Neler Yeni

Öneri Son tavsiye olarak hangi HDD önerirsiniz?

YusufMir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Yusuf Özdemir
Arkadaşlar, öncelikle merhaba. Özellikle depolama amacı ile ihtiyacım var. Western Digital Purple mı yoksa Seagate Skyhawk mı daha güvenilir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Belirtmeyi unuttum (2 TB için)

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
ibrahim ileri

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,089
İsim
Qwerty1029384756
HDD alınmaz artık. SATA SSD öneririm.

Telefonunu Çıkra

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Ahmet Berat
HDD lerde kullanıma göre optimize olmaları gibi bir durum var. Gidip de Purple ile oyun oynamaya veya uygulama kullanmaya kalkarsan cihazı çok zorlarsın.
Şuan en makul fiyatlı HDD modeli Seagate Barracuda. Onun da muadili WD Blue.

YusufMir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Yusuf Özdemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
HDD lerde kullanıma göre optimize olmaları gibi bir durum var. Gidip de Purple ile oyun oynamaya veya uygulama kullanmaya kalkarsan cihazı çok zorlarsın.
Şuan en makul fiyatlı HDD modeli Seagate Barracuda. Onun da muadili WD Blue.
Telefonunu çıkra, dünkü video hiç benimle ilgili değil ama harbi 10 numara olmuş! Windows ve oyun için SSD kullanıyorum fakat fotoğraf ve videolar için bir HDD alacağım. HDD sadece depolama amaçlı olacak yani depoladıktan sonra dolaba kaldıracağım.
Güvenlik sistemlerinde kullanıldığını için chatgpt 4o ya Purple ya da Skyhawk almamı önerdi.

Telefonunu çıkra, dünkü video hiç benimle ilgili değil ama harbi 10 numara olmuş! Windows ve oyun için SSD kullanıyorum fakat fotoğraf ve videolar için bir HDD alacağım. HDD sadece depolama amaçlı olacak yani depoladıktan sonra dolaba kaldıracağım.
Güvenlik sistemlerinde kullanıldığını için chatgpt 4o ya Purple ya da Skyhawk almamı önerdi.
Seni yakalamışken kaçırmak istemiyorum telefonunu çıkra <3

Seni yakalamışken kaçırmak istemiyorum telefonunu çıkra <3
En güvenilir en az sıkıntı çıkan HDD araştırmalarıma göre (chatgpt ye göre) wd Purple ya da Skyhawk

Telefonunu Çıkra

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Ahmet Berat
En güvenilir en az sıkıntı çıkan HDD araştırmalarıma göre (chatgpt ye göre) wd Purple ya da Skyhawk
Güvenilirlik olarak evet iyi modeller amaç da arşivleme olunca kullanılabilir. Bildiğim kadarıyla ikisi de güvenlik kameraları için tasarlanmış. SkyHawk bana daha iyi gibi geliyor.
"Toshiba S300 vs Seagate Skyhawk vs WD Purple" başlığı ile farklı bir forumda birisi baya iyi yanıtlamış bi oraya bak derim.

YusufMir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Yusuf Özdemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güvenilirlik olarak evet iyi modeller amaç da arşivleme olunca kullanılabilir. Bildiğim kadarıyla ikisi de güvenlik kameraları için tasarlanmış. SkyHawk bana daha iyi gibi geliyor.
"Toshiba S300 vs Seagate Skyhawk vs WD Purple" başlığı ile farklı bir forumda birisi baya iyi yanıtlamış bi oraya bak derim.
Çok teşekkür ederim!

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,089
İsim
Qwerty1029384756

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,089
İsim
Qwerty1029384756

Telefonunu Çıkra

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Ahmet Berat
HDD disklerin ömürleri genelde düşük oluyor.
Kullanım alanına göre düşük oluyor. Fiziksel hasara meyilli olmaları dışında okuma-yazma ağırlıklı işleri ona uygun üretilmemiş yavaş HDD lerde yaparsan gümlüyor genelde.

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,089
İsim
Qwerty1029384756
Bildiğim kadarıyla HDD kullanım amacı uzun ömürlü olmaları. Bozulma ihtimalleri ssdlere oranla daha fazla diye hatırlıyorum
SSD diskler hem hızlı hemde dayanıklı oluyorlar.

Top Bottom