Neler Yeni

snowman t6 montajı yaptım sıcaklık normal mi ?

mstcnt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Mesut Can
arkadaşlar biraz önce snowman t6 montajını yeni aldığım termal macunla yaptım. aşağıdaki görselde hwmonitor programı yanılmıyorsam yükteyken 91 derecede olduğunu söylüyor. aida64 ise 77 derece olduğunu. sonra bunu teyit etmek için msi afterburner dan baktım hwmonitordaki doğru. gözünüze çarpan bi detay var mı bakar mısınız ? (cpu core ratio'yu 42.00 yaptım sadece) (sistem da-g4)

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
91 cehennem sıcaklığı. 77 de fazla geldi bana kaç dakikalık test yaptınız? Boşta sıcaklık ne kadar? Oyun içi değerleri nasıl? Eskiden stokla değerleri nasıldı?

byberk06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
319
İsim
Berk
Bende dün yaptım montajı t6 .
Stock ile 92 ye çıkıyordu yük altında şimdi 70 maks
Boşta stock ile 40 46 şimdi 30 36
İşlemci RYZEN 5 3600

mstcnt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Mesut Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende dün yaptım montajı t6 .
Stock ile 92 ye çıkıyordu yük altında şimdi 70 maks
Boşta stock ile 40 46 şimdi 30 36
İşlemci RYZEN 5 3600
hocam peki bios ayarlarınız nasıl cpu core ratioyu 42 ye çektim undervolt falan yapmadım yüksek voltaj geldiği için mi oluyor acaba
Mesaj otomatik birleştirildi:

91 cehennem sıcaklığı. 77 de fazla geldi bana kaç dakikalık test yaptınız? Boşta sıcaklık ne kadar? Oyun içi değerleri nasıl? Eskiden stokla değerleri nasıldı?
hemen birkaç test daha yapıp yazıcam hocam

byberk06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
319
İsim
Berk
hocam peki bios ayarlarınız nasıl cpu core ratioyu 42 ye çektim undervolt falan yapmadım yüksek voltaj geldiği için mi oluyor acaba
Mesaj otomatik birleştirildi:

hemen birkaç test daha yapıp yazıcam hocam
Benim işlemci otomatik voltajı yüksek zaten
Hiç düşürmedim yüksekde çalışıyor

pejura

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Mehmet Can Eker
İşlemciyi 4.000 Mhz ayarlayıp voltajı 1.88-2.00 civarına çektim. Normalde 50 dereceyi geçmiyor. yük altında en fazla 77-78 derece oluyor. Stok fan olmadan aldığınız soğutucu ile bu dereceleri görmesi bana pek doğru gelmedi açıkcası, gözden kaçan bir şey olmalı hocam. Yüksek voltaj tabi ki de ısı derecesine etki edecektir. Voltajı düşürüp test edermisiniz?

mstcnt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Mesut Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemciyi 4.000 Mhz ayarlayıp voltajı 1.88-2.00 civarına çektim. Normalde 50 dereceyi geçmiyor. yük altında en fazla 77-78 derece oluyor. Stok fan olmadan aldığınız soğutucu ile bu dereceleri görmesi bana pek doğru gelmedi açıkcası, gözden kaçan bir şey olmalı hocam. Yüksek voltaj tabi ki de ısı derecesine etki edecektir. Voltajı düşürüp test edermisiniz?
şu an cpu core ratio ayarı Auto'da iken yani hiçbir mhz hızı girmediğimde boşta 37 derece aida 64 programından yüke soktuğumda 85 derece
--- eskiden Auto ayarında stok fanla god of war oynarken 93 dereceye kadar çıkıyordu şu an god of warda 55-56 derece. hocam voltaj düşürme olayını nasıl yapacağımı bilmiyorum

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
şu an cpu core ratio ayarı Auto'da iken yani hiçbir mhz hızı girmediğimde boşta 37 derece aida 64 programından yüke soktuğumda 85 derece
--- eskiden Auto ayarında stok fanla god of war oynarken 93 dereceye kadar çıkıyordu şu an god of warda 55-56 derece
Oyun için güzel değerler de yükte çok fazla geldi bana. Oyun içi 82 olan 3500xi mx6 ve 1250v uv ile oyun içi max 52 civarına düşürdüm. Yine de yükte kullanmayacağın için pek sıkıntı olmaz

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Değerleriniz fazla. Voltajı kendiniz vermeniz lazım. CTR testi yapıp çıkan değeri yapabilirsiniz aslında.

pejura

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Mehmet Can Eker
--- eskiden Auto ayarında stok fanla god of war oynarken 93 dereceye kadar çıkıyordu şu an god of warda 55-56 derece. hocam voltaj düşürme olayını nasıl yapacağımı bilmiyorum
Faydası olacağını düşünüyorum.

pejura

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Mehmet Can Eker
hocam bu ayarı yaptığımda aida64 yük testinde 60 dereceyi gördü maksimum cpu core ratio auto da bıraktım videodaki gibi
Dilerseniz ben size kendi ayarlarımı yazayım onu bir uygulayın, ancak bu alanları çok fazla değiştirmenizi tavsiye etmiyorum. Sonra çok uğraştırıyor, voltaj yeterli gelmiyor pc açılmıyor, powerdan kapatıp 10 saniye bekleyip tekrar açıp, biosa girip düzeltmeniz gerekiyor vs vs. Çok zahmete sokuyor. Değerlerim şu şekilde ; Ratio'yu 40 yaptım. Cpu Offset Voltage ise - halinde 0.11250 yaptım. İsterseniz uygulayabilirsiniz. Bu arada amd işlemci daha iyidir daha kötüdür gibi bir yorum yapamam ama gerçekten intel işlemcinin gözünü seveyim. Son kullanıcıyı bu kadar yorması, zahmete sokması benim gözümde dezavantaj olarak yazar. Bir yerden sonra bu voltaj olayında gıcık kapıyorsunuz. İntel işlemcim de mevcut 4 senedir bir defa dokunmadım. Bu amd işlemci olarak ilk tecrübem oldu ama bir daha almayacağım. Size kolaylıklar dilerim.

Top Bottom