Sorunu çözemiyorum lütfen yardım !

Reaksiyon skoru
14
Gençler son bir kaç aydır bu problemden dolayı illallah çektim artık. Genellikle bir oyunu oynarken ya da bir şey izlerken bir anda ekran tek renge düşüyor. bu siyah-yeşil-kırmızı artık hangisi olursa bu renklere düşüyor ve hoparlör den takılma sesi geliyor sonra pc kendini resliyor düzeliyor. Ancak bu rütin olarak sürekli oyun oynarken veya bir şeyler izlerken tekrarlıyor. Artık bıkma noktasına geldim. Ekran kartım rx 560. Bunu nasıl çözebilirim
IMG_20200428_191651.webp

Gençler son bir kaç aydır bu problemden dolayı illallah çektim artık. Genellikle bir oyunu oynarken ya da bir şey izlerken bir anda ekran tek renge düşüyor. bu siyah-yeşil-kırmızı artık hangisi olursa bu renklere düşüyor ve hoparlör den takılma sesi geliyor sonra PC kendini resliyor düzeliyor. Ancak bu rütin olarak sürekli oyun oynarken veya bir şeyler izlerken tekrarlıyor. Artık bıkma noktasına geldim. Ekran kartım rx 560. Bunu nasıl çözebilirim
Alıntıyı görüntüle
Ekran kartından kaynaklanıyor olabilir. Yada PSU'nuz yetersiz geliyor olabilir. Sisteminizi tam olarak yazar mısınız ?

Ekran kartından kaynaklanıyor olabilir. Yada PSU'nuz yetersiz geliyor olabilir. Sisteminizi tam olarak yazar mısınız ?
Güncel bir sistemin yok ancak sayayım. G41 mt s2pt anakartım var. 8gb 1333mhz ddr3 ram var. 500w psu var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

x5460 da işlemcim var

Aynı sorun bende de oluyordu.(Rx 460) ama bende siyah ekran değilde full donuyordu.Ekran kartını garantiye gönderip çözdüm.Chipset arızası varmış.

Gençler son bir kaç aydır bu problemden dolayı illallah çektim artık. Genellikle bir oyunu oynarken ya da bir şey izlerken bir anda ekran tek renge düşüyor. bu siyah-yeşil-kırmızı artık hangisi olursa bu renklere düşüyor ve hoparlör den takılma sesi geliyor sonra PC kendini resliyor düzeliyor. Ancak bu rütin olarak sürekli oyun oynarken veya bir şeyler izlerken tekrarlıyor. Artık bıkma noktasına geldim. Ekran kartım rx 560. Bunu nasıl çözebilirim
Alıntıyı görüntüle
Sistemde bir nokta yetersiz kalıyorsa bu tarz şeyler yaşanabilir veya ekran kartıyla alakalı bir sorun söz konusu olabilir.

Genelde ekran kartından kaynaklı oluyor bu sorun daha önceden bendede bu şekilde siyah ekranda donma ses takılması farklı renklerde donma vs oluyordu sonrasında bir kaç ay geçmeden ekran kartım nalları dikti sizin sorunda bundan kaynaklımıdır bilemicem kesin bir şey söylemek için uzman elektroniklerden anlayan birisine götürmende fayda var ...

AMD'nin ürettiği ekran kartları çok fazla güç çekiyor ayrıca PSU 80+ sertifikalı değil ise normal kullanımda idare ediyor yükteyken (oyun yayın vs) güç yetmiyor olma olasılığı var

psu mun sertifikası yok maalesef. 2018 de 100tl ye almıştım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,822
Üyeler
189,734
Son üye
Cengiz.turk
Geri