Neler Yeni

Spor Salonuna ilk Kez Gideceğim, Bir Kaç Sorum Var?

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,555
İsim
Taha yücel
Daha gitmedim bu hafta gidip kayıt yaptırcam
3+1 1 ay bedava veriyor 790TL

1-Ordaki aletleri nasıl kullaniyor bilmiyorum anlatıyorlar mı eğer anlatiyorlarsa tekrar unutursam napcam

2-Kiloma boyuma kas gücüme göre özel bir program mı hazırlanıyor bana

3-Nasıl davranmalıyım neler yapmamalıyım ordaki insalara karşı felan

4-Kaç gün gidicem veya gitmeliyim kaç gün dinlenmeliyim

5-İlk gittigimde neler yaşıcam tecrübesi olan anlatabilirmi

6-Ilk günlerde ağrı çekicekmiyim vücudum da ağrı olursa gitmezsem iyileşene kadar bir şey derler mi?

7-Kilomun ve boyumun artmasına yardımcı olur mu kilom biraz az 170 boy 55 kilo

Soruları tek tek numaralandırarak cevap verirseniz sevinirim bu konu da bilgili @Berke Fitness vardı heralde

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
nereye gidiyorsun 790 pahalı gibi geldi çok lüks bir yer değilse.altı üstü spor salonu git takıl.kimse bir şey demez.oradaki hoca hareketleri gösterir ilk gidince zaten.git gitme kimse bir şey demez.ağrı da çekersin tabi ama geçer bir kaç güne.beslenmeyle birlikte kilon da artar.program da hazırlarlar istersen.kaç gün gideceğini de hoca söyler.1 er gün ara ve ya haftada 3 gidebilirsin.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
1- Evet oradaki hocalar aletleri nasıl kullanacağına dair bilgi vermesi gerekiyor.
2- Yerden yere göre değişir, bazı spor salonları hazırlar, bazıları çalışma program bile vermez.
3-İnsanlarla bir muhattabın olmuyor genelde. Olursa da ekstra bir özen göstermene gerek yok, oradakilerde insan:)
4- Haftada 1 veya 2 gün ara vermen daha sağlıklı olur.
5- Genelde ilk zamanlar full body çalışılır, hocalar neler yapacağını gösterir zaten.
6- İlk haftalar kaslarında ağrın olur, hatta sabah kalkınca kollarını bükerken bile kasların acır, normaldir.
7-Boyunun artmasına bir katkısı olmaz. Kilo alırsın zamanla.

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,555
İsim
Taha yücel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
nereye gidiyorsun 790 pahalı gibi geldi çok lüks bir yer değilse.altı üstü spor salonu git takıl.kimse bir şey demez.oradaki hoca hareketleri gösterir ilk gidince zaten.git gitme kimse bir şey demez.ağrı da çekersin tabi ama geçer bir kaç güne.beslenmeyle birlikte kilon da artar.program da hazırlarlar istersen.kaç gün gideceğini de hoca söyler.1 er gün ara ve ya haftada 3 gidebilirsin.
Bilmem buralarda bunu buldum bakarım yine uygun bir yer de vallaha okuldan sonra zamanım boş oluyor kaç gün arayla gitmeliyim fikrim yok sağlıklı bir şekilde

Ha bi de şey hazirladiklari programda gücüme göre hangi aleti ne kadar veya dambılları kaç kg kaldiracağım yaziyor mu ne hazırlıyorlar
güçlendikçe üst bie aģirlığa geçmem gerekirse nasıl olucak anlar söyliyecek mi ? Ben mi yapcam

Newkan

80+ Bronze
Daha gitmedim bu hafta gidip kayıt yaptırcam
3+1 1 ay bedava veriyor 790TL

1-Ordaki aletleri nasıl kullaniyor bilmiyorum anlatıyorlar mı eğer anlatiyorlarsa tekrar unutursam napcam

6-Ilk günlerde ağrı çekicekmiyim vücudum da ağrı olursa gitmezsem iyileşene kadar bir şey derler mi?

7-Kilomun ve boyumun artmasına yardımcı olur mu kilom biraz az 170 boy 55 kilo

Soruları tek tek numaralandırarak cevap verirseniz sevinirim bu konu da bilgili @Berke Fitness vardı heralde
Öncelikle 3 ay için cidden pahalı salonmuş daha uygun yer bulamadın mı?

Kayıt olduğun zaman sana giriş kartı verecekler ona programlarını yazdırabilirsin hocaya aletleri falan antrenör veya hoca göstermek zorunda yardımcı olacaklar tabii ki.

Bilgin yoksa bu konuda yine salondaki hoca dan yardım alabilirsin veya internet yardımı vs.

Olduğun gibi ol kasmaya gerek yok rahat ol onlarda insan sende herkes kafa dağıtmaya spor yapmaya geliyor.

En az 3 gün gitmeye çalış dinlenmeyi ihmal etme 7 günün 24 saati orda harekette yapsan bir anlamı olmaz en büyük etki beslenme dinlenme uyku.

Önce kasılabilirsin çekinebilirsin senden daha irilerini görüp umudunu yitirebilirsin kendini zayıf görebilirsin ama sen sadece kendine odaklanıp yoluna bakacaksın onlar anasının karnında mı geliştiler?

İlk günler hamlık yaşayacaksın her yerin ağrıyacak belki tüm kasların çalıştığı için normal.

