Neler Yeni

Spor Salonuna İlk Kez Gidicem /Yardım/

rado2373

80+
En kotu spor salonu bile programı var kardeşim onlar sen salona girince neye ihtiyacin olduğunu ne yapacağını söyler ama tavsiyem sabah koşullarına git

LaketrooS

80+ Silver
Aramıza hoşgeldin dostum.YENİ BİR ZYZZ GELİYOR!!!
we are all gonna make it BRUUU
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar hem rahatsızlıklarımdan dolayı hem de üstüne pandeminin de patlak vermesi derken hiç olmadığı kadar çok kilo aldım. Bu durum beni görünüş olarak rahatsız ediyor ama aynı zamanda rahatsızlıklarımı da tetikliyor. O nedenle doktorumun da tavsiyesi üzerine acil kilo vermem lazım. Spor salonuyla telefonda görüştüm fiyat v.s anlaştık. 6 Ay üye olucam. Hem kilo vereyim hem de biraz kas yapıp dış görünüşümü de düzelteyim diyorum.

Şimdi size bir kaç sorum olacak.

Daha önce hiç gitmediğim için asla yapma dediğiniz şeyler var mı?

2 şort 2 ayakkabı 2 havlu yeterli olur mu?

Okb olduğum için evim dışında duş alamıyorum. Orda duş almadan eve koşarak dönsem terim soğumadan evde duş alsam olur mu?

Kulaklık ile kendi istediğim müzikleri dinleyebilir miyim? Çok fazla ses olduğu için kulaklık taksan dahi sesler birbirine karışabiliyor diyenler var.

Ben biraz inatçı biriyim o yüzden yorulsam kemiklerim kırılacak şekilde olsa bile ara vermeden yaparım ama bu zararlıymış sanırım. Kaç günde bir ara vermem lazım?

Beslenme yönünde ne gibi adımlar atmam lazım?

Uyku düzenim gece 4 de uyuyup sabah 11 de uyanma şeklinde. Bu sorun yaratır mı?

Boyum 1.86 kilom 94 aşırı kilolu sayılmam ama göbek göğüs bağımsızlığını ilan etmiş durumda. Ağırlık çalışmaya kaç kilo olduğumda başlamam lazım ortalama?

Çok fazla soru oldu kusura bakmayın. Biraz takıntılı biri olduğum için önceden bilgi sahibi olayım istiyorum. Şimdiden Teşekkürler.

Ekler

• tumblr_c7c20cb0fe6879597a09fd75a4c39be1_c415317d_1280.jpg
    tumblr_c7c20cb0fe6879597a09fd75a4c39be1_c415317d_1280.jpg
    117.4 KB · Hit: 31

Reaper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Celal Can
Alttakileri biliyorumda mesala antreman bitişi 10-15dk kardiyo yapsam fazladan aldığım yağları yakmada yardımcı olmazmı?
Spordan önce kardiyo yap diyenler oluyor ben tavsiye etmiyorum. Ben direkt maksimum idman için enerjimi saklama taraftarı olduğum için enerjim bitecekmiş gibi hissettiğimden öyle yani. Bence 10 dakika kaslarını idmana hazırlamak için orta tempoda koşu, merdiven ya da kürek çekme falan yapabilirsin. Hem çok enerji kaybetmeden aktif ısınırsın. Spordan sonra çok çok fazla nabız arttırmadan %60 oranında kardiyo yapman 20-30 dk direkt yağ yakımı sağlayacaktır. Ama dediğim gibi çok fazla nabzını arttırma %60-%70 idealdir bence.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Spordan önce kardiyo yap diyenler oluyor ben tavsiye etmiyorum. Ben direkt maksimum idman için enerjimi saklama taraftarı olduğum için enerjim bitecekmiş gibi hissettiğimden öyle yani. Bence 10 dakika kaslarını idmana hazırlamak için orta tempoda koşu, merdiven ya da kürek çekme falan yapabilirsin. Hem çok enerji kaybetmeden aktif ısınırsın. Spordan sonra çok çok fazla nabız arttırmadan %60 oranında kardiyo yapman 20-30 dk direkt yağ yakımı sağlayacaktır. Ama dediğim gibi çok fazla nabzını arttırma %60-%70 idealdir bence.
Ayrıca spordan sonra o basit soğuma hareketlerini yap. Merdiven inip çıkarken aşil tendonun falan bam diye patlamasın .d

Top Bottom