son 4 gündür günde 1-1,5 litre kola içtim sıkıntı olur mu

Bağırsaklarına ve bobreklerine büyük zararı var.Onumuzdeki günlerde bol bol su iç.Telafisini yapman lazım.
fark etmeden biraz fazla içtim normalde asitli içecek içmem pek, önümüzdeki günlerde içmeyeceğim, son günlerde biraz fazla içtim bir zararı olur mu?
(konuyu konu dışı yerine sağlıkta paylaşmışım yanlışıkla)
4 günden sorun olmaz sürekli içme yeter,bazı insanlar haftalarca günde 2-3 şişe beypazarı içiyor.

Reflü, gastrit, kabızlık gibi sorunlar yaşaman olası. İçmemek en sağlıklısı. Bunun yerine günde bol bol su iç vücudun için faydalı olur.

bir şey olmaz.

en fazla basur olursun.çok dert etme.

fark etmeden biraz fazla içtim normalde asitli içecek içmem pek, önümüzdeki günlerde içmeyeceğim, son günlerde biraz fazla içtim bir zararı olur mu?
(konuyu konu dışı yerine sağlıkta paylaşmışım yanlışıkla)
Hocam kendimden örnek vermek isterim. Ama korkutmak değil amacım. Diyaliz görüyorum, fosfor ve potasyum zararları yüzünden tüketmemem gereken içeceklerin başını çeker kola. Fazla tüketimi kandaki kalsiyumu ciddi manada tüketir. Özellikle düzenli atık olmazsa kemik erimesi ve ağrılarına kadar yolu vardır. Siz siz olun fazla tüketmeyin. Sağlıklı günler dilerim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Böbreklere olan zararına girmiyorum bile. Çok yoruyor. Ağrılara sebebiyet verebilir. Yaş farkından dolayı hissedilmiyor, ama ufacık bir hissi oldu mu, çıldırıyorsun.

bu var, vücüdumda ekstra ağırlık hissediyorum resmen

Hocam kendimden örnek vermek isterim. Ama korkutmak değil amacım. Diyaliz görüyorum, fosfor ve potasyum zararları yüzünden tüketmemem gereken içeceklerin başını çeker kola. Fazla tüketimi kandaki kalsiyumu ciddi manada tüketir. Özellikle düzenli atık olmazsa kemik erimesi ve ağrılarına kadar yolu vardır. Siz siz olun fazla tüketmeyin. Sağlıklı günler dilerim.

Böbreklere olan zararına girmiyorum bile. Çok yoruyor. Ağrılara sebebiyet verebilir. Yaş farkından dolayı hissedilmiyor, ama ufacık bir hissi oldu mu, çıldırıyorsun.
normalde ara sıra ice tea içerim ama şuan kilo vermeye çalışıyorum ice tea de kalorili ondan dolayı cola zero pepsi max içebildim sadece içecek olarak (onlar da pek farklı değil ama 0 kalori yazdığı için içince psikolojik olarak rahatsız olmuyorum) , yazlığa gideceğim yarın, orası çok sıcak olmadığından çok fazla soğuk içecek istemez zaten canım, bir süre su ve süt dışında bir şey içmemeye çalışacağım

Geri