Neler Yeni

Soba dumanı ile ilgili şikayet yazılıyormu

NightWish2434

80+ Silver
bu ne abi köye gidince yolda b*k görüp bu ne medeniyetsizlik diyen sosyeteler gibi .
kardeşim o köylerinde kralını yaşadık karbonmonoksit diye bir şey var astım hastası insanlar var 2 kuruş az ödeyeceğim diye hakka giremezsin ya!

Sh1n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Ersin A
Çevre ve Orman Bakanlığı, 13 Ocak'ta çıkardığı 'yakıt yönetmeliği' ile ilginç bir karara imza attı. 1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe girecek yönetmeliğe göre İstanbul, Ankara ve Bursa gibi doğalgaz bulunan illerde ısınmak için kömür, odun ve kalorifer yakıtı diye bilinen fuel-oil kullanılamayacak.
polis yada jandarma gerekli uyarıyı yapar
@Apu Mühendisi
Çevre ve Orman bakanlığı, ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla doğalgaz gelen illerde kömür ve odun yakılmasını yasaklanması ile ilgili yönetmelikten vazgeçti.
Yönetmeliğin yanlış yorumlandığı gerekçesiyle değiştiren Bakanlık, yönetmeliği, "çevre kirliliğinin yaşandığı şehirlerde yeni ve yenilenebilir enerji kaynakları ile doğalgazın ısınma amaçlı kullanılması teşvik edilir" şeklinde değiştirdi.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
kardeşim o köylerinde kralını yaşadık karbonmonoksit diye bir şey var astım hastası insanlar var 2 kuruş az ödeyeceğim diye hakka giremezsin ya!
Babam ve ben astım hastasıyız, evde soba yakıyoruz(müstakil) fakat hiç kimseden şikayet gelmedi şimdiye kadar. Önümüzde, sağımızda ve solumuzda binalar var.

NightWish2434

80+ Silver
Ben mağara adamını çevreye zararlı diye söylüyorsun sandım da ondan arabayı örnek verdim. Çevre zararı için söylemdiysen neden mağara adamı dedin merak ettim
hocam, çevre zararı tamam eyvallahta insana olan zarar ne olacak? karbonmonoksit zehirlenmesi yaşayabilir. sporda yapamıyormuş.
karbonmonoksit ne bilmiyor isen:
Karbon monoksit renksiz, tatsız, kokusuz, yanıcı zehirli bir gazdır. Vücuda solunum yolu ile girer ve doğrudan kana geçerek oksijen alımını engeller zehirlenme ve ölüme neden olur. Havagazı, kömür vb. ısıtma amacıyla kullanılan her tür soba ve ocakta yanma sırasında oluşur.

Güvercin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Furkan Seyhan
İlgilendiği Kategoriler
Karışık

NightWish2434

80+ Silver
Çevre ve Orman bakanlığı, ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla doğalgaz gelen illerde kömür ve odun yakılmasını yasaklanması ile ilgili yönetmelikten vazgeçti.
Yönetmeliğin yanlış yorumlandığı gerekçesiyle değiştiren Bakanlık, yönetmeliği, "çevre kirliliğinin yaşandığı şehirlerde yeni ve yenilenebilir enerji kaynakları ile doğalgazın ısınma amaçlı kullanılması teşvik edilir" şeklinde değiştirdi.
kaynak at.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
hocam, çevre zararı tamam eyvallahta insana olan zarar ne olacak? karbonmonoksit zehirlenmesi yaşayabilir. sporda yapamıyormuş.
Karbon monoksit renksiz, tatsız, kokusuz, yanıcı zehirli bir gazdır. Vücuda solunum yolu ile girer ve doğrudan kana geçerek oksijen alımını engeller zehirlenme ve ölüme neden olur. Havagazı, kömür vb. ısıtma amacıyla kullanılan her tür soba ve ocakta yanma sırasında oluşur.
Kral tamam haklısın zararı hakkında fakat kış ayında napacak insanlar şimdi kaldırttırırsa konu sahibi soğukta kalacaklar
Mesaj otomatik birleştirildi:

NightWish2434

80+ Silver
Babam ve ben astım hastasıyız, evde soba yakıyoruz(müstakil) fakat hiç kimseden şikayet gelmedi şimdiye kadar. Önümüzde, sağımızda ve solumuzda binalar var.
sizin hayatınız ben karışmam, benim komşum olsa 2 gün ısınamaz.

Kral tamam haklısın zararı hakkında fakat kış ayında napacak insanlar şimdi kaldırttırırsa konu sahibi soğukta kalacaklar

hocam 2005 diyor :kekw::kekw::kekw:

jımalya

80+ Bronze
evet. ankarada oturuyormuş. istanbulsa ve yıl 2023 ise yakamaz soba felan. ara polisi.

imkan varken hala sobaya odun atan mağara adamları benim sağlığımı etkileyemez
evde ne oldugunu bilemezsin belki kombi agrizalandi bi sikinti cikti soba kurdu

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

Huseyinatik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
388
İsim
Hüseyin Atik
Arkadaşım ben arkadaşa olan zararı için bir şey demiyorum ben senin bu kaba dilini anlayamadım. Mağara adamı ne demek? Zararlı evet ama ne zararlı değil ki bu dönemde? Doğalgazın hiç mi zararı yok mesela? Bir de emin ol kimse imkanı varken soba yakmaz. Açık havada bile bu kadar rahatsızlık veriyorsa o dumanınj evin içine dolduğunu bir düşün. Evinde soba yakan birisi senin bu aşağılayıcı yorumunu görse üzülmez mi ?

NightWish2434

80+ Silver
bune olm

sen kendi attığın kaynağa baktınmı

evde ne oldugunu bilemezsin belki kombi agrizalandi bi sikinti cikti soba kurdu
belkide her yıl böyle bilemeyiz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular