Kolay gelsin iyi akşamlar herkese. E-Devlette soy ağacı sorgulama yaptım anne tarafı yarısı kırım yarısı dimatoka doğumlu. Acaba Yunan ya da ukrayna vatandaşlığı alabilir miyim? Eğer yardımcı olursanız çok memnun olurum kolay gelsin herkese.
Resmi olarak böyle bir hakkınız var ama böyle olaylar uğraştırıyor bilginiz olsun.Kolay gelsin iyi akşamlar herkese. E-Devlette soy ağacı sorgulama yaptım anne tarafı yarısı kırım yarısı dimatoka doğumlu. Acaba Yunan ya da ukrayna vatandaşlığı alabilir miyim? Eğer yardımcı olursanız çok memnun olurum kolay gelsin herkese.
Anne veya babanda vatandaşlık varsa alabilirsinKolay gelsin iyi akşamlar herkese. E-Devlette soy ağacı sorgulama yaptım anne tarafı yarısı kırım yarısı dimatoka doğumlu. Acaba Yunan ya da ukrayna vatandaşlığı alabilir miyim? Eğer yardımcı olursanız çok memnun olurum kolay gelsin herkese.
Belli ülkeler kabul ediyor ama yürürlüğe bakmak lazımKolay gelsin iyi akşamlar herkese. E-Devlette soy ağacı sorgulama yaptım anne tarafı yarısı kırım yarısı dimatoka doğumlu. Acaba Yunan ya da ukrayna vatandaşlığı alabilir miyim? Eğer yardımcı olursanız çok memnun olurum kolay gelsin herkese.
Hocam nasıl uğraştırır tam olarak? Kusura bakmayın bu konu hakkında bir bilgim yok yeni öğrendim eğer ihtimalim varsa almak istiyorum Türk vatandaşlığı ya da pasaport yurt dışına giderken vs sıkıntı oluyor şu an yeşil pasaportum var ama yurt dışında çalışmak istiyorum belgem vs. Uluslarası geçerliResmi olarak böyle bir hakkınız var ama böyle olaylar uğraştırıyor bilginiz olsun.
Hocam biraz absürt bi örnek olcak kusura bakmayın, bir arkadaşımın sadece baba tarafı 1900 yılında vs. Bulgar göçmeniymiş ondan çifte vatandaş oldu eğer çifte vatandaş olursam iyi olur aileden miras hakkım kalmıyor diye biliyorum Türk vatandaşlığını sildirdim başka ülkenin vatandaşı olursam diye biliyorum.Belli ülkeler kabul ediyor ama yürürlüğe bakmak lazım
Annem kırım doğumlu ama Türk vatandaşlığı var annem direk başvurup Kırım vatandaşlığı alabiliyor.Anne veya babanda vatandaşlık varsa alabilirsin
Ya genelde ülkelerin şeyine konsolosluğuna( başkonsolosluk daha iyi olur ) gidip basvurman gerekiyor. Basvurunca da ulkeler vermek istemiyor biliyorsun cunku turkiyeye bakis acisi bayagi kotu durumda uluslararasi arenada. O yuzden basvuruda her seyi istiyorlar iste sacma sapan belgeler istiyorlar ama sonunda bu sizin şahsi hakkınız soyunuzdan bir kişi bile varsa o ülkeye vergi vermişsiniz vesaire insan hakkı olarak sayılıyor ondan dolayı vermeleri gerekiyor. Tam olarak nasıl uğrastırdıklarını bilmiyorum ama ben hangi arkadasim denese uzun surdugunu duydum 2 yıl ila 5 yıl arası sürüyor diye biliyorum.Hocam nasıl uğraştırır tam olarak? Kusura bakmayın bu konu hakkında bir bilgim yok yeni öğrendim eğer ihtimalim varsa almak istiyorum Türk vatandaşlığı ya da pasaport yurt dışına giderken vs sıkıntı oluyor şu an yeşil pasaportum var ama yurt dışında çalışmak istiyorum belgem vs. Uluslarası geçerli
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam biraz absürt bi örnek olcak kusura bakmayın, bir arkadaşımın sadece baba tarafı 1900 yılında vs. Bulgar göçmeniymiş ondan çifte vatandaş oldu eğer çifte vatandaş olursam iyi olur aileden miras hakkım kalmıyor diye biliyorum Türk vatandaşlığını sildirdim başka ülkenin vatandaşı olursam diye biliyorum.
Annem kırım doğumlu ama Türk vatandaşlığı var annem direk başvurup Kırım vatandaşlığı alabiliyor.
Hocam 1850 yılından 1975 yılına kadar anne tarafı(annem kırım doğumlu olmasına rağmen Türk vatandaşı) doğanlar kırım ya da dimetoka doğumlu bu durumda annem almadıkça ukrayna vatandaşlığı benim alma ihtimalim olmuyor ama Yunanistan hakkında daha bilgi alamadım.eğer kırımda doğan 2 nesilden eskiyse zor. benim annem de Hollanda'da doğmuş ve 13 14'lü yaşlarına kadar orda yaşamış bu sebeple hiç gitmememe rağmen benim de Hollanda vatandaşlığım var
Hocam tam tersine size hepinize teşekkür ediyorum çünkü cidden internette araştırmama rağmen doğru düzgün bir bilgi edemedim en yakın bulduğum bilgi arkadaşımın çift vatandaşlığı alması nasıl araştıracağımı bilmiyorum.Ya genelde ülkelerin şeyine konsolosluğuna( başkonsolosluk daha iyi olur ) gidip basvurman gerekiyor. Basvurunca da ulkeler vermek istemiyor biliyorsun cunku turkiyeye bakis acisi bayagi kotu durumda uluslararasi arenada. O yuzden basvuruda her seyi istiyorlar iste sacma sapan belgeler istiyorlar ama sonunda bu sizin şahsi hakkınız soyunuzdan bir kişi bile varsa o ülkeye vergi vermişsiniz vesaire insan hakkı olarak sayılıyor ondan dolayı vermeleri gerekiyor. Tam olarak nasıl uğrastırdıklarını bilmiyorum ama ben hangi arkadasim denese uzun surdugunu duydum 2 yıl ila 5 yıl arası sürüyor diye biliyorum.
Kotu anlatmisim olabilirim kusura bakmayin
Hocam dalga geçiyor gibisiniz sanki de bende ağlanacak halime gülüyorum maalesefBen slavlara (Ladogan) benziyorum acaba bana çıkar mı ki
ne dalgası bakim nerden bakılıyorsa lise bitince bi rusya turuna çıkarımHocam 1850 yılından 1975 yılına kadar anne tarafı(annem kırım doğumlu olmasına rağmen Türk vatandaşı) doğanlar kırım ya da dimetoka doğumlu bu durumda annem almadıkça ukrayna vatandaşlığı benim alma ihtimalim olmuyor ama Yunanistan hakkında daha bilgi alamadım.
Hocam tam tersine size hepinize teşekkür ediyorum çünkü cidden internette araştırmama rağmen doğru düzgün bir bilgi edemedim en yakın bulduğum bilgi arkadaşımın çift vatandaşlığı alması nasıl araştıracağımı bilmiyorum.
Hocam dalga geçiyor gibisiniz sanki de bende ağlanacak halime gülüyorum maalesef
Alabiliyorsun, bizde Arnavut asıllıyız. Orada kayıtlar 1910 dan itibaren tutuluyormuş ama bizimkiler 1890'larda göçmüş. Orada kayıt bulunsa oluyorduk. (Babamın dedesinin Kütük Arnavutluk, Annanesinin Yunanistan. Arnavutluk oluyor ama Yunanistan da olmalı.)Kolay gelsin iyi akşamlar herkese. E-Devlette soy ağacı sorgulama yaptım anne tarafı yarısı kırım yarısı dimatoka doğumlu. Acaba Yunan ya da ukrayna vatandaşlığı alabilir miyim? Eğer yardımcı olursanız çok memnun olurum kolay gelsin herkese.
Hocam peki bu süreç nasıl işler tahmini? Normalde annem de vatandaşlık için başvurmayı düşünüyordu eskiden ama şu an 3 yıldır Almanya da.Alabiliyorsun, bizde Arnavut asıllıyız. Orada kayıtlar 1910 dan itibaren tutuluyormuş ama bizimkiler 1890'larda göçmüş. Orada kayıt bulunsa oluyorduk. (Babamın dedesinin Kütük Arnavutluk, Annanesinin Yunanistan. Arnavutluk oluyor ama Yunanistan da olmalı.)