Sokak Kedisi Hakkında

Sirius Blackw

80+ Silver
Reaksiyon skoru
3,651
Arkadaşlar bir işletmemiz var ve bize içinde 1 anne ve 4 yavrusuyla beraber geldi.Kesinlikle hayvan düşmanı değilim bahsedeceğim sıkıntıları yaşamasam her gün karınlarını doyurayım ama bunla bitmiyor malasef.Dükkan büyük girişi çıkışı bol balkonu falan var yavrular bu balkonun erişilemeyen bir yerinde duruyorlar.Anne de dahil insanlardan korkuyorlar.Yiyilip içilen biyerde döktükleri tüyler insanları rahatsız ediyor ve mide bulandırıcı bir halde atık üretiyorlar.Daha da kötüsü yavruları beslemek için sürekli yemek taşıyor yukarı bunların içinde kuş leşleri dahil.İnsanların oturup yiyip içtiği bir yerde yarısı yenmiş hayvan leşlerinin olması kabul edilebilir bir şey değil siz olsanız o dükkana bir daha gelir misiniz?Belediyeyi arıyoruz ama yavrular sütten kesilmediği için almıyorlar.Yakalar iyice uzak bir yere bırakırız(Yakalananileceklerini de pek sanmıyorum)Yavrular var sonuçta günahlarına girmek istemiyorum.Alternatif bir çözüm var mı zarar görmeyecekleri şekilde?

Orayı burayı kapatın demeyin en basitinden ağaca tırmanıp balkona geliyor yine

Arkadaşlar bir işletmemiz var ve bize içinde 1 anne ve 4 yavrusuyla beraber geldi.Kesinlikle hayvan düşmanı değilim bahsedeceğim sıkıntıları yaşamasam her gün karınlarını doyurayım ama bunla bitmiyor malasef.Dükkan büyük girişi çıkışı bol balkonu falan var yavrular bu balkonun erişilemeyen bir yerinde duruyorlar.Anne de dahil insanlardan korkuyorlar.Yiyilip içilen biyerde döktükleri tüyler insanları rahatsız ediyor ve mide bulandırıcı bir halde atık üretiyorlar.Daha da kötüsü yavruları beslemek için sürekli yemek taşıyor yukarı bunların içinde kuş leşleri dahil.İnsanların oturup yiyip içtiği bir yerde yarısı yenmiş hayvan leşlerinin olması kabul edilebilir bir şey değil siz olsanız o dükkana bir daha gelir misiniz?Belediyeyi arıyoruz ama yavrular sütten kesilmediği için almıyorlar.Yakalar iyice uzak bir yere bırakırız(Yakalananileceklerini de pek sanmıyorum)Yavrular var sonuçta günahlarına girmek istemiyorum.Alternatif bir çözüm var mı zarar görmeyecekleri şekilde?
Hocam en basit çözüm kedi uzaklaştırıcı spreyler falan almak ama müşterileri kokusu rahatsız edebilir. Eğer günaha girmek istemezseniz bi kedi evi alıp oraya mama koyup o civara yönlendirme yapabilirsiniz. Uğraşmak istemiyorsanız kovalayın gitsin sizinde yapabileceğiniz bir şey yok.

Dışkılama sorunu için bir yere kedi kumu alıp dökebilirsin temizlemesi sorun olmayacaksa. Tüy sorunu ve leş sorununu da çözmen bir tık zor. Leş sorunu için hazır mama dökebilirsin hazır mama olursa avlanmaz diye tahmin ediyorum. Tüy sorunu için de malt ve tarama çözüm ama maltlar pahalı. Tüy problemini yavrular büyüyünceye kadar göz ardı edebilirsin.

Not: kediyi mamaya alıştırıp avlanma döngüsünü kalıcı bozabilirsin. Sokağa saldığında aç kalabilirler.

Beslemeyin gelmezler belli süre sonra giderler. Beslendiği yerde kalıyor hayvanlar.

valla yavrulu kediler çok psikopat oluyor normal kedi olsa sittir lan dersin gider bir daha gelmez. o yavrulu kediler tehlike sezdi mi aslan olur saldırır.

Yavrular erişebileceğiniz bir yerde ise hem dükkana zarar vermeyecek hem zarar görmeyecekleri hem gerektiğinden onlarla ilgilenebileceğiniz bir yere taşıyın.

Veya bana kalırsa kediden nasıl kurtuluruz diye düşünmek yerine kedinin böyle davranmasını nasıl engellerim müşteriyi rahatsız etmeden nasıl durabilirler diye düşünün bir çözüm illaki bulunur.

Kedi evi olabilir, kovmanız iyi olmaz oraya mamayla fln çekebilirsiniz orada kalır.

Geri