Bir fotoğraf alsaydıkArkadaşlar daha iyisi sizin olsun sonunda sistem geldi. Anakart ve ekran kartı driverlarını güncelledim. Antivirüs ve programlarımı oyunlarımı vs kurdum. Abdullah beyin yeni pc alınınca yapılacaklar videosundaki adımları izledim şuanlık sorunsuz gibi. Yapmam gereken bir ayar vs var mıdır şuan?
- Corsair 1000W HX Serisi 80+ Platinum Tam Modüler Güç Kaynağı
- MSI GeForce RTX 3090 VENTUS 3X 24G OC 24GB GDDR6X 384 Bit Ekran Kartı
- MSI B550-A PRO 4400mhz(OC) M.2 AM4 ATX Anakart
- Corsair 1TB MP600 PRO Okuma 7000MB-Yazma 5500MB M.2 SSD (CSSD-F1000GBMP600PRO)
- MSI MPG Sekira 100R Tempered Glass RGB USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa
- AMD Ryzen 9 5950X 3.40 Ghz 16 Çekirdek 72MB AM4 7nm İşlemci
- MSI MAG CoreLiquid 280R RGB 280 mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
- GeIL 32GB(2x16) Orion RGB 3600mhz CL18 DDR4 Ram (GAOSR416GB3600C18BSC16GBX2)
- Seagate 2TB Barracuda 256MB 7200rpm (ST2000DM008) Harddisk
24 bine geldi 3090 ventus toplamı 50 bin tuttu 5 6 gün oldu vereli. Şuan almaya kalksam 55 bini geçiyor. Dediğiniz gibi kaliteli bir 3090 almaya kalksam sadece ekran kartı 40 küsür bin tutacakHayırlı olsun ama 3090 gibi bir karta Ventus modeli almak yakışmamış açıkçası.
Bazı parçalar da sadece markası iyi diye alınmış gibi,daha iyisini bulunurdu o fiyata.
Neyin fotosu hocam kasanın mı ?fotosunu atarmısın
Hangi oyunda ve hangi uygulamalarda bakabilirim hocam buna ? Çok oyun oynayan biri değilim açıkçası oyunlarımda basit oyunlar ama bu sistemi iş için aldım render amaçlıBir fotoğraf alsaydık
Ağır bir oyun çalışırken ekran kartı kaç derece olacak, 280mm sıvı soğutma ile 5950X cidden soğuyacak mı, o anakart o işlemciyi besleyebilecek mi? Bu soruların cevabını da merak ediyorum. Testlerini yaparsan burada da paylaş lütfen merak ettim
Fiyatı onu gerektirdi hocam sorun çıkarmazsa yeterli benim içinEn iyi sistemi dizip aynı anda en kötü sistemi dizmişsiniz
Buna neden üzgün attılarki haklıEn iyi sistemi dizip aynı anda en kötü sistemi dizmişsiniz.
Hocam 50 bine dizilebilecek iyi sistemlerden biri oldu bence daha iyisini dizip yorum olarak atarsanız onu da inceleyip yorumlarız memnuniyetleBuna neden üzgün attılarki haklı
Bu soruların cevabı için arkadaşı beklemene gerek yok, ben cevaplayabilirim.u soruların cevabını da merak ediyorum.
Çok iyi bir soğutma modeli olmasa da 75'i geçmeyecektir. Tabii kasa pek airflow model olmayacağı için bir şey söyleyemeyeceğim.Ağır bir oyun çalışırken ekran kartı kaç derece olacak,
Evet, neden soğutamasın? 240mm sıvı soğutucular bile yeterli o işlemciye.280mm sıvı soğutma ile 5950X cidden soğuyacak mı?
Kesinlikle evet. A PRO serisi olması seni yanıltmasın, VRM soğutması oldukça iyi bir anakart.o anakart o işlemciyi besleyebilecek mi?
Stres testinde 78 dereceleri gördü sadece. Onun haricinde ne zaman eksikliğini hissederim bilmiyorum çok ağır kullanmayacağım için pc yi. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.Bu soruların cevabı için arkadaşı beklemene gerek yok, ben cevaplayabilirim.
Çok iyi bir soğutma modeli olmasa da 75'i geçmeyecektir. Tabii kasa pek airflow model olmayacağı için bir şey söyleyemeyeceğim.
Evet, neden soğutamasın? 240mm sıvı soğutucular bile yeterli o işlemciye.
Kesinlikle evet. A PRO serisi olması seni yanıltmasın, VRM soğutması oldukça iyi bir anakart.
Bunun dışında önceki konuda belirttiğim gibi kasa hava akışı yönünden zayıf sıvı soğutma da aynı şekilde. HDD de WD Blue ve Toshiba P300 varken kötü bir seçim olmuş. Gerisi güzel hayırlı olsun.
Oyun yüklemeye uğraşmayım derseniz 4K çözünürlük 8X MSAA ile bir Furmark testi yapın ekran kartına, oradaki sıcaklıklara bakın.24 bine geldi 3090 ventus toplamı 50 bin tuttu 5 6 gün oldu vereli. Şuan almaya kalksam 55 bini geçiyor. Dediğiniz gibi kaliteli bir 3090 almaya kalksam sadece ekran kartı 40 küsür bin tutacak
Mesaj otomatik birleştirildi:
Neyin fotosu hocam kasanın mı ?
Hangi oyunda ve hangi uygulamalarda bakabilirim hocam buna ? Çok oyun oynayan biri değilim açıkçası oyunlarımda basit oyunlar ama bu sistemi iş için aldım render amaçlı
Fiyatı onu gerektirdi hocam sorun çıkarmazsa yeterli benim için
50.448,37 tl tuttu tamamıNe kadar ödedin buna?