Neler Yeni

Şizofren miyim büyük bir oyunun içinde miyim?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Psikiyatrist hangi ilaçları verdi?
Artı olarak teşhis olarak ne koydu?

zamzom

80+
Psikiyatrist hangi ilaçları verdi?
Artı olarak teşhis olarak ne koydu?
bayramdan sonraki ilk pazartesi gittim psikoz tanısı ile eşdeğerdi ve bu sanrı atakları dedi yani sanrı krizine atağına girmişim o biliyor şu biliyor ona sormalıyım buna sormalıyım diye ona göre nervium ve rileptid verdi yarım yarım sabah akşam içiyorum bu ayın sonunda tekrar kontrole gidicem fakat kafamdaki soru işareti çözüme kavuşmuyor sadece biraz daha sakin ve daha uykulu bir haldeyim ama aklımın bir köşesinde ya o mesaj ve fotoğraflar bir şekilde yayıldıysa ve beni rezil ettilerse diye kuduruyor adeta ama o kısmı düşünmemeye çalışıyorum. (Çünkü o zamanlarda yazdığım mesaj ve fotolar o yaşımda antidepresan kullanıyordum ve odamı karartmıştım psikolojim hiç iyi değildi yazdığım mesajlar mantığın yanından geçmiyordu ifşa sayfaları ile olan konuşmalar )

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
bayramdan sonraki ilk pazartesi gittim psikoz tanısı ile eşdeğerdi ve bu sanrı atakları dedi yani sanrı krizine atağına girmişim o biliyor şu biliyor ona sormalıyım buna sormalıyım diye ona göre nervium ve rileptid verdi yarım yarım sabah akşam içiyorum bu ayın sonunda tekrar kontrole gidicem fakat kafamdaki soru işareti çözüme kavuşmuyor sadece biraz daha sakin ve daha uykulu bir haldeyim ama aklımın bir köşesinde ya o mesaj ve fotoğraflar bir şekilde yayıldıysa ve beni rezil ettilerse diye kuduruyor adeta ama o kısmı düşünmemeye çalışıyorum. (Çünkü o zamanlarda yazdığım mesaj ve fotolar o yaşımda antidepresan kullanıyordum ve odamı karartmıştım psikolojim hiç iyi değildi yazdığım mesajlar mantığın yanından geçmiyordu ifşa sayfaları ile olan konuşmalar )
Psikiyatrist özel mi devlet mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@zamzom Terapi alacak mısın?

zamzom

80+

özele gidiyorum detaylı dinledi her detayı
Terapi almayı açıkcası daha düşünmüyorum çünkü ilaç harici kesmezdi beni aşırı panik haldeydim ve herkese gidip onaylatma ihtiyacı vardı sana bir şey geldi mi diğerine geldi mi diye terapi almam muhtemelen yani bütçeden kaynaklı

benim isteğim 2 hafta sonra 1 ay olacak ve tamamen geçmesini istiyorum artık devam etmemeli yani hala dışarda gördüklerim geçerli sebeplerim var ise demek ki ben haklıyımdır hastalık değildir.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Terapi almayı açıkcası daha düşünmüyorum çünkü ilaç harici kesmezdi beni aşırı panik haldeydim ve herkese gidip onaylatma ihtiyacı vardı sana bir şey geldi mi diğerine geldi mi diye terapi almam muhtemelen yani bütçeden kaynaklı
Bu mesajdan önce sesler duyuyor muydun?

zamzom

80+
evdeyken hole çıkınca dışardaki komşuları çok rahat duyabiliyordum çünkü yakın evleri 3-5m ya var ya yok o yüzden söylenieln her şeyi duyuyordum ve benle alakalı olduğu barizdi söylediklerinin ama kim onları bir whatsapp grubuna koyucak da hepsine atıcak bu paylaşımları ya da ayrı ayrı atıcak yani bunu yapabilecek kadar işsiz ve bana kafayı takmış birisi olmalı

sanki bir paylaşım saati ayarlamış gibi her gün 11 ve 4 gibi ayrı ayrı 2 kez günde o sesler yankılanıyordu çünkü ben de diyordum ki ha o mesajı şimdi buldu şimdi paylaştı ha bu mesajı şimdi yeni paylaştı dışardakı seslerdeki algıladıklarıma göre ilerliyordu bu

klimalı ve kapalı odaya girdiğim zaman rahatım kimseyi duymuyorum ama bu bi çözüm değil gerçekte böyle bir şey var ise yani.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
evdeyken hole çıkınca dışardaki komşuları çok rahat duyabiliyordum çünkü yakın evleri 3-5m ya var ya yok o yüzden söylenieln her şeyi duyuyordum ve benle alakalı olduğu barizdi söylediklerinin ama kim onları bir whatsapp grubuna koyucak da hepsine atıcak bu paylaşımları ya da ayrı ayrı atıcak yani bunu yapabilecek kadar işsiz ve bana kafayı takmış birisi olmalı

sanki bir paylaşım saati ayarlamış gibi her gün 11 ve 4 gibi ayrı ayrı 2 kez günde o sesler yankılanıyordu çünkü ben de diyordum ki ha o mesajı şimdi buldu şimdi paylaştı ha bu mesajı şimdi yeni paylaştı dışardakı seslerdeki algıladıklarıma göre ilerliyordu bu

klimalı ve kapalı odaya girdiğim zaman rahatım kimseyi duymuyorum ama bu bi çözüm değil gerçekte böyle bir şey var ise yani.
Şunu soruyorum. Kız hakkında mesajlaşmadan önce sesler duyuyor muydun?

Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Ömer

Yakın akrabalarında psikolojik sorunlar yaşayan kişiler var mı, Şizofreni ve Bipolar gibi.
Şizofreni ülkemizde Irsi(Genetik) çok fazla görülüyor, diğer ülkelerde bu şekilde değil.

yrdmpls

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Mameti başçık
ya o zamanlar ensest bilmem ne ***** gibi sayfalarla konuşmuşum inan çok pişmanım ama onların ortaya çıktıgını düşünüyorum
knkm benim aklımda senin rahatsızlığın ile alakalı bir örnek var ama benden duyman iyi olmaz bir psikyatr git gör görüş o söylesin bana düşmez bu geçmiş olsun sokakta kimse böyle şeyler söylemez beyninde dönen bir oyun haberin olsun seviliyorsun kendine iyi bak

zamzom

80+
ama eğer ilacı içtin bak konuşamalr dindi demek istersen de hala belirti var 1-2 yerde duydum denize gitmiştik ki zorla gittim ordan biri geçerken ha bu cocuk işte o mesajları yazan diye yanımdan geçti ben de böyle yavaşça döndüm bi baktım bana bakarak gülüyorlar lan dedim nasıl ya nasıl kim nasıl bi güç bu yayıyor herkese döndüm toparlanmaya devam ettim.

Şunu soruyorum. Kız hakkında mesajlaşmadan önce sesler duyuyor muydun?
yok tabii ki her şey normaldi keşke diyorum ya kıza açılmasaydım her şey çok güzel olacaktı sanki hayatımda kimse benle uğraşmıyordu

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
yok tabii ki her şey normaldi keşke diyorum ya kıza açılmasaydım her şey çok güzel olacaktı sanki hayatımda kimse benle uğraşmıyordu
Terapi alman lazım. Bir terapist psikolog, terapist psikiyatriste gitmeni öneririm. İlla özele gitmene gerek yok. Devletin de var çok sağlıklı olmasa da.
Çünkü içinde bazı kalıplaşmış inanç yapıları var. Sen bu yapılara karşı bir eylemde bulunduğun zaman sanrı atakların tetiklenmiş olabilir. Aşırı bir stres yaşıyorsun. Bu stresi azaltmak gerek. Bu da terapiyle mümkündür.

@zamzom Eğer terapiste gidemeyeceksen benle de konuşabilirsin. En azından rahatlamak için...
Terapist değilim sadece işte dinler ve bir şeyler söylerim.

zamzom

80+
Terapi alman lazım. Bir terapist psikolog, terapist psikiyatriste gitmeni öneririm. İlla özele gitmene gerek yok. Devletin de var çok sağlıklı olmasa da.
Çünkü içinde bazı kalıplaşmış inanç yapıları var. Sen bu yapılara karşı bir eylemde bulunduğun zaman sanrı atakların tetiklenmiş olabilir. Aşırı bir stres yaşıyorsun. Bu stresi azaltmak gerek. Bu da terapiyle mümkündür.
ilaçlar şu an için iyi geliyor doktoru dinlemeyi şu an için yeğliyorum gene de tavsiyen için çok sağol minnettarım bu ayın sonunda 31 inde tekrar kontrol var ve ilaçları bırakıcaz mı devam mı edicez ona göre görüşme sağlayacağız ve eylülün 7 sinde askerliğim var 1 ay gidicem gerçi ama o zamana kadar iyileşmem ve toparlamam lazım çünkü şu an açık alan korkusu ve tek başına bir şeyleri yapma isteğinde baya bi azalma var illa yanımda annem veya babam olucak rahat hissetmem için öyle bi durumdayım şu anda. Çünkü o mesajları herkesin gördüğünü ve beni linçlemek için yer aradığını düşünüyorum. Aklımın almadığı nokta ise gördüklerim ve duyduklarım gerçekten sahteden olabiliyor mu yani o kadar ileri seviye bir hastalık var mı gerçekten bu şey gibi belki de gerçek olan bir şeyi ailem sayesinde hasta olarak boş yere ilaç kullanmak da koyuyor ve ben hala %51 oranında gerçek oldugunu düşünüyorum bu kadar net bariz yüzüne bakılarak söylenen şeyler sanrı olması cok sacma geliyor

Ama bir yönden de 6 yıl önce kapanmış hesabı nasıl deşifre edip paylaşımları yaptılar ve whatsapp konuşmaları ile bunları oryante edip her bir paylaşım sonrası ben mahalleden sesler yükseliyor diyordum kuzenime bir bakıyorum kızıyormuş sessiz olun balkonda nargile mi içiyor falan duymasın yani whatsapp da yazılana göre mahalledekilere ayar çekiliyordu.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom