soğutucusuz ekran kartı ???

louis bloom

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,164
bir şey farkettim youtube da vb sistem toplama videoları izliyorum yabancıların. %90'ı GPU'nun kendi soğutucu bloğunu söküp custom sıvı soğutma yapıyor. Custom sıvı soğutma yapmak isteyenler için Nvdia ya da AMD direkt herhangi bir soğutucu bloğu olmadan Ekran Kartı satsaydı çok daha mantıklı olmaz mıydı .D Custom Soğutma yapacaklar onu alırdı mâliyetden de baya düşerdi bu sayede

bir şey farkettim youtube da vb sistem toplama videoları izliyorum yabancıların. %90'ı GPU'nun kendi soğutucu bloğunu söküp custom sıvı soğutma yapıyor. Custom sıvı soğutma yapmak isteyenler için Nvdia ya da AMD direkt herhangi bir soğutucu bloğu olmadan Ekran Kartı satsaydı çok daha mantıklı olmaz mıydı .D Custom Soğutma yapacaklar onu alırdı mâliyetden de baya düşerdi bu sayede
Markaların custom soğutma yapacaklar için ayrıca sattıkları modeller var zaten

Nvidia veya AMD sanırım MSİ, ASUS, GALAX, XFX gibi markalara zaten soğutucu blok olmadan satıyor ve minimum maliyet bedeli ile veriyordur. O markalar da kendi soğutucu bloğunu ekleyerek satıyorlar zaten bilindiği üzere, bundan gelir sağlıyorlar zaten. Burada da bir ekosistem oluşuyor üreticiler arasında. Tüketici de bu ekosisteme uymak zorunda kalıyor. Soğutucu bloğu olmadan da satabilir fakat bu MSİ-Gigabyte gibi markaların işine gelmez. Kendisi ekstra custom olarak satsa herkes gider bloksuz halini alır bu sefer markalar satış yapamaz ve ekran kartlarının satış oranları sekteye uğrar. Burada hem büyük markalardaki çeşitlilik ile her gruptan kitleye ulaşılabiliyor ve tanınılırlığı daha kolay artıyor hem de tekel olmadığı için fiyatı daha uygun oluyor.

Geri