Neler Yeni

Sonunda sistemimi bitirdim!

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
Hazer
Arkadaşlar selamlar bu forumda da konusunu açmıştım öncelikle yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum cansınız. :peepokalp: Uzun zamandır araştırıyordum her şeyi ile çok sağlam bir sistem toplamak istedim hem görünüş olarak hem de parça kalitesi olarak sizlerin yardımı ile güzel bir bilgisayar toplamaya çalıştım yakın zamanda satın alacağım Allah'ın izniyle. Sizden istediğim şey şu aşağıya alacağım ekipmanlar dahil bütün sistemi bırakıyorum sistemin artılarını eksilerini ne gibi sorunlar olur veya herhangi bir problem olur mu gerek parçaların performansında gerek hava akışında ya da darboğaz sorunu vs. gibi aklınıza gelen her şeyi söyleyebilirsiniz şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Sormak istediğim sorular :

1) Genel dış renklerin uyumu her şey dahil nasıl uyumlu mu?
2) Bunları aldıktan sonra extra bir şey almama gerek var mı kablo aparat vs.?
3) Tüm parçaların renklerini kablolar dahil sync'layabiliyor muyum?
4) Soğutma kısmında nasıl kasa içi hava akışı nasıl? İşlemci sıvı soğutma olarak ne önerirsiniz?

Sistem Bileşenleri :

İşlemci : Intel Core i7 12700KF Soket 1700 12. Nesil 2.70GHz 25MB Önbellek 10nm İşlemci
Anakart : ASUS PRIME Z690-P DDR4 5333 MHz (OC) RGB M.2 1700p ATX Anakart
Ekran Kartı : ASUS GeForce RTX 3080 ROG STRİX White V2 10 GB GDDR6X 320 Bit LHR Ekran Kartı
RAM : GSKILL 32 GB (2x16GB) TRIDENT Z NEO DDR4 3600 MHz CL16
SSD : WD Black SN850 500 GB Not Heatsink / WD Black SN850 1 TB With Heatsink
Kasa : Phanteks Eclipse P600S Temperli Cam Mid Tower ATX Bilgisayar Kasası
PSU : Sharkoon SilentStorm Cool Zero 850W 80+ Gold Tam Modüler PSU Güç Kaynağı
Sıvı Soğutma :
ARGB Kablo : Lian Li Strimer 24 Pin / Lian Li Strimer 16 Pin / Lian Li Strimer 8 Pin

Sistem Ekipmanları :

Monitor : ASUS TUF GAMING 24.5" VG259QM 280Hz 1ms 2xHDMI DP HDR400 G-Sync FHD Fast IPS Gaming Monitör (3x)
Mouse : Ninjutso Katana Superlight White
Mousepad : Endgame Gear MPC1200 Cordura Stealth Edition
Klavye : Redragon K630 Dragonborn %61 TKL RGB Wireless
Koltuk : Zio Venom Gaming (Antrasit) (Kumaş - Keten Deep Black) (Ayak - Krom) (Dikiş - Rengi Beyaz)

Son düzenleme:

Atlas Savaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Atlas
Arkadaşlar selamlar bu forumda da konusunu açmıştım öncelikle yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum cansınız. :peepokalp: Uzun zamandır araştırıyordum her şeyi ile çok sağlam bir sistem toplamak istedim hem görünüş olarak hem de parça kalitesi olarak sizlerin yardımı ile güzel bir bilgisayar toplamaya çalıştım sizden istediğim şey şu aşağıya alacağım ekipmanlar dahil bütün sistemi bırakıyorum sistemin artılarını eksilerini ne gibi sorunlar olur veya herhangi bir problem olur mu gerek parçaların performansında gerek hava akışında ya da darboğaz sorunu vs. gibi aklınıza gelen her şeyi söyleyebilirsiniz şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

1) Sistem de herhangi bir darboğaz sorunu olur mu?
2) Renklerin uyumu her şey dahil nasıl uyumlu mu?
3) Bunları aldıktan sonra extra bir şey almama gerek var mı kablo aparat vs.?
4) Tüm parçaların renklerini kablolar dahil sync'layabiliyor muyum?

Sistem Bileşenleri :

İşlemci : AMD Ryzen 9 5900X 3.70 GHz 12 Çekirdek 70 MB AM4 7nm İşlemci
Anakart : ASUS PRIME X570-PRO AM4 Ryzen DDR4 4400 MHz (O.C.) M.2 Anakart
Ekran Kartı : ASUS GeForce RTX 3080 ROG STRİX White V2 10 GB GDDR6X 320 Bit LHR Ekran Kartı
Sıvı Soğutma : Phanteks Glacier One 240MP Halos D-RGB AIO Sıvı Soğutucu - Beyaz
ARGB Kablo : Lian Li Strimer 24 Pin / Lian Li Strimer 16 Pin / Lian Li Strimer 8 Pin

Sistem Ekipmanları :

Monitor : ASUS TUF GAMING 24.5" VG259QM 280Hz 1ms 2xHDMI DP HDR400 G-Sync FHD Fast IPS Gaming Monitör (3x)
Klavye : Redragon K530 Draconic %60 TKL RGB Wireless / Redragon K630 Dragonborn %61 TKL RGB Wireless
Koltuk : Zio Venom Gaming (Antrasit) (Kumaş - Keten Deep Black) (Ayak - Krom) (Dikiş - Rengi Beyaz)
Hayırlı olsun taş gibi sistem

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,879
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Hayırlı olsun kaç bin tl tuttu hocam,veya yurtdışı ürünleri varsa kaç tl kargo vergi vs ödediniz ?

