Sokak köpeklerinin uyutulması yıllardır gündem de olan bir konu en başlıca iki çözüm var bunlardan birisi kısırlaştırmak diğeri uyutmak. Şahsen kısırlaştırmanın pek mümkün olacağını düşünmüyorum çünkü kısırlaştırma ameliyatını gerçekleştirecek doktor sayısı az ek olarak tahminen Türkiye'de 10 milyon sokak köpeği olduğundan bahsediliyor, kısırlaştırılacak olanları ayırırsak 4-5 milyon civarında bu sayının tamamının kısırlaştırılabilmesi için her gün 1000 köpek kısırlaştırılsa bile 10-15 yıl gibi çok uzun bir sürede anca bitiyor fakat burada da soru işaretleri ortaya çıkıyor 1.si her gün 1000 köpeği kısırlaştıracak veteriner var mı? 2.si varsa bile 10-15 yıllık süre içerisinde köpek nüfusu yine artmaya devam etmeyecek mi?
Konuyu başlatmamın sebebi her ne kadar bu durumdan nefret etsem de bana göre tek çözüm uyutulması sizce başka alternatif yöntemler var mı olabilir mi?
Konuyu başlatmamın sebebi her ne kadar bu durumdan nefret etsem de bana göre tek çözüm uyutulması sizce başka alternatif yöntemler var mı olabilir mi?