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,555
İsim
Taha yücel
1- Evet oradaki hocalar aletleri nasıl kullanacağına dair bilgi vermesi gerekiyor.
2- Yerden yere göre değişir, bazı spor salonları hazırlar, bazıları çalışma program bile vermez.
3-İnsanlarla bir muhattabın olmuyor genelde. Olursa da ekstra bir özen göstermene gerek yok, oradakilerde insan:)
4- Haftada 1 veya 2 gün ara vermen daha sağlıklı olur.
5- Genelde ilk zamanlar full body çalışılır, hocalar neler yapacağını gösterir zaten.
6- İlk haftalar kaslarında ağrın olur, hatta sabah kalkınca kollarını bükerken bile kasların acır, normaldir.
7-Boyunun artmasına bir katkısı olmaz. Kilo alırsın zamanla.
Peki şey dicem bana göre hangi aģirlıkla başlamalısın veya şu aleti şu kadar kullanmalısın diyecekler mi ben bilmiyorum da bide iler de kas gücüm oldukca daha agır bir aģırlık kaldirmam gerekicek heralde o zaman nasil anlıcam veya hocalar mı diyecek bana heralde 2kg ile başlatırlar veya 3 bilmiyorum kollarım baya güçsüz

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Peki şey dicem bana göre hangi aģirlıkla başlamalısın veya şu aleti şu kadar kullanmalısın diyecekler mi ben bilmiyorum da bide iler de kas gücüm oldukca daha agır bir aģırlık kaldirmam gerekicek heralde o zaman nasil anlıcam veya hocalar mı diyecek bana heralde 2kg ile başlatırlar veya 3 bilmiyorum kollarım baya güçsüz
Kaç kiloyla başlayacağını kendin belirlersin, onlar söylerse bile dinleme.
İlk başlarda kendini zorlayabildiğin kadar zorla, ilk haftalar senin önemlidir.
Deneye deneye anlarsın, mesela 5kg ile dene, 8 tekrar bile yapamıyorsan kiloyu düşürürsün.

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,555
İsim
Taha yücel
Öncelikle 3 ay için cidden pahalı salonmuş daha uygun yer bulamadın mı?

Kayıt olduğun zaman sana giriş kartı verecekler ona programlarını yazdırabilirsin hocaya aletleri falan antrenör veya hoca göstermek zorunda yardımcı olacaklar tabii ki.

Bilgin yoksa bu konuda yine salondaki hoca dan yardım alabilirsin veya internet yardımı vs.

Olduğun gibi ol kasmaya gerek yok rahat ol onlarda insan sende herkes kafa dağıtmaya spor yapmaya geliyor.

En az 3 gün gitmeye çalış dinlenmeyi ihmal etme 7 günün 24 saati orda harekette yapsan bir anlamı olmaz en büyük etki beslenme dinlenme uyku.

Önce kasılabilirsin çekinebilirsin senden daha irilerini görüp umudunu yitirebilirsin kendini zayıf görebilirsin ama sen sadece kendine odaklanıp yoluna bakacaksın onlar anasının karnında mı geliştiler?

İlk günler hamlık yaşayacaksın her yerin ağrıyacak belki tüm kasların çalıştığı için normal.
Haftanın ilk 3 gününü pazartesi salı çarşamba olarak gidip geri kalan günler dinlenmelimiyim yoksa 1 gün aralıkli mı gitmeliyim

Newkan

80+ Bronze
Haftanın ilk 3 gününü pazartesi salı çarşamba olarak gidip geri kalan günler dinlenmelimiyim yoksa 1 gün aralıkli mı gitmeliyim
1 gün dinlen sonra tekrar devam et fırsat bulabilirsen 5 gün gitmeye çalış daha çok etkisini görürsün ben hafta da 2 gün gidebiliyorum işimden dolayı çok olmasa da faydasını görüyoruz işte.

S_EDAT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
sedat ışık
dostum sen bileceksin farzet benc e oturacaksın boş barda 10 tekrar max çıkyorsa boşla çalışacaksın vs vs...​

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,555
İsim
Taha yücel
Kaç kiloyla başlayacağını kendin belirlersin, onlar söylerse bile dinleme.
İlk başlarda kendini zorlayabildiğin kadar zorla, ilk haftalar senin önemlidir.
Deneye deneye anlarsın, mesela 5kg ile dene, 8 tekrar bile yapamıyorsan kiloyu düşürürsün.
Knk bide 8 tekrar ne oluyor dambılı 8 kere kaldirmak mi oluyor

Evde 4kg var biz de onlar çalışyorum sıkı bir çalışma yapmadım ama aklım estikce 4kg ile yapabiliyorum genelde geçenlerde çok çalışmıştım yt den bir video bulup 1 hafta kollarım.90 derece gezdim acılmadı :D ama benim sol kolum ssğ koluma göre güçsüz sağ kolumla daha uzun süre kaldira biliyorum ama sol kolum da bir yerden sonra kalmıyor bunu nasıl çözicem

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Knk bide 8 tekrar ne oluyor dambılı 8 kere kaldirmak mi oluyor

Evde 4kg var biz de onlar çalışyorum sıkı bir çalışma yapmadım ama aklım estikce 4kg ile yapabiliyorum genelde geçenlerde çok çalışmıştım yt den bir video bulup 1 hafta kollarım.90 derece gezdim acılmadı :D ama benim sol kolum ssğ koluma göre güçsüz sağ kolumla daha uzun süre kaldira biliyorum ama sol kolum da bir yerden sonra kalmıyor bunu nasıl çözicem
Evet.
Çok bir güç farkı olmadığını düşünüyorum, sorun olmaz.

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,555
İsim
Taha yücel
1 gün dinlen sonra tekrar devam et fırsat bulabilirsen 5 gün gitmeye çalış daha çok etkisini görürsün ben hafta da 2 gün gidebiliyorum işimden dolayı çok olmasa da faydasını görüyoruz işte.
Her gün boşum okuldan sonra ki saatte hafta sonu da genelde boşum arada gezmeye gideriz o kadar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,720
Üyeler
161,329
Son üye
annymos
Top Bottom