Arkadaşlar, öncelikle merhaba. Özellikle depolama amacı ile ihtiyacım var. Western Digital Purple mı yoksa Seagate Skyhawk mı daha güvenilir?
Belirtmeyi unuttum (2 TB için)
Mesaj otomatik birleştirildi:
Belirtmeyi unuttum (2 TB için)
Telefonunu çıkra, dünkü video hiç benimle ilgili değil ama harbi 10 numara olmuş! Windows ve oyun için SSD kullanıyorum fakat fotoğraf ve videolar için bir HDD alacağım. HDD sadece depolama amaçlı olacak yani depoladıktan sonra dolaba kaldıracağım.HDD lerde kullanıma göre optimize olmaları gibi bir durum var. Gidip de Purple ile oyun oynamaya veya uygulama kullanmaya kalkarsan cihazı çok zorlarsın.
Şuan en makul fiyatlı HDD modeli Seagate Barracuda. Onun da muadili WD Blue.
Seni yakalamışken kaçırmak istemiyorum telefonunu çıkra <3Telefonunu çıkra, dünkü video hiç benimle ilgili değil ama harbi 10 numara olmuş! Windows ve oyun için SSD kullanıyorum fakat fotoğraf ve videolar için bir HDD alacağım. HDD sadece depolama amaçlı olacak yani depoladıktan sonra dolaba kaldıracağım.
Güvenlik sistemlerinde kullanıldığını için chatgpt 4o ya Purple ya da Skyhawk almamı önerdi.
En güvenilir en az sıkıntı çıkan HDD araştırmalarıma göre (chatgpt ye göre) wd Purple ya da SkyhawkTelefonunu çıkra, dünkü video hiç benimle ilgili değil ama harbi 10 numara olmuş! Windows ve oyun için SSD kullanıyorum fakat fotoğraf ve videolar için bir HDD alacağım. HDD sadece depolama amaçlı olacak yani depoladıktan sonra dolaba kaldıracağım.
Güvenlik sistemlerinde kullanıldığını için chatgpt 4o ya Purple ya da Skyhawk almamı önerdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Seni yakalamışken kaçırmak istemiyorum telefonunu çıkra <3
Güvenilirlik olarak evet iyi modeller amaç da arşivleme olunca kullanılabilir. Bildiğim kadarıyla ikisi de güvenlik kameraları için tasarlanmış. SkyHawk bana daha iyi gibi geliyor.En güvenilir en az sıkıntı çıkan HDD araştırmalarıma göre (chatgpt ye göre) wd Purple ya da Skyhawk
Çok teşekkür ederim!Güvenilirlik olarak evet iyi modeller amaç da arşivleme olunca kullanılabilir. Bildiğim kadarıyla ikisi de güvenlik kameraları için tasarlanmış. SkyHawk bana daha iyi gibi geliyor.
"Toshiba S300 vs Seagate Skyhawk vs WD Purple" başlığı ile farklı bir forumda birisi baya iyi yanıtlamış bi oraya bak derim.
HDD alınmaz artık. SATA SSD öneririm.Çok teşekkür ederim!
En ucuz 2TB sata 3700 civarı. Öte yandan arşivleme amaçlı kullanımda SSD ler berbat! Veri gittiğinde kurtarılması çok zor.HDD alınmaz artık. SATA SSD öneririm.
HDD disklerin ömürleri genelde düşük oluyor.En ucuz 2TB sata 3700 civarı. Öte yandan arşivleme amaçlı kullanımda SSD ler berbat! Veri gittiğinde kurtarılması çok zor.
Kullanım alanına göre düşük oluyor. Fiziksel hasara meyilli olmaları dışında okuma-yazma ağırlıklı işleri ona uygun üretilmemiş yavaş HDD lerde yaparsan gümlüyor genelde.HDD disklerin ömürleri genelde düşük oluyor.
Bildiğim kadarıyla HDD kullanım amacı uzun ömürlü olmaları. Bozulma ihtimalleri ssdlere oranla daha fazla diye hatırlıyorumHDD disklerin ömürleri genelde düşük oluyor.
SSD diskler hem hızlı hemde dayanıklı oluyorlar.Bildiğim kadarıyla HDD kullanım amacı uzun ömürlü olmaları. Bozulma ihtimalleri ssdlere oranla daha fazla diye hatırlıyorum