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
Hazer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayırlı olsun maşallah diyelim nazar deymesin. Darboğaz olacağını sanmam.
Hayırlı olsun.
Hayırlı olsun taş gibi sistem
Teşekkürler dostlar daha iyileri sizlerin olsun inşallah yakın zamanda satın alacağım şimdiden aklımda ki soruları giderip emin olup gönül rahatlığı ile almak istiyorum :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayırlı olsun kaç bin TL tuttu hocam,veya yurtdışı ürünleri varsa kaç TL kargo vergi vs ödediniz ?
Henüz almadım hocam önce siz değerli arkadaşların fikirlerini alıyorum ama bilmek isterseniz diye söyleyim burada ki her şey dahil 70 - 80K var.

Messinin kramponu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
Türkçe konuştuğuma bakma kutuplarda yaşıyorum
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar parçaları, Darboğaz sorunları, Hazır sistem önerileri, Dış donanım önerileri, İç donanım önerileri,
Teşekkürler dostlar daha iyileri sizlerin olsun inşallah yakın zamanda satın alacağım şimdiden aklımda ki soruları giderip emin olup gönül rahatlığı ile almak istiyorum :)
Hocam bundan daha iyisi milyoner bilgisayarı zaten 😃 darboğaz olacağını sanmam. Belki harddisk, ssd için ayrı kablo gerekebilir ondan pek emin değilim.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
Hazer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bundan daha iyisi milyoner bilgisayarı zaten 😃 darboğaz olacağını sanmam. Belki harddisk, ssd için ayrı kablo gerekebilir ondan pek emin değilim.
HDD kullanmıyorum hocam SSD'ler de M2 yuvalara oturuyor ben custom yaptığım için sistemi pahalı hocam yoksa bu sistemi çok daha uygun fiyata toplayabilirsiniz :D

Papağan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Ahmet Ali
Arkadaşlar selamlar bu forumda da konusunu açmıştım öncelikle yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum cansınız. :peepokalp: Uzun zamandır araştırıyordum her şeyi ile çok sağlam bir sistem toplamak istedim hem görünüş olarak hem de parça kalitesi olarak sizlerin yardımı ile güzel bir bilgisayar toplamaya çalıştım yakın zamanda satın alacağım Allah'ın izniyle. Sizden istediğim şey şu aşağıya alacağım ekipmanlar dahil bütün sistemi bırakıyorum sistemin artılarını eksilerini ne gibi sorunlar olur veya herhangi bir problem olur mu gerek parçaların performansında gerek hava akışında ya da darboğaz sorunu vs. gibi aklınıza gelen her şeyi söyleyebilirsiniz şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

1) Sistem de herhangi bir darboğaz sorunu olur mu?
2) Renklerin uyumu her şey dahil nasıl uyumlu mu?
3) Bunları aldıktan sonra extra bir şey almama gerek var mı kablo aparat vs.?
4) Tüm parçaların renklerini kablolar dahil sync'layabiliyor muyum?

Sistem Bileşenleri :

İşlemci : AMD Ryzen 9 5900X 3.70 GHz 12 Çekirdek 70 MB AM4 7nm İşlemci
Anakart : ASUS PRIME X570-PRO AM4 Ryzen DDR4 4400 MHz (O.C.) M.2 Anakart
Sıvı Soğutma : Phanteks Glacier One 240MP Halos D-RGB AIO Sıvı Soğutucu - Beyaz

Sistem Ekipmanları :

Klavye : Redragon K530 Draconic %60 TKL RGB Wireless / Redragon K630 Dragonborn %61 TKL RGB Wireless
Güzel sistem hayırlı olsun darboğaz olmaz

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,282
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
3080 10GB olmamış. 6900XT/3080Ti alınabilirdi o fiyata. Hele yeni parçaların çıkmasına artık 1 veya max 2 ay kalmışken böyle bir sistem almak hata. 5900X en büyük hata en azından 12400F alaydın Z690 ile sonradan 13700K falan takabilirdin şimdi kitli kaldın. Kötü bir sistem değil ama hatalarla dolu bir de o RAM ne kadar tuttu kim bilir çokta iyi de değil

Messinin kramponu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
Türkçe konuştuğuma bakma kutuplarda yaşıyorum
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar parçaları, Darboğaz sorunları, Hazır sistem önerileri, Dış donanım önerileri, İç donanım önerileri,
HDD kullanmıyorum hocam SSD'ler de M2 yuvalara oturuyor ben custom yaptığım için sistemi pahalı hocam yoksa bu sistemi çok daha uygun fiyata toplayabilirsiniz :D
Hocam hdd’yi öylesine söyledim depolama alanı anlamında. Şimdiden hayırlı olsun. Bu arada fazla fiyat farkı yoksa rtx 3080 ti almanızı öneririm.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
Hazer
o 3080’in fiyatına 3080 ti alınıyordu büyük ihtimal 🤭
Hocam hep custom güzel bir sistem hayalim olduğu için maalesef bunu bulabildim :D
Güzel sistem hayırlı olsun darboğaz olmaz
Teşekkürler hocam.
3080 10GB olmamış. 6900XT/3080Ti alınabilirdi o fiyata. Hele yeni parçaların çıkmasına artık 1 veya max 2 ay kalmışken böyle bir sistem almak hata. 5900X en büyük hata en azından 12400F alaydın Z690 ile sonradan 13700K falan takabilirdin şimdi kitli kaldın. Kötü bir sistem değil ama hatalarla dolu bir de o RAM ne kadar tuttu kim bilir
Hocam sistemi daha almadım konuda yazıyor zaten sakin olun fikir soruyorum zaten :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,446
Üyeler
160,849
Son üye
GunduzBey
Top Bottom