Neler Yeni

Spor salonu ile ilgili deneyimim.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan
Dostlar öncellikle bu konutu açıyorsam diğer arkadaşlarım abilerim kardeşlerim için açıyorum dostlar öncellikle belirtmeliyimki 17 yaşındayım 1.80 boyla 100 kilo civarında idim 2 haftalık bir süreçte spor salonuna gitmeden diyet ve evimizdeki koşu bandı ile 40 dakika koşarak yaklaşık 8 kilo verdim fakat yeterli olmadığı için ve artık salona hazır olduğum için dün salondan içeri giriş yaptım benim gibi sosyal anksiyeteli herkes bana bakacak diye korkan bu yüzden salondan adım atamayan arkadaşlarım için şunu söylemek istiyorumki inanın bana salondaki herkes çok sıccakkanlı ve yardımcıydı hoca ile hemen görüştüm ve program aldım 5 dakika sürmedi bu işlem bakın direk 25 dakika koşu yaptım sonrasında hareketler var indirme kaldırma tam isimlerini bilmiyorum dediğim gibi yeniyim o yüzden bilmiyorum ama şunu söyleyebilirimki salona gittiğinizde inanın artık salon hayatınız oluyor 1 gün gittim artık hrp gitmek istiyorum fakat malum ilkkez spor yaptım ve her tarafım ağrıyor 2 3 gün dinlenmem gerekicek sonrasında her hafta 3 gün gideceğim yarın salona gittiğimde fotoğraf atacağım eğer iyi olursam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Son olarak ben natural olarak geliseceğim supplement creatin streoid kullanma düşüncem yok kimseyede tavsiyem yok
1-2 hafta sonra yeni ağırlığa girmediğin sürece ağrı yaşamazsın o yüzden 1-2 ay sonra ya artık ağrımıyor gelişmiyor muyum acaba diye düşünme
hareketleri de ne yavas ne hızlı sırt çalışıyorsan sırtını hissetmeye çalışarak yap hareketi bir süre sonra içgüdü olur zaten creatin protein tozu vs naturelliği bozmaz merak etme protein tozu kullanmanı tavsiye etmem çünkü tavuk göğüs ile daha ucuza geliyor protein tabi shake vs yapıp içine atıcaksan toz kullanabilirsin ama unutma supplement yardımcı üründür besinini aksatma düzgün beslen ilk 2 haftadaki 8 kilo da ödemden gitmiştir bende 100 kilo başlamıştım 1 ayda 10 kilo veirp 90a düşmüştüm ama görünüşte sıfır fark bir süre sonra kilo vermen zorlanır merak etme 1.80sin kilonu bana sorarsan 75 altına düşürme şuanlık hocan sana fullbody program vermiştir 1-2 ay yap vücudun alışsın salona ağırlıklara makineye sonrasında istersen sağlam bir fullbody program ile devam et istersen split yap ben güray aydın hipertrofi 1 programını kullanıyorum haftada 5 gün pazartesi: göğüs triceps omuz
salı: sırt biceps
çarşamba:bacak
cuma: gçğüs triceps omuz
cumartesi sırt biceps şeklinde öneririm programı başka sorun olursa sor

xPsycho

80+
Hocam bugün omuz kısmım çok ağrıyor yarın net gideceğim 1 gün dinlen 1 gün spor o mantık yapıyorum

Hocam öncellikle tavsiyeleriniz için çok teşşekürler ve yeni olduğumun farkındayım

Hocam yarın net gidiyorum haftada 3 gün gidiyorum hafta sonu mola oluyor hafta içi pazartesi salı cuma gidiyorum
Böyle devam et haftada 3-4 gün fullbody olarak 1 ay yap, hayatından şekeri çıkar hamur işlerini de azaltmaya çalış proteinini karbonhidratını yağını sağlıklı bir şekilde al
Tavuk,yumurta,et, balık vs. Temiz karbonhidrat olarak da pirinç ve patates yiyebilirsin , yağ ise zeytinyağı ve tereyağ
Şuan çok dikkat etmene gerek yok beslenmene antrenmana devam et 3-4 ay beslenmeni de yavaş yavaş düzene sokmaya çalış

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan
1-2 hafta sonra yeni ağırlığa girmediğin sürece ağrı yaşamazsın o yüzden 1-2 ay sonra ya artık ağrımıyor gelişmiyor muyum acaba diye düşünme
hareketleri de ne yavas ne hızlı sırt çalışıyorsan sırtını hissetmeye çalışarak yap hareketi bir süre sonra içgüdü olur zaten creatin protein tozu vs naturelliği bozmaz merak etme protein tozu kullanmanı tavsiye etmem çünkü tavuk göğüs ile daha ucuza geliyor protein tabi shake vs yapıp içine atıcaksan toz kullanabilirsin ama unutma supplement yardımcı üründür besinini aksatma düzgün beslen ilk 2 haftadaki 8 kilo da ödemden gitmiştir bende 100 kilo başlamıştım 1 ayda 10 kilo veirp 90a düşmüştüm ama görünüşte sıfır fark bir süre sonra kilo vermen zorlanır merak etme 1.80sin kilonu bana sorarsan 75 altına düşürme şuanlık hocan sana fullbody program vermiştir 1-2 ay yap vücudun alışsın salona ağırlıklara makineye sonrasında istersen sağlam bir fullbody program ile devam et istersen split yap ben güray aydın hipertrofi 1 programını kullanıyorum haftada 5 gün pazartesi: göğüs triceps omuz
salı: sırt biceps
çarşamba:bacak
cuma: gçğüs triceps omuz
cumartesi sırt biceps şeklinde öneririm programı başka sorun olursa sor
+ koşu yapma yürüyüş yap eğimlide onu da sporunu yap ondan sonra çıkışta tavsiyem 20 25 dk 4.5 yada 5.5 hızda 12-14 eğimde yürü tak kulaklığı chill chill takıl sporada yürüyerek git gel 20-30dklık mesafe ise max

