 100den almıştım 1 ocakta

Şuan gümüş 149tl (2-3 saat önce 160dı)
altın 7263TL.

gümüş için dünya katılım bankası
altın için haremaltını baz almamız gerekiyor.

fiziki gümüş tutmuyorsanız.

altın düşmez ama gümüş düşebilir. YTD
Devletlerde altın stokladığı için düşüş ön görmüyorum YTD.

Ama gümüşün tarihte 2 kez çakılmasını örnek göstererek 3. kez çakılma ihtimalinin yakında olacağını düşünüyorum YTD

YTD
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1.5 hafta önce (sanırım) 6500e gram altın almıştım şuan 7.3 den işlem görüyor. Kısa vadede bile karlı.

Bu arada 125 den gümüş bozup 6500den altın almıştım :) Gümüşü de 100den almıştım 1 ocakta

Şuan gümüş 149tl (2-3 saat önce 160dı)
altın 7263TL.

gümüş için dünya katılım bankası
altın için haremaltını baz almamız gerekiyor.

fiziki gümüş tutmuyorsanız.
altın binlerce yıldır kullanılıyor gümüş daha 10-15 sene önce yaygın olan bir şey altının düşeceğini bende sanmıyorum ama gümüş sakat

altın binlerce yıldır kullanılıyor gümüş daha 10-15 sene önce yaygın olan bir şey altının düşeceğini bende sanmıyorum ama gümüş sakat
yanlış bir düşünce bu. Gümüş yüzyıllardır kullanıyor hem madeni para şeklinde hem üretim kısmında.
Gümüş tarihinde 2 kez çöküş yaşadı. 1980 yılında ve 2013 yılında düşüş oldu.
1980 yılında 49.50 dolardan 11 doların altına düşmüştü.
2013 yılında 30 dolardan 16-17 dolara sert düşüş yapmıştı.

1980deki çöküşün düzelmesi 2011 yılında olmuştu :)

grafiğine göre bakarsan günlük grafikte 8 gündür yeşil kapatıyor sürekli yükseliyor. bir düzeltme yapması gerek artık. yani kısa süreliğine bir düşüş veya sabit durma görebiliriz bugünlerde. ama uzun vadede yine yükselecektir.

grafiğine göre bakarsan günlük grafikte 8 gündür yeşil kapatıyor sürekli yükseliyor. bir düzeltme yapması gerek artık. yani kısa süreliğine bir düşüş veya sabit durma görebiliriz bugünlerde. ama uzun vadede yine yükselecektir.
4950 lere geri çekerler yine yükselir öyle yüzde 8-10 luk düşüş olmaz bu sarı kafalı olduğu sürece

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,205,192
Üyeler
192,638
Son üye
krtumit
Geri