Neler Yeni

Sokakta küfür eden çocuklar

efetg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
808
İsim
Tuğra
Hocam en kucuklerini kacir 1 hafta aç ve susuz bırak ıslatıp sopayla döv ibretlik olsun (şakadır lütfen kimse ciddiye almasın)
Valla usta teşekkürler bu taktiği uygulayacam en sona kadar okuyamadim şimdi direk bunu yapmaya cikiyorum

efetg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
808
İsim
Tuğra

efetg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
808
İsim
Tuğra
Tamamda yanlış yapmışsın odunla dövmen lazım
Ohohohhoo sen ne diyorsn.
Onu ulti olarak kullaniyorum 2 saate bir meşe odununa kertenkele yağı surup ocakta bı isitiyorum sonra şov başlasın

Ali Bulut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
459
İsim
Ali
Ohohohhoo sen ne diyorsn.
Onu ulti olarak kullaniyorum 2 saate bir meşe odununa kertenkele yağı surup ocakta bı isitiyorum sonra şov başlasın
Sen işi çözmüşsün. Arada zincirleri zımparayla sivriltip sallaya sallaya şakaklarına vurmayı unutma. Yılam derisini sürt ısısı artsın.

birhiçim

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Mehmet taş
doğurup doğurup sokağa atıyorlar eğitim,ahlak,nezaket öğretmeden bu yüzden ülke gelişmiyor bizim burdada türediler ne yapıcaz bilmiyorum

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,331
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
harbi bu çocukları anlamak zor geçen marketten çıktım çocuk yanıma geldi ben para falan isteyecek sandım önünde ki arkadaşını göstererek ben fenerbahçeliyim bu 0 çocuğu galatasaraylı dedi hiç beklemiyordum durduk yere normalmiş gibi arkadaşının annesine hakaret ediyor
bu yine bi tık haklı gibi

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,021
İsim
.
Adres ver bir daha top oynamayı bırak sokağa çıkmayacaklarından emin oluruz

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Saygıdeğer donanım arşivi üyeleri, sizlerden bir tavsiye almak adına bu formu açıyorum.
Siz olsanız sokakta bağıra çağıra küfür ederek top oynayan çocuklara ne yaparsınız? (en az 8,9 çocuk oluyor ve yaş aralığı 9-15 arası) neyse bugün 11 yaşında çocuk sokak ortasında arkadaşının anasına bacısına bağıra çağıra sövüyor. sabahtan akşama kadar hayvan gibi küfürler ediliyor, milletin arabasının içinden geçiyorlar, arabalara top fırlatıyorlar, sonra hiç bir şey yokmuş gibi oyuna devam ediyorlar daha da kötüsü var olum yaşlı teyzeler geçiyor ve hala oynamaya devam ediyorlar. uyarıyoruz teyzeler geçerken ama nafile Şimdi çıkıp bir şey desek yedi sülaleleri burda, çok kalabalıklar ve ne yapsam bilmiyorum o kadar rahatsız edici olmaya başladı ki anlatamam.
bu tip çocukları çok görmesem de varlar biliyorum sinir bozucular.
Aileleri genelde ya ilgilenmiyorlardır ya da kendileri de böyle olduklarından genelde değişmezler uğraşmaya değmez.
Ya babası ya abisi gelecek ki bu çocuklların genelde kopyasıdır o kişiler de uğraşılmaz.
Topu yok etmeniz lazım sizin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Teknoloji
Daha beteri bizim mahallede oluyor, akşam parkın içine gelip birbirleriyle bağırarak küfür ediyorlar ve yanı başında evler var, dibinde polis memuru var korkudan en fazla pencere perdesini açıp bakar, sesini bile çıkaramıyor. Diğer binada bile polis memuru var onun umurunda bile olmaz. Mahalle aşırı vurdum duymaz bir yer, site içindeyiz ama dibinde bağırarak yaşı küçük çocuklar küfür etsede, niye yapıyorsun, hişt, hop, alo falan kimsenin gram umurunda olmuyor. Site içinde müziği son ses açıp, arabayı yavaşça kullanan mı dersin, egsoz patlatarak son gaz giden motorsikletli mi dersin her halt var, tüm pislikler yapılsada kimsenin umurunda olmuyor, anca başlarına bir şey gelince kendilerini parçalayıp, cıngar çıkartırlar. Olan sorunları muhtara anlatıyoruz, parkta küfür edenler hatta ilişki yaşayanlar oldu desekte muhtar umursamaz. Jandarma bölgesi burası, bunların olduğunu belgeli şekilde kolluğa göstersek bile yaşı küçük cezai ehliyeti olmaz diyip üzerini kapatıyor. Bu yüzden karakola gelen kolluk görevlileri sürekli değişiyor görevini kötüye kullanmaktan. Hızlı giden araçların görüntüsü, plakasını versek bile kolluk tutup diyor ki kamera kayıdına göre işlem yapmayız bizim yanımızda, biz görürsek işlem yaparız. Yakınımızda ormanlık alan var, silah sıkan olur zaten jandarmayı arasak, söylesek en az 1 saate geliyor, böylelikle suçu işleyen hemen kaçıp gidiyorlar. Ehliyetsiz araç kullanan çocukları söyleriz, tamam hallederiz diyip üstünü kapatırlar. Sokak boyunca yürüdüğünüzde, yerde çakıl taşından çok boş kurşun, içki şişesi, çakmak gazı şişesi falan bunlar var. Haftada en az 2-3 kez hırsızlık olur. Sitenin ortasında, evlerin yanında dışarıda yemek yapmak için ateş yakıyorlar, nefes alamayacak duruma geliyorsunuz, burası köy diyip geçiştiriyorlar. Yangın dolayısıyla yapılan toplu site olmasına rağmen, yangından ders çıkarmamış cahil insanları bir araya getirmiş bir yer. Yasak maddelerin satışını, kullanımını yapan çok kişiyide gördük zaten yeni gelişmekte olan bir yer olduğundan, traktörü olan kim varsa, belediyede tanıdığına yanaşıp, traktörle istediği yeri açıp, zeytin dikip sahiplenirler 1 kuruş ödemeden yer sahibi olurlar genelde suçları kasıtlı olarak yaşı küçük çocuklara yaptırıyorlar nasılsa ceza almaz düşüncesiyle. Kolluğa ricayla minnetle 2-3 ayda bir devriye atmasını istiyoruz kendi gözüyle sorunları görsün diye yoksa hayatta uğramadıkları bile oluyor. Ana caddede en ufak çevirme varsa, hepsi birbirine telefonla haber verir o bölgeden gitme diye uyarırlar, mahallede sokakta araç olmayınca anlıyoruz ki o anda çevirme var. Suçu işleyip, 2-3 dakika içinde kaçarlar bilerek yakalanmamak için.

Senin yapabileceğin en iyisi elinden geldikçe her yere şikayet et, şahıslar belli olacak şekilde kanıt eklemen lazım. Anca böylelikle çözüm olabiliyor yoksa tek bir yere şikayet edersen üstünü kapatabilirler

ensareiz

80+ Silver
Ne yapabileceksiniz ki hocam? Düzgünce konuşup anlatırsanız, siz gittikten sonra "Enayi" derler. Kızıp döverseniz siz oradan uzaklaşırken ağlayarak arkanızdan size söver ve kaçar, daha kötüsü 15 yaş civarındaysa ne yapacağı belli bile olmaz. O yüzden yapabileceğimiz tek şey: Çevremizde ki küçüklere (Akraba olur, misafirliğe gelen küçük çocuk olur falan.) direkt küfür etmemeyi değil de küfürün kötü bir şey olduğunu, her yerde bağıra bağıra söylenmemesi gerektiğini, kimlere söylenmemesi gerektiğini, söylenecekse de insanlara rahatsızlık vermeyecek şekilde yapılmalı ve dahasını öğretebiliriz.
gel de anlat

zxcvbnm

80+
Ne yapabileceksiniz ki hocam? Düzgünce konuşup anlatırsanız, siz gittikten sonra "Enayi" derler. Kızıp döverseniz siz oradan uzaklaşırken ağlayarak arkanızdan size söver ve kaçar, daha kötüsü 15 yaş civarındaysa ne yapacağı belli bile olmaz. O yüzden yapabileceğimiz tek şey: Çevremizde ki küçüklere (Akraba olur, misafirliğe gelen küçük çocuk olur falan.) direkt küfür etmemeyi değil de küfürün kötü bir şey olduğunu, her yerde bağıra bağıra söylenmemesi gerektiğini, kimlere söylenmemesi gerektiğini, söylenecekse de insanlara rahatsızlık vermeyecek şekilde yapılmalı ve dahasını öğretebiliriz.
hocam evet biz öğretiyoruz öğretiyoruz ama bakın, öğretmeyenler yüzünden biz çekiyoruz bunların dertlerini bu durum çok zoruma gidiyor cahil ana babaların veletlerini biz çekiyoruz maalesef.

Top Bottom