Spora başlayacağım ölçülerime göre vücut tipim nedir ve ne yapmalıyım?

Dostlar 18 yaşındayım boyum 178 cm kilomda 80e yakın veya biraz üstünde. Son senelere özellikle bu sene epey irileştim. Vücut ölçülerime göre vücut tipim nedir ve ne yapmamı önerirsiniz? Tavsiyelerinize açığım. Teşekkürler
bel: 93
kalça: 108
üst bacak: 58
alt bacak: 40
üst kol: 34
göğüs :101
boyun: 38
Omuz:113
Yağ oranım sitede %21,55
Ne yapmamı önerirsiniz? Ölçüleri internette yazdığı şekilde aldım.
Sporunu yap düşük kalori tüket bol protein kardiyo yap aşırı fazla yemekten uzak durma 400-600 kalori açığı yeterli.agirlik idmanı yap proteini vücut ağırlığının 2 katı kadar yesen yeterli iyice Yağ oranımı düşüncem her tarafım parçalı olsun Tyler durden gibi olayım kafasına girme sağlığından olursun

Hocam şişman değilsin ortalama bir vücudun var. Asıl mesele sen aynada ki görüntüden memnun musun?
Hocam bazen rahatsız ediyor ama giyinikken kalıplı ve iri duruyorum gibi geliyor yaşıtlarıma göre ve çoğu tanıdıkta kalıplı olduğumu söylediğinden çok rahatsız olmuyorum. Ama kıafetin altı iyi gelmiyor ve son zamanlarda kilo aldığımdan bu gidişle daha kötü olurmuş gibime geliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sporunu yap düşük kalori tüket bol protein kardiyo yap aşırı fazla yemekten uzak durma 400-600 kalori açığı yeterli.agirlik idmanı yap proteini vücut ağırlığının 2 katı kadar yesen yeterli iyice Yağ oranımı düşüncem her tarafım parçalı olsun Tyler durden gibi olayım kafasına girme sağlığından olursun
Hocam hangi kalori hesaplama uygulamasını doğru buluyorsunuz? ben bu kalori hesaplamasını yapamıyorum.

Hocam bazen rahatsız ediyor ama giyinikken kalıplı ve iri duruyorum gibi geliyor yaşıtlarıma göre ve çoğu tanıdıkta kalıplı olduğumu söylediğinden çok rahatsız olmuyorum. Ama kıafetin altı iyi gelmiyor ve son zamanlarda kilo aldığımdan bu gidişle daha kötü olurmuş gibime geliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam hangi kalori hesaplama uygulamasını doğru buluyorsunuz? ben bu kalori hesaