Neler Yeni

Öneri Son model(High-End) Bilgisayar şart mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Cansu Yılmaz
Instagram
CansuYilmaz_2004
Herkese selamlar eskiden 4gb bellekli i3 8130-U gibi kötü-orta sınıf bi işlemciye sahip olan bilgisayara sahiptim.... Olması gerektiği gibi oyunlar kasıyordu hatta google'da kasıyordu ki bu çok normal o sistem için....Şuan için ise i5 12700KF Rtx 2080 ve 32gb(4x8) belleğe sahibim peki bişey değişti mi? Evet değişti oyunları maks grafik ayarlarında maks çözünürlükte sabit fpsyle oynuyorum rahat... Ama oyunlardan o hazzı o hissi alamıyor gibiyim oyun oynarken sanki bişey yetmiyormuş gibi hissediyorum... Şuna benzetelim emekle kazandığın parayı mı harcamak yoksa sokakta bulduğun parayı mı harcamak daha hoş? Tabi ki de kendi emeğinle kazandığın parayı harcam. Psikolojik olarak ta özgüven yaranıyor bişeyler başardım diye... İşte bu da öyle , eskiden kötü bilgisayarlarda oyun açmak için oyunların "Config.exe" dosyasını kurcalardık... Ama artık oyun kısayoluna 2 kez tıklamamız yeterli oluyor hiç uğraşmıyoruz.... " 2.si daha iyi biliyorum ama bu psikolojik bişey oyunlardan eskisi kadar zevk alamadığımı fark ettim sanki kasten oyunda bi crash olmasını istiyormuş gibiyim.... Sonuçta naptım? eski bilgisayar sistemim de duruyordu ona 4gb ram alıp uyumlu şekilde yine takdım oyunlardaki performans kat kat iyileşti 2 bilgisayarım var... Ama nedense digerinde minimum ayarlarda oynamak sanki bana daha fazla hazz veriyor şuan şunu bile o bilgisayardan yazıyorum. Digeri süs diye duruyor.Ve kötü bilgisayarlar sadece nostaljik eski oyunları sorunsuz aça bildiğinden sadece nostaljik oyunları oynamak ta başka bi zevk veriyor. Düşünün sadece eski oyunları oynamak zorundasınız (Eski oyunları oynamak isteyip te zamanım yok diyip cs de 4000 saat yapanların ek kötü sistem alması için kesinlikle reklam değildir).
Bilemiyorum yeni bilgisayarla sadece son yeni çıkan oyunları oynuyorum gerisini bunda oynuyorum ve garip hissettiriyor. Sanki eski-orta tip oyunları 1001 sorun yaşadıktan sonra açıp 30-40 fpsyle oynamak daha zevkli gibi duruyor... İyi geceler...

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
521
İsim
Arda Teksin
Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
Herkese selamlar eskiden 4gb bellekli i3 8130-U gibi kötü-orta sınıf bi işlemciye sahip olan bilgisayara sahiptim.... Olması gerektiği gibi oyunlar kasıyordu hatta google'da kasıyordu ki bu çok normal o sistem için....Şuan için ise i5 12700KF Rtx 2080 ve 32gb(4x8) belleğe sahibim peki bişey değişti mi? Evet değişti oyunları maks grafik ayarlarında maks çözünürlükte sabit fpsyle oynuyorum rahat... Ama oyunlardan o hazzı o hissi alamıyor gibiyim oyun oynarken sanki bişey yetmiyormuş gibi hissediyorum... Şuna benzetelim emekle kazandığın parayı mı harcamak yoksa sokakta bulduğun parayı mı harcamak daha hoş? Tabi ki de kendi emeğinle kazandığın parayı harcam. Psikolojik olarak ta özgüven yaranıyor bişeyler başardım diye... İşte bu da öyle , eskiden kötü bilgisayarlarda oyun açmak için oyunların "Config.exe" dosyasını kurcalardık... Ama artık oyun kısayoluna 2 kez tıklamamız yeterli oluyor hiç uğraşmıyoruz.... " 2.si daha iyi biliyorum ama bu psikolojik bişey oyunlardan eskisi kadar zevk alamadığımı fark ettim sanki kasten oyunda bi crash olmasını istiyormuş gibiyim.... Sonuçta naptım? eski bilgisayar sistemim de duruyordu ona 4gb ram alıp uyumlu şekilde yine takdım oyunlardaki performans kat kat iyileşti 2 bilgisayarım var... Ama nedense digerinde minimum ayarlarda oynamak sanki bana daha fazla hazz veriyor şuan şunu bile o bilgisayardan yazıyorum. Digeri süs diye duruyor.Ve kötü bilgisayarlar sadece nostaljik eski oyunları sorunsuz aça bildiğinden sadece nostaljik oyunları oynamak ta başka bi zevk veriyor. Düşünün sadece eski oyunları oynamak zorundasınız (Eski oyunları oynamak isteyip te zamanım yok diyip cs de 4000 saat yapanların ek kötü sistem alması için kesinlikle reklam değildir).
Bilemiyorum yeni bilgisayarla sadece son yeni çıkan oyunları oynuyorum gerisini bunda oynuyorum ve garip hissettiriyor. Sanki eski-orta tip oyunları 1001 sorun yaşadıktan sonra açıp 30-40 fpsyle oynamak daha zevkli gibi duruyor... İyi geceler...
Cansu hanım biraz konudan uzak fakat o ayak videonuzda ayaklarınıza hangi marka oje sürmüştünuz acaba?

Devilll20

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,371
İsim
Rick Baba
O kadar psikilojiden bahsetmişsin psikolojik olalarak sana daha zevkli geliyodur

imZen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Hamza Kağan
İlgilendiği Kategoriler
GPU, Monitör, Kulaklık, Anime, Manhwa
okuyunca bi garip oldum
bana göre oyunları sorun yaşamadan açıp oynamak daha zevkli

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,708
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
Herkese selamlar eskiden 4gb bellekli i3 8130-U gibi kötü-orta sınıf bi işlemciye sahip olan bilgisayara sahiptim.... Olması gerektiği gibi oyunlar kasıyordu hatta google'da kasıyordu ki bu çok normal o sistem için....Şuan için ise i5 12700KF Rtx 2080 ve 32gb(4x8) belleğe sahibim peki bişey değişti mi? Evet değişti oyunları maks grafik ayarlarında maks çözünürlükte sabit fpsyle oynuyorum rahat... Ama oyunlardan o hazzı o hissi alamıyor gibiyim oyun oynarken sanki bişey yetmiyormuş gibi hissediyorum... Şuna benzetelim emekle kazandığın parayı mı harcamak yoksa sokakta bulduğun parayı mı harcamak daha hoş? Tabi ki de kendi emeğinle kazandığın parayı harcam. Psikolojik olarak ta özgüven yaranıyor bişeyler başardım diye... İşte bu da öyle , eskiden kötü bilgisayarlarda oyun açmak için oyunların "Config.exe" dosyasını kurcalardık... Ama artık oyun kısayoluna 2 kez tıklamamız yeterli oluyor hiç uğraşmıyoruz.... " 2.si daha iyi biliyorum ama bu psikolojik bişey oyunlardan eskisi kadar zevk alamadığımı fark ettim sanki kasten oyunda bi crash olmasını istiyormuş gibiyim.... Sonuçta naptım? eski bilgisayar sistemim de duruyordu ona 4gb ram alıp uyumlu şekilde yine takdım oyunlardaki performans kat kat iyileşti 2 bilgisayarım var... Ama nedense digerinde minimum ayarlarda oynamak sanki bana daha fazla hazz veriyor şuan şunu bile o bilgisayardan yazıyorum. Digeri süs diye duruyor.Ve kötü bilgisayarlar sadece nostaljik eski oyunları sorunsuz aça bildiğinden sadece nostaljik oyunları oynamak ta başka bi zevk veriyor. Düşünün sadece eski oyunları oynamak zorundasınız (Eski oyunları oynamak isteyip te zamanım yok diyip cs de 4000 saat yapanların kötü sistem alması için kesinlikle reklam değildir).
Genel olarak bir şeylere ilk başta istediğin zaman sahip olamayıp sonradan kendi çabanla sahip olabildiğinde o şey daha anlamlı oluyor. Bu aslında ilk nokta, küçükken ailemin parasıyla bir bilgisayar aldığımda mutluluğum kısa süreli oluyordu. Kendim kazandığım parayla kendim bir sistem dizdiğimde çok daha mutlu olmuştum çünkü bu sistemi ben almıştım ve başkasının hiçbir yardımı olmamıştı. Düşük bilgisayar güçlü bilgisayar konusu için de şöyle bir örnek verebilirim: İstanbul'dan Sakarya'ya uçakla gittiğin zaman normal bir yolculuk yapmış olursun ama İstanbul'dan Sakaryaya bisikletle gittiğinde bir şey başarmış olursun. Bu konudan analoji yaptığımızda zaten cevaba ulaşmış oluyoruz. Sistemi 4k ultra her şeyi açmaya yeten bir insanın herhangi bir oyunu oynamasında hiçbir engel yoktur. Kullanan kişi en teknolojiden anlamayan insan dahi olsa her şeyi yapabilir neticede. Ancak sistemin düşükse ve zor bir oyun açıyorsan oyunu oynayabilmek için çok şey yapman gerekir. Dur ayarları düşüreyim dur driver güncelleyeyim dur oyunun dosyalarını kurcalayım. Bunları aşarak o oyunu oynayabildiğin zaman bir şey başarmış oluyorsun. Aslında düşük bilgisayarlardan daha üst bilgisayarlara geçince yaşadığımız şey tek kelime ile "hayal kırıklığı" İnsanların sistemlerine bakarken "lan bende bu bilgisayar olsa neler yapardım" tarzı düşünerek kafamızda fazla büyütüyoruz bazı şeyleri. Seneler geçtiğinde bu beklenti daha da büyüdüğünde bir anda eriştiğin şey gözünde büyütüldüğü kadar büyük bir şey olmayınca o yaşadığın hayal kırıklığı hissiyatı senin aldığın zevki baltalıyor. Son olarak şunu da ekleyeyim aslında yeni bir şey aldığımızda elimize geçen duygu mutluluktan çok haz oluyor. İlk başta aşırı mutlu oluyorsun falan ama bu mutluluk bir hafta sonra alışkanlığa dönüşüyor, aslında mutluluk değil bu duygunun adı haz. Haz duygusu geçtiğinde kendine şunu sormaya başlıyorsun "ben bunu hayal ediyordum ve ulaştım elde ettiğim mutluluk neden bu kadar az sürdü?" Aslında problemi biraz kendi kendimize yaratıyoruz

Son düzenleme:

Eren_Y

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Eren Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
oyun yardım pc toplama vb.
Instagram
https://www.instagram.com/m_upt.eren/
Steam
https://steamcommunity.com/id/jiqitter/
Twitter
hamdieren10
Discord
Capon#5386
Kişiden kişiye göre değişen bir şey de değil aslında,psikolojik olarak öyle düşünüyorsun sadece.O zaman öyle hissettirdi,benim kendi sistemim bana yeterli gelmiyor şahsen.Örnek vereyim 144hz monitor var ama valorantta high rankta entry oynadıgım için istediğimi yapamıyorum ve gözlerim 240hz e alışık bunun nesi zevkli tam olarak ? açıkçası bilmiyorum.

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,907
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Ben de bazen 30 fps oynamak için 4K ultraya alıyorum.

noxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Umut PEKER
Yeni bilgisayarınızda oynadığınız yeni oyunları 4k'ye alıp oynamayı deneyiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Cansu Yılmaz
Instagram
CansuYilmaz_2004
Genel olarak bir şeylere ilk başta istediğin zaman sahip olamayıp sonradan kendi çabanla sahip olabildiğinde o şey daha anlamlı oluyor. Bu aslında ilk nokta, küçükken ailemin parasıyla bir bilgisayar aldığımda mutluluğum kısa süreli oluyordu. Kendim kazandığım parayla kendim bir sistem dizdiğimde çok daha mutlu olmuştum çünkü bu sistemi ben almıştım ve başkasının hiçbir yardımı olmamıştı. Düşük bilgisayar güçlü bilgisayar konusu için de şöyle bir örnek verebilirim: İstanbul'dan Sakarya'ya uçakla gittiğin zaman normal bir yolculuk yapmış olursun ama İstanbul'dan Sakaryaya bisikletle gittiğinde bir şey başarmış olursun. Bu konudan analoji yaptığımızda zaten cevaba ulaşmış oluyoruz. Sistemi 4k ultra her şeyi açmaya yeten bir insanın herhangi bir oyunu oynamasında hiçbir engel yoktur. Kullanan kişi en teknolojiden anlamayan insan dahi olsa her şeyi yapabilir neticede. Ancak sistemin düşükse ve zor bir oyun açıyorsan oyunu oynayabilmek için çok şey yapman gerekir. Dur ayarları düşüreyim dur driver güncelleyeyim dur oyunun dosyalarını kurcalayım. Bunları aşarak o oyunu oynayabildiğin zaman bir şey başarmış oluyorsun. Aslında düşük bilgisayarlardan daha üst bilgisayarlara geçince yaşadığımız şey tek kelime ile "hayal kırıklığı" İnsanların sistemlerine bakarken "lan bende bu bilgisayar olsa neler yapardım" tarzı düşünerek kafamızda fazla büyütüyoruz bazı şeyleri. Seneler geçtiğinde bu beklenti daha da büyüdüğünde bir anda eriştiğin şey gözünde büyütüldüğü kadar büyük bir şey olmayınca o yaşadığın hayal kırıklığı hissiyatı senin aldığın zevki baltalıyor. Son olarak şunu da ekleyeyim aslında yeni bir şey aldığımızda elimize geçen duygu mutluluktan çok haz oluyor. İlk başta aşırı mutlu oluyorsun falan ama bu mutluluk bir hafta sonra alışkanlığa dönüşüyor, aslında mutluluk değil bu duygunun adı haz. Haz duygusu geçtiğinde kendine şunu sormaya başlıyorsun "ben bunu hayal ediyordum ve ulaştım elde ettiğim mutluluk neden bu kadar az sürdü?" Aslında problemi biraz kendi kendimize yaratıyoruz
tam da anlatmak istediğim şey:

• Beğen
Reaksiyonlar: Remi
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
utku
Eskiye özlem insan hayatında her zaman hissedilen bir şeydir, ilk PC'im E6550 - 9800 GT idi, 2011 yılında Drakensang Online adlı MMORPG oyununa başladım o zaman 8 yaşındaydım saatlerce sıkılmadan oynardım sonra zaman geçtikçe oyun o kadar çok güncelleme aldı ki berbat bir hale geldi ve en son 2017 yılında bırakmak zorunda kaldım, şu an ise oyun ölü durumda serverlar boş.
Şimdi 22 yaşındayım 5600 - 6800'li PC'im var, istesem her oyunu ultrada oynayabilirim ama PC'nin başına geçmek bile geçmek istemiyorum.
Farklı oyunlar denedim fakat hiçbiri eski PC ve oyundan aldığım zevki vermiyor.
Yeni topladığım PC haftalarca boşta yatıyor, içimde hala eski PC ve oyunun özlemi var.

Alican.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
646
İsim
Alican ekinci
eski laptobum varken yeni sistem toplayacağım artık metin2 hariç oyunlarda oynayacağım derdim.sistemi dizdim halen metin2 oynuyorum(arada bf serisi oynarımda 50 çeşit oyun oynamıyorum)

Benned

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Nevzat Bahadır
kanka bunu bi hedef gibi düşün hedefine ulaştığında insanın ona karşı hevesi azalıyor iyi bi bilgisayar içinde hep ukde olarak kaldığı için o düşük bilgisayarda sürekli yüksek grafikli şeyleri görüp özenmek insanı daha da heveslendiriyor yıllar sonrasında ona sahip olunca artık o heves kalmıyor mesela ben ilk bilgisayarımda bir sürü grafik modlu assetto videoları izler çok özenirdim şimdi direksiyon setimde var 32 inç sadece ona ayrılı ekranımda zibilyon tane grafik modu kurdum ama ayda toplasan 5 10 saat belki giriyorumdur bi zaman sonra sadece süs oluyor eve gelen çoluk çocuk hayranlıkla bakıyor o kadar

Top Bottom