Neler Yeni

Şizofren miyim büyük bir oyunun içinde miyim?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Ömer
ilaçlar şu an için iyi geliyor doktoru dinlemeyi şu an için yeğliyorum gene de tavsiyen için çok sağol minnettarım bu ayın sonunda 31 inde tekrar kontrol var ve ilaçları bırakıcaz mı devam mı edicez ona göre görüşme sağlayacağız ve eylülün 7 sinde askerliğim var 1 ay gidicem gerçi ama o zamana kadar iyileşmem ve toparlamam lazım çünkü şu an açık alan korkusu ve tek başına bir şeyleri yapma isteğinde baya bi azalma var illa yanımda annem veya babam olucak rahat hissetmem için öyle bi durumdayım şu anda. Çünkü o mesajları herkesin gördüğünü ve beni linçlemek için yer aradığını düşünüyorum. Aklımın almadığı nokta ise gördüklerim ve duyduklarım gerçekten sahteden olabiliyor mu yani o kadar ileri seviye bir hastalık var mı gerçekten bu şey gibi belki de gerçek olan bir şeyi ailem sayesinde hasta olarak boş yere ilaç kullanmak da koyuyor ve ben hala %51 oranında gerçek oldugunu düşünüyorum bu kadar net bariz yüzüne bakılarak söylenen şeyler sanrı olması cok sacma geliyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama bir yönden de 6 yıl önce kapanmış hesabı nasıl deşifre edip paylaşımları yaptılar ve whatsapp konuşmaları ile bunları oryante edip her bir paylaşım sonrası ben mahalleden sesler yükseliyor diyordum kuzenime bir bakıyorum kızıyormuş sessiz olun balkonda nargile mi içiyor falan duymasın yani whatsapp da yazılana göre mahalledekilere ayar çekiliyordu.
Şizofreni 'genelde' olmayan birşeyi var oluyormuş gibi yaşamak olmuyor, beynin farklı yorumlaması şeklinde oluyor.
Mesela 20 kişi aynı anda farklı şeyleri konuşurken hiçbir şey anlayamazsın ancak beynin anlamlandırmak için zaten aklında düşündüğün imgeyi kullanıyor.
Bunu günlük yaşantımızda da farkında olmadan da yapıyoruz özellikle trafikte her an her şey olabilir gibi varsaymak zorundayız.
ancak bu tür şeyler kişisel düşüncelerimizi etkilemeye başladığında malesef bu tür sonuçlar oluyor sanırım.
Sen bunları gün yüzüne çıkarttıkça işte " Saate bakıyorum tam 10'da bu sesi duyuyorum" gibi kendine şartlar koydukça bunlar devam edecek veya daha da şiddetlenecektir.

Askere gideceğine göre henüz genç olduğunu düşünüyorum bu tarz semptomlar sende çok erken başlamış, Kesinlikle profesyonel yardım alman gerekiyor, buradan konuşma ile olacak işler değil malesef.
Psikolojik bir hastalığınız mevcutsa askerlik yapmıyorsunuz bu arada sakın askere gideceğim zaten 1 aya diyerek pskiyatri seanslarınızı aksatmayın.

zamzom

80+
Şizofreni 'genelde' olmayan birşeyi var oluyormuş gibi yaşamak olmuyor, beynin farklı yorumlaması şeklinde oluyor.
Mesela 20 kişi aynı anda farklı şeyleri konuşurken hiçbir şey anlayamazsın ancak beynin anlamlandırmak için zaten aklında düşündüğün imgeyi kullanıyor.
Bunu günlük yaşantımızda da farkında olmadan da yapıyoruz özellikle trafikte her an her şey olabilir gibi varsaymak zorundayız.
ancak bu tür şeyler kişisel düşüncelerimizi etkilemeye başladığında malesef bu tür sonuçlar oluyor sanırım.
Sen bunları gün yüzüne çıkarttıkça işte " Saate bakıyorum tam 10'da bu sesi duyuyorum" gibi kendine şartlar koydukça bunlar devam edecek veya daha da şiddetlenecektir.

Askere gideceğine göre henüz genç olduğunu düşünüyorum bu tarz semptomlar sende çok erken başlamış, Kesinlikle profesyonel yardım alman gerekiyor, buradan konuşma ile olacak işler değil malesef.
Psikolojik bir hastalığınız mevcutsa askerlik yapmıyorsunuz bu arada sakın askere gideceğim zaten 1 aya diyerek pskiyatri seanslarınızı aksatmayın.
işte o konuda da gitmek istiyorum çünkü ileride gitmedi dedirtmek istemiyorum veya çürük raporu aldı dedirtmek istemiyorum zorlamak istiyorum o konuda kendimi ve şöyle bi kanıya da varıyorum tamam bulunduğum bölge ve civarında tanınıyorum ama askerliğe gideceğim yer 1000km uzakta olduğum noktadan diyorum en azından orda tanıyan olmaz veya durumu bilen daha rahat olabilirim ve o 1 ay daha da iyi gelebilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Ömer
işte o konuda da gitmek istiyorum çünkü ileride gitmedi dedirtmek istemiyorum veya çürük raporu aldı dedirtmek istemiyorum zorlamak istiyorum o konuda kendimi ve şöyle bi kanıya da varıyorum tamam bulunduğum bölge ve civarında tanınıyorum ama askerliğe gideceğim yer 1000km uzakta olduğum noktadan diyorum en azından orda tanıyan olmaz veya durumu bilen daha rahat olabilirim ve o 1 ay daha da iyi gelebilir
Dediğiniz bana hiç mantıklı gelmiyor açıkcası, Askeriye sağlam insanlar için bile zorlayıcı ve psikolojini çok ciddi etkileyen bir yer. Oradayken de aklınıza farklı şeyler takılacağından eminim, bedelli gidiyorsan zaten sana kötü gözle bakacaklar şu anki psikolojin ile kaldırabileceğini düşünmüyorum.

ve çürük raporu evet aşağılayıcı bir isim (neden rapora bu ismi vermişler hala anlamış değilim) ancak sadece Askerden muaf veya askerlik yapması mümkün değil anlamına geliyor.

gerçi 1 ay kalmış raporu almak için gerekli işlemleri yetiştirebilir misiniz bilmiyorum. ben askerliğe gitmemeniz gerektiğini düşünüyorum ancak karar sizin tabii ki.

zamzom

80+
Dediğiniz bana hiç mantıklı gelmiyor açıkcası, Askeriye sağlam insanlar için bile zorlayıcı ve psikolojini çok ciddi etkileyen bir yer. Oradayken de aklınıza farklı şeyler takılacağından eminim, bedelli gidiyorsan zaten sana kötü gözle bakacaklar şu anki psikolojin ile kaldırabileceğini düşünmüyorum.

ve çürük raporu evet aşağılayıcı bir isim (neden rapora bu ismi vermişler hala anlamış değilim) ancak sadece Askerden muaf veya askerlik yapması mümkün değil anlamına geliyor.

gerçi 1 ay kalmış raporu almak için gerekli işlemleri yetiştirebilir misiniz bilmiyorum. ben askerliğe gitmemeniz gerektiğini düşünüyorum ancak karar sizin tabii ki.
80.000 TL verdiğim için en azından siz ne kadar haklı olsanız da ne bileyim ileride bir kız isterken bile bedelli yaptım ama psikolojik problemlerden dolayı gitmedim demek çok akılda soru işareti bırakan bir durum olur yani ilerisini düşündüğüm için hep anlık ne yazık ki ilerleyemiyorum yoksa çok haklısınız

Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Ömer
80.000 TL verdiğim için en azından siz ne kadar haklı olsanız da ne bileyim ileride bir kız isterken bile bedelli yaptım ama psikolojik problemlerden dolayı gitmedim demek çok akılda soru işareti bırakan bir durum olur yani ilerisini düşündüğüm için hep anlık ne yazık ki ilerleyemiyorum yoksa çok haklısınız
Hocam o zaman en azından bir doktorunuzla da konuşun bu askerlik mevzusunu, bu arada benim gibi çok fazla kafaya takıyorsun bazı şeyleri, inan hiç iyi değil :D. Askerliği hastalığın yüzünden yapamadın diye kız vermeyecekler mi ilk defa duydum böyle bir şey 😂 .

zamzom

80+
Hocam o zaman en azından bir doktorunuzla da konuşun bu askerlik mevzusunu, bu arada benim gibi çok fazla kafaya takıyorsun bazı şeyleri, inan hiç iyi değil :D. Askerliği hastalığın yüzünden yapamadın diye kız vermeyecekler mi ilk defa duydum böyle bir şey 😂 .
evet ama laf olucak edicek diye işte yoksa tabii ki kimse bu durumda gitmek istemez zaten şu an doktor onu en son geldiğin gün konuşuruz dedi bu ayın sonunda konusunu gene açıcaz ama annem benim aşırı koruyucu bir tutumu var yani göndermemek için elinden geleni yapar tarzda doktor kararı bize bırakırsa tamam gitmesin diye direkt benden önce atlıyacak ben bir şekilde durumu daha iyi göstermek adına elimden geleni yapacağım ama bakalım ne olacak onun dışında gerçekten yaşadığım şeyler hiç hafife alınacak tarzda değildi hani böyle sağa koşarsın birisi sopayla vurur sola koşarsın birisi ıslak sopayla vurur o şekilde duyumlar aldıkça o odadan o odaya gerçekten iğrenç bir zaman geçirdim diyorum ki keşke uzak böyle köy evi gibi bir yere taşınsak da sadece iş için şehre inip alışverişimizi yapıp tekrar köy evimize gitsek cidden aşırı bi insanlardan soguma geldi bu hastalık sayesinde herkesin beni nefret ve lanetlediğini hissettiriyor çünkü gerçekten bende o zaman nasıl yazdıysam saçma sapan +18 konuşmalar yapmışım yani ama kimseyi rahatsız etmeden sayfanın amacı belliymiş yani hocaya kadar gittim muska yazıp verdi bu arada onları da söyliyeyim sabah papatya akşam da melisa çayı iç dedi onları da yapıyorum bakalım her koldan saldırıyorum inşallah atlatacağız

zamzom

80+
Herkese merhaba tekrardan 24 temmuz dan bildiriyorum haftaya bugün gene doktor kontrolü var fakat şu anki halim ile söylemeliyim ki düğüne falan gittim dün insanların bakışlarını hala üstümde hissediyorum bir yere girerken o da gelmiş , aha o da gelmiş gibi söylemler devam ediyor bir kişi uzun süre baktığı zaman 3-4 saniyeden uzun o da bir şeylerin farkında diye senaryo üretmeye beynim başlıyor onun dışında yol boyu arabanın plaka ve modeli artık tanındığı için geçen kişilerin arabaya veya direkt bize doğru kitlendiğini fark ediyorum mesela birisi çorbacıya giderken yanımızdan geçerken onlar kaçıyor ordan oraya diyor ualn niye kaçayım 1 mesaj ifşalaması yüüznden diyorum ama o an çok ciddi bir şeymiş gibi hissettiriyor tahmini ne zaman böyle kendimi önemsiz biri olarak hissederim ünlü biri ve ifşalanmış biri gibi hissetmekten yıldım.

Son düzenleme:

zamzom

80+
24 ağustos yazmışım 24 temmuz yazıcaktım üst mesaja arkadaşlar 31 temmuz a az bir vakit kaldı doktor kontrolüm yaklaştı hala takip edildiğimi ve whatsapp dan konu ile alakalı yaptığım yorumları alıp dağıtan biri olduğunu düşünüyorum ve dışarı çıktığımda ürkek korkaklık salgılaması yaratıyor hislerim neden bilmiyorum bir mesaj ifşa durumu bu kadar halisülasyon derecesine nasıl varabilir anlamıyorum duyumlar vs buralara iyi geldik bakalım neler olacak önümüzdeki hafta bildireceğim.

zamzom

80+
Bugün kontrol günü arkadaşlar ilaçları düzenli içmem doğrultusunda yaşadıklarımın gerçekten halisülasyon olabileceğine kanaat getirmeye başladım çünkü dün arkadaşımla kauföre gittik yemek yedik dışarıda hiçkimse den farklı bir bakış mana veya uzun süreli kitlenme yaşamadım ayrıca binlerce kişinin mesajı değil direkt görüntüleri ifşalanırken benim bir mesaj mevzusundan herkes beni izlicekmiş çok saçma bi durum gerçekten şimdi şimdi kanaat getiriyorum ama allah kimseye vermesin çok zor bir şey o an öyle geliyor ki gerçek sanıyorsunuz.

zamzom

80+
Arkadaşlar durumlar daha iyi gibi bazen sadece ilacın etkisi bitmeye yakın içim rahat etmediği oluyor onun dışında her şey normal seyrinde fakat allah düşmanımın başına vermesin kolay bir durum değil akıl tutulması gibi bir şey yaşıyorsunuz netflix dizisi çeksem bu kadar olmaz dediğim anları bana yaşattı bu durum allah herkesi korusun...

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
Enlem: 41° 10′ 00″ K Boylam: 36° 10′ 00″ D
İsim
Nitefani K
İlgilendiği Kategoriler
Linux, Windows, Sağlık falan
Steam
https://steamcommunity.com/id/Ilovelinuxandwindows/
Twitter
starlost56
Discord
hellokittyiseviyorum_bilmiyorum
İşitsel halüsinasyon duymak sadece şizofreniye bağlı bir şey değil, o anki stres ve agmatine de bağlı. Fakat zaten sanırsam psikiyatriste falan gitmişsiniz ve ilaç kullanıyorsunuz. Şuanda yapabileceğiniz tek şey beklemek.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
İsim
Semih Boran
Feci bir vesveseveye maruz kalmış gibi görünüyorsunuz. Ehl-i Sünnet ilmi yüksek olan birine danışmanızı öneririm.

zamzom

80+
İşitsel halüsinasyon duymak sadece şizofreniye bağlı bir şey değil, o anki stres ve agmatine de bağlı. Fakat zaten sanırsam psikiyatriste falan gitmişsiniz ve ilaç kullanıyorsunuz. Şuanda yapabileceğiniz tek şey beklemek.
arkadaşlar şu an iyiyim şükür konuyu kim nasıl buldu da hortlattı :D allaha şükür ilaçlar iyi geldi bir problem kalmadı ara ara hala birisi bir kaç saniyeden uzun bakarsa kuruluyorum o ayrı ama onun dışında sorun yok :D

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom