Neler Yeni

Yardım SONUNDA ÇÖZDÜM! MSAA ve FXAA açık ama uzaktaki nesneler titriyor ve kenarları merdivenli!!!

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Öncelikle bununla alakalı çok konu açtığımı biliyorum. Ama bununla ilgili açtığım hiçbir konuda cevap veren kimse olmadığı için aynı konuyu tekrardan açıyorum. Arkadaşlar, olay şu: Mesela GTA V oynuyorum, MSAA ayarını kaç yaparsam yapayım, uzaktaki nesnelerin kenarları merdivenli ve sürekli titriyor, parlıyor. Bu durum birkaç oyunda daha var (örn. 7 Days To Die) ve ayarları ultra'ya çeksem bile sonuç aynı. Normalde GTA'yı x2 veya x4 MSAA'de ve FXAA açık oynuyorum. Lütfen nedenini biliyorsanız ya da bilen birini/ sorunu çözen videoyu cevap olarak atarsanız çok memnun olurum. Dediğim gibi, bununla ilgili 2-3 konu açtım ama maalesef cevap veren yok... Sadece fikriniz dahi olsa cevap vermeniz önemli, ben aklıma gelen her şeyi yaptım çünkü.
Siz sormadan söyleyeyim: Driver'lar güncel, sistemim imza kısmında yazıyor, konuda da dediğim gibi (anlatmama rağmen yine de cevap kısmında soranlar olduğu için yazıyorum) MSAA, FXAA açık ve yükseltsem de değişen bir şey yok.
Şimdiden teşekkürler.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Hocam minecraft için yaptım ama steam ve epicten indirdiğim oyunlar için nasıl yapacağım?
Oyunun kurulu olduğu dosyanın içindeki "application"a yapabilirsin. Örn: GTAV.exe
Ama ben GTA için falan denedim de olmadı.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Arkadaşlar sorunu sonunda çözdüm! Öncelikle şunu belirteyim ki tam anlamıyla sıfır sıkıntı kaldı diyemem. Ama yaptığım birkaç işlem sonucu sorunu yaşadığım çoğu oyunda sorun artık en aza indirgenmiş durumda. Sorunu tamamen istemsizce ve başka bir şey için uğraşırken şansa çözdüm, şöyle ki: BIOS'u güncelledim ve BIOS ekranında D.O.C.P'yi #Profile 1 yaptım. Sonrasında Windows'ta güvenli moda girip DDU ile ekran kartı driver'ımı sildim ve tekrar normal moda girip güncel driver'ı indirdim. Bu işlemlerden sonra GTA'da MSAA ve FXAA gerçekten de çalışır hale geldi. Hala gölgeler, nesneler geç yüklenebiliyor ama o da sistem ile alakalı biraz da. Zaten şu anda sistemim bozuk, garantiye göndereceğim. Ama sonuç olarak GTA'da ve birkaç farklı oyunda merdivenli kenarlar, titremeler ve bulanıklaşma tam olmasa bile bayağı büyük bir ölçüde gitti (Bulanıklaşma tam olarak gitti, artık oyun cidden HD oldu). Eğer siz de yaparsanız ve işe yararsa, yazabilirsiniz buraya. @FERRUM @BugraVR @Psyduck

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,740
Üyeler
161,743
Son üye
kadbrprm
Top Bottom