HemşireAkali
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 99
- İsim
- Ömer
Şizofreni 'genelde' olmayan birşeyi var oluyormuş gibi yaşamak olmuyor, beynin farklı yorumlaması şeklinde oluyor.ilaçlar şu an için iyi geliyor doktoru dinlemeyi şu an için yeğliyorum gene de tavsiyen için çok sağol minnettarım bu ayın sonunda 31 inde tekrar kontrol var ve ilaçları bırakıcaz mı devam mı edicez ona göre görüşme sağlayacağız ve eylülün 7 sinde askerliğim var 1 ay gidicem gerçi ama o zamana kadar iyileşmem ve toparlamam lazım çünkü şu an açık alan korkusu ve tek başına bir şeyleri yapma isteğinde baya bi azalma var illa yanımda annem veya babam olucak rahat hissetmem için öyle bi durumdayım şu anda. Çünkü o mesajları herkesin gördüğünü ve beni linçlemek için yer aradığını düşünüyorum. Aklımın almadığı nokta ise gördüklerim ve duyduklarım gerçekten sahteden olabiliyor mu yani o kadar ileri seviye bir hastalık var mı gerçekten bu şey gibi belki de gerçek olan bir şeyi ailem sayesinde hasta olarak boş yere ilaç kullanmak da koyuyor ve ben hala %51 oranında gerçek oldugunu düşünüyorum bu kadar net bariz yüzüne bakılarak söylenen şeyler sanrı olması cok sacma geliyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ama bir yönden de 6 yıl önce kapanmış hesabı nasıl deşifre edip paylaşımları yaptılar ve whatsapp konuşmaları ile bunları oryante edip her bir paylaşım sonrası ben mahalleden sesler yükseliyor diyordum kuzenime bir bakıyorum kızıyormuş sessiz olun balkonda nargile mi içiyor falan duymasın yani whatsapp da yazılana göre mahalledekilere ayar çekiliyordu.
Mesela 20 kişi aynı anda farklı şeyleri konuşurken hiçbir şey anlayamazsın ancak beynin anlamlandırmak için zaten aklında düşündüğün imgeyi kullanıyor.
Bunu günlük yaşantımızda da farkında olmadan da yapıyoruz özellikle trafikte her an her şey olabilir gibi varsaymak zorundayız.
ancak bu tür şeyler kişisel düşüncelerimizi etkilemeye başladığında malesef bu tür sonuçlar oluyor sanırım.
Sen bunları gün yüzüne çıkarttıkça işte " Saate bakıyorum tam 10'da bu sesi duyuyorum" gibi kendine şartlar koydukça bunlar devam edecek veya daha da şiddetlenecektir.
Askere gideceğine göre henüz genç olduğunu düşünüyorum bu tarz semptomlar sende çok erken başlamış, Kesinlikle profesyonel yardım alman gerekiyor, buradan konuşma ile olacak işler değil malesef.
Psikolojik bir hastalığınız mevcutsa askerlik yapmıyorsunuz bu arada sakın askere gideceğim zaten 1 aya diyerek pskiyatri seanslarınızı aksatmayın.