Yolda kadını darp eden birini görseniz, bakıp geçecek misiniz? Hadi daha basite indirgeyelim. Toplu taşıma araçlarında sigara tüketimi yasak. Bu yasağı birisi çiğnese, vatandaşların engelleme hakkı yok mu? Bu gibi durumlara, karşı çıkmayan vatandaşa da para cezası kesiliyor.
Erdoğan destekçisiyim dediğiniz gibi yine konuyu başka yerlere çekiyorsunuz.YAPMAYIN. Konumuz meyve suyu içen birinin içeceğinin zorla çöpe attırılması. Hala atanların yanındasınız. Yazık. Daha fazla muhattap olmayacağım. İyi akşamlar.
Ben hükümeti destekliyorum. Daha doğrusu Erdoğan'ı destekliyorum. Bunu söylemekten de hiçbir zaman çekinmem. Fakat eleştirilmesi gereken yerde de eleştiririm.
Bu forumda, Teknofest gibi yarışmalara muhalif olanları gördüm. Deneyap Atölyelerine karşı çıkanları gördüm. Olayın ne olduğuna bakmadan sırf iktidarı eleştirmeye odaklanıyorlar. Umarım bu algıdan kurtulurlar.
Dediklerinizin çoğunu bilmiyorum ama ben belasını versin derken muhalefetin de versin siyasetçileri hiç sevmiyorum bu arada dediğiniz atölyelerde vs ne yapılıyor acaba bir de hocam siz gerçekten araştıran biri olduğunuz için soruyorum mesela gercekten damat ekonomiyi kötü yönetmedi mi ayrıca büyük şirketlere vergi şeyi vs gercekten büyük hata bir de 20 ayda 4 merkez bankası başkanı değişti 1 proje bile 2 yıldan uzun sürüyor ülke ekonomisinde
Erdoğan destekçisiyim dediğiniz gibi yine konuyu başka yerlere çekiyorsunuz.YAPMAYIN. Konumuz meyve suyu içen birinin içeceğinin zorla çöpe attırılması. Hala atanların yanındasınız. Yazık. Daha fazla muhattap olmayacağım. İyi akşamlar.
Hocam, arkadaş "Ben hükümeti desteklemiyorum." diye belirtti mesajında. Siyasi fikrini söyledi bana. Bende ona yanıt verirken, siyasi fikrimi belirttim. Bunun neresi konuyu başka yöne çekmek? Asıl siz söylediklerime absürt şekilde karşı çıkarak, görmezden gelerek konuyu hasır altı etmeye çalışıyorsunuz. Yapmayın lütfen.
Hocam, arkadaş "Ben hükümeti desteklemiyorum." diye belirtti mesajında. Siyasi fikrini söyledi bana. Bende ona yanıt verirken, siyasi fikrimi belirttim. Bunun neresi konuyu başka yöne çekmek? Asıl siz söylediklerime absürt şekilde karşı çıkarak, görmezden gelerek konuyu hasır altı etmeye çalışıyorsunuz. Yapmayın lütfen.
Boşver boş eleştiri yapıyor ya fiyor ki kimse başkasına karışamaz evet baba birisi hakaret ediyor karışamam uyuşturucu kullanıyor sokakta toplum sağlığını olumsuz etkiliyor karışmamalıyım aynı şey alkol için de gecerli topluma zarar veren birine nasıl karışmayabilirmişim jsnfngngi
Konuyu neden hemen alkole çektiğinizi hala anlamıyorum ancak şunu söylemeliyim ki meyve suyu içen bir vatandaşın içeceğini zorla çöpe attıran bir vatandaş varsa bu kişiye kanaatimce sokakta alkol içen birinden daha çok ceza verilmelidir.
Boşver boş eleştiri yapıyor ya fiyor ki kimse başkasına karışamaz evet baba birisi hakaret ediyor karışamam uyuşturucu kullanıyor sokakta toplum sağlığını olumsuz etkiliyor karışmamalıyım aynı şey alkol için de gecerli topluma zarar veren birine nasıl karışmayabilirmişim jsnfngngi
Konuyu neden hemen alkole çektiğinizi hala anlamıyorum ancak şunu söylemeliyim ki meyve suyu içen bir vatandaşın içeceğini zorla çöpe attıran bir vatandaş varsa bu kişiye kanaatimce sokakta alkol içen birinden daha çok ceza verilmelidir.
Efes pilsen şişesine benzediğinin farkındasındır umarım alkol insanların kendini kaybetmesini sağlıyor ya hani hatta sokakta bundan dolayı insanlaea racon kesmeye vs calışabiliyorlar hatta alkollü kişiler araba kullanamıyor
Türkiyedeyiz hello kendini nerde sandın muz cumhuriyeti filan mı
Efes pilsen şişesine benzediğinin farkındasındır umarım alkol insanların kendini kaybetmesini sağlıyor ya hani hatta sokakta bundan dolayı insanlaea racon kesmeye vs calışabiliyorlar hatta alkollü kişiler araba kullanamıyor
Türkiyedeyiz hello kendini nerde sandın muz cumhuriyeti filan mı
Doğru aile yapısını, toplum yapısını cemaatlerde yapılan olaylar değil de sokakta kendi başına alkol alan kişi bozuyor.
Daha fazla muhattap olmayacağım
İyi akşamlar.
Doğru aile yapısını, toplum yapısını cemaatlerde yapılan olaylar değil de sokakta kendi başına alkol alan kişi bozuyor.
Daha fazla muhattap olmayacağım
İyi akşamlar.
Konuşmamım herhangi bir yerinde onlarla ilgili bir sey söylemedim hele ki aile yapısını bozmadığını hiç söylemedim ayrıca aile yapısından bahsetmiyoruz bence kesinlikle ben anlamıyorum
Herkes Müslüman değil, herkes müslüman değil, herkes müslüman değil
sen oruçlusun diye senin karşında hiçbir şey yenilmeyecek/içilmeyecek diye bir şey yok. Dayanmıyorsan tutma. Orucun amacı sadece açlık değil, aynı zamanda nefse sahip çıkmak
isteyen müslümanlar da oruç tutmayabilir. Tanrıyla aralarında olan bir şey
Elinde içki şise varsa yaptığı doğru değil sokakta alkol almak doğru bir şey değil
Ama
Elinde maltana var sanırım ben öyle gördüm bunda hiç bir sorun yok
Diğer 11 ay her şeyi yapıp ramazanda millet oruçlu diyip niye şişeyi attırıyorlar anlamadım bu akılı
Dediklerinizin çoğunu bilmiyorum ama ben belasını versin derken muhalefetin de versin siyasetçileri hiç sevmiyorum bu arada dediğiniz atölyelerde vs ne yapılıyor acaba bir de hocam siz gerçekten araştıran biri olduğunuz için soruyorum mesela gercekten damat ekonomiyi kötü yönetmedi mi ayrıca büyük şirketlere vergi şeyi vs gercekten büyük hata bir de 20 ayda 4 merkez bankası başkanı değişti 1 proje bile 2 yıldan uzun sürüyor ülke ekonomisinde
Hocam, ilk olarak teşekkür ederim. Şu forumda üyelere yanıt verirken araştırmadan hiçbir şey yazmıyorum. Kaynaksız konuşmuyorum. Bu yüzden de -bu mesajda olduğu gibi- verdiğim cevaplar biraz gecikmeli olabiliyor. Araştırdıktan sonra yazıyorum çünkü.
Teknofest hakkında bilgi vereyim kısaca. 2021 yılındaki yarışmalar, şu kategorilerde olacak:
Karma Sürü Simülasyon
İletişim Teknolojileri
Savaşan İHA
Ulaşımda Yapay Zeka
Sağlıkta Yapay Zeka
Kültür ve Turizm Teknolojileri
Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri
Tarımsal İnsansız Kara Aracı
Sanayide Dijital Teknolojiler
Geçtiğimiz senelerde daha farklı kategoriler vardı. Her sene, katılım sağlayan öğrencilerin sayısı artıyor. Genelde lise ve üniversite düzeyindeki öğrenciler bu yarışmalara katılsa da, ortaokul düzeyine de indirgemeyi hedefliyorlar.
Kendi sitesinden ayrıntılı bilgiye erişebilirsin: https://www.teknofest.org/
Deneyap Atölyeleri ise bambaşka bir konu. Çok daha güzel. İlkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrenciler, bu atölyelere giderek ücretsiz eğitim alıyor. Buradaki eğitmenlerin hepsi gönüllü. Öğrencilerde, belirli bir sınava girip eğitimlere katılabiliyorlar. Maalesef ki tüm illerimizde yok. Çünkü bu Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının yürüttüğü bir proje. Bilinen adıyla, T3 Vakfı. Vakıf Başkanı da Erdoğan'ın damadı.
Normalde, belediyeler bunlara bina tahsis ediyor. "Gelin bizim şehrimizde de atölye açın, buradaki öğrencilere eğitim verin." şeklinde davet gönderiyorlar. Veya vakıf belediyeye başvuruyor. Bunu iktidar belediyelerinden de yapan var, muhaliflerden de... Ne yazık ki, İmamoğlu yüzünden İstanbul'daki belediyelerin verdiği atölyeler ellerinden alındı. Vakıf, kendi imkânlarıyla atölye açarak eğitimlere devam ettiler. Erdoğan'ın damadı diye, bu vakfı bile harcamak istiyor muhalefet.
Deneyap Atölyeleri, şu kategorilerde öğrencilere eğitim veriyor:
Tasarım ve Üretim
Robotik Kodlama
Elektronik Programlama ve Nesnelerin interneti
Yazılım Teknolojileri ve Mobil Uygulama
Siber Güvenlik
Enerji Teknolojileri
Havacılık ve Uzay Teknolojileri
Yapay Zeka
Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi
İleri Robotik
Erdoğan'ın damatlarından biri olan Selçuk Bayraktar'ı takip etmeni öneririm. Sosyal medyada takip etsen yeterli. Ne işler başardığını bizzat kendin görürsün. Muhalefetin "4 leğenli uçan araba, maketten öte bir şey değil" diye dalga geçtiği arabanın prototibini uçurmuştu. Tamamen otonom ve elektrikli uçan araba bu. Ne yazık ki, gündem bile olmadı.
Ekonomiden sorumlu diğer damada gelirsek; tavrını sevmem. Kişiliğini bilmem ama insanlarla konuşmasını beceremeyen birisi. Görevde iken hiç konuşmasa ve açıklama yapmasa, daha iyi olurdu. Ekonomiden hiç anlamıyorum. Bu yüzden pek yorum yapamıyorum. Fakat halk gözüyle baktığımda da, kurların durumu ortada. İhracat, sanayi üretimi vs. gelişse bile; kurların bu denli kararsız olması sıradan halka zarar veriyor. Ayrıca, ekonomi hakkındaki şu mesajımı da okumanızı öneririm: https://forum.donanimarsivi.com/konu/uecretsiz-patates-sogan-dagitimi.350528/page-3#post-3509480
Ekleme:
Mesaj biraz uzun oldu fakat ufak bir ekleme yapacağım. Ülkedeki vergi sistemi çok yanlış. Ürüne göre değil, kâra göre vergi sistemine geçilmesi gerekiyor. ABD'de olduğu gibi... Ve, şirketlerin vergi borcunun silinmesine de destek vermiyorum. Gözünün yaşına bakmadan, son kuruşuna kadar almalı devlet.
Videodaki şahıs meyve suyu içmiyor ki? Alkol tüketiyor. Alkol dışında bir şey içiyor olsa, arkadaşın mağdur olduğunu söyler ve savunurdum. Burada meselenin Ramazan'a indirgenmesini doğru bulmuyorum. Kanunu çiğneyen adamda bile, mağduriyet oluşturmanın bir anlamı yok.
Konuşmamım herhangi bir yerinde onlarla ilgili bir sey söylemedim hele ki aile yapısını bozmadığını hiç söylemedim ayrıca aile yapısından bahsetmiyoruz bence kesinlikle ben anlamıyorum
Bile isteye konuyu manipüle ediyor. Sorulanlara hiç cevap vermeden, sosyal medyanın alışagelmiş cevaplarını vererek konuyu başka yöne çekmeye çalışıyor. Keşke ideolojik fikirlerini bir köşeye koyup mesaj yazabilse.
Yolda kadını darp eden birini görseniz, bakıp geçecek misiniz? Hadi daha basite indirgeyelim. Toplu taşıma araçlarında sigara tüketimi yasak. Bu yasağı birisi çiğnese, vatandaşların engelleme hakkı yok mu? Bu gibi durumlara, karşı çıkmayan vatandaşa da para cezası kesiliyor.
Şu mesaja da hiçbir şekilde yanıt verememeniz ayrı bir ironi. Arkadaşlar, afedersiniz ama gözlüklerinizi çıkarıp da değerlendirin şu olayları. Bu kadar, ideolojik yargılama yapmayın.
Herkes Müslüman değil, herkes müslüman değil, herkes müslüman değil
sen oruçlusun diye senin karşında hiçbir şey yenilmeyecek/içilmeyecek diye bir şey yok. Dayanmıyorsan tutma. Orucun amacı sadece açlık değil, aynı zamanda nefse sahip çıkmak
isteyen müslümanlar da oruç tutmayabilir. Tanrıyla aralarında olan bir şey
Umarım bir gün seninle böyle bir konuda karşılaşırız.. ikidir çok sivri konuştuğunu görüyorum. Yine ikidir İslami konularda tam zıttını savunup müslümanım diyorsun. Ya olduğun gibi ol, ya göründüğün gibi ol.