Zexius

80+ Bronze
Benimde daha 3 hafta filan oldu 1 gün fullbady 1 gün off şeklinde başladım ilk hafta böyleydi sonra split e geçtim 2 gün split 1 gün off şeklinde ilerliyorum şuna katılıyorum spor gerçekten seni çekiyor hayatının bir parçası haline geliyor bende her gün gitmek istiyorum ama bu çok sakıncalı kasların dinlenmesi lazım asıl gelişim dinlenme de oluyor hayırlı olsun bu arada
Hocam babamla gidiyorum ben normalde değil salona girmek yatağımdan kalkamazdım şimdi spora yarın gideyim diye zaman hızlı geçsin istiyorum

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Hocam babamla gidiyorum ben normalde değil salona girmek yatağımdan kalkamazdım şimdi spora yarın gideyim diye zaman hızlı geçsin istiyorum
İstikrar ve motivasyon çok önemli onu bir yakala daha bırakmazsin zaten

asmarena6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
495
İsim
Berk Era
Omuzlarına çok dikkat et fly olsun dambıl press te dikkat et omuzlarına dambıl press te çok zormamistim 17.5 kiloya 1.91 63 kiloyum omzumun acisi 1 ay gecmemisti sonrada düzeldi tabii
ne yazıkki hepimiz başlangıçta aynı haltı yiyioruz. Düzgün bir hoca da olmayınca bize içe rotasyonu göstermedi. o dumbell presller falan hep omuzlara vurdu. yeni başlayan arkadaşlar buna dikkat ederse rahat ederler hem daha iyi gelişir hemde omuzun içinden geçmez.

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,295
İsim
Ahmet Deniz
Hocam salonda hoca dedi 25 dakka koş sonra kardiyo yaptırıcam dedi onları yaptım

Hocam sabah kahvaltısı yapıyorum birde akşam yiyordum gayette sağlıklıyım bir problemim yok.

Hocam bugün gitmedim yarın gidicem bugün dinlenme yapıyorum haftada üc gün gidiyorum pazartesi carşamba cuma 4 gün çok olur diye düşünüyorum
3 gün sporla bir şey değişmez sadece kendini kandırmış olurusun daha iyi gelişmen için biraz acı çekmen gerekecek kasına hasar vermediğin sürece istersen beş hafta dinlen hiç bir şey olmaz, olay tamamen kasına hasar verip orayı recover etmenle alakalı.
2 haftada 8 kilo vermende çok sağlıksız, büyük ihtimalle o kilo değildir ödem ve pis yağını atmışsındır.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,473
İsim
Emre
Discord
necromancerr

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,473
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Banada ful su atmıştır gibi geliyor ama bariz Bi şekilde kilo verdiyse bende başlamayı düşünüyorum ondan sordum
Hocam ben diyetisyene gidiyorum ağırlık antrenmanınada gidiyorum (eskisi gibi hem verim alamıyorum hemde mental açıdan kötü durumdayım sıklığı baya düştü) 3 haftada 1 kg yağ kütlesinden 2 kgde su kütlesinden verdim sadece bunun yanında ağırlık antrenmanına devam ediyorum birde her akşam 3-5 km arası yürüyüş yapıyorum sağlıklı değil verdiği kilo

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,295
İsim
Ahmet Deniz
Banada ful su atmıştır gibi geliyor ama bariz Bi şekilde kilo verdiyse bende başlamayı düşünüyorum ondan sordum
hocam sağlıksız verdiği çok bariz siz böyle laflara çok takılmayın zayıflamak istiyorsanız kalori açığı oluşturup antrenman yapın olay sadece bu ve su içiminizi artırarak ödeminizi atabilirsiniz

Zexius

80+ Bronze
ödem atmıştır
Reis ödem felan değil kilo merak etme

hocam sağlıksız verdiği çok bariz siz böyle laflara çok takılmayın zayıflamak istiyorsanız kalori açığı oluşturup antrenman yapın olay sadece bu ve su içiminizi artırarak ödeminizi atabilirsiniz
Sizden daha sağlıklıyım merak etmeyin

Hocam ben diyetisyene gidiyorum ağırlık antrenmanınada gidiyorum (eskisi gibi hem verim alamıyorum hemde mental açıdan kötü durumdayım sıklığı baya düştü) 3 haftada 1 kg yağ kütlesinden 2 kgde su kütlesinden verdim sadece bunun yanında ağırlık antrenmanına devam ediyorum birde her akşam 3-5 km arası yürüyüş yapıyorum sağlıklı değil verdiği kilo
Senden daha sağlıklıyım merak etme dostum

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,473
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Reis ödem felan değil kilo merak etme

Sizden daha sağlıklıyım merak etmeyin

Senden daha sağlıklıyım merak etme dostum
Hocam kendinizi kandırıyorsunuz şuanda 1 haftada sağlıklı şekilde 8 kg imkansız emin olun 6 senedir deniyorum kilo vermeyi hep sağlıksız yoldan verdiğim için (su atma gibi sadece) verdiğin kilonun 2 katını geri alıyorsun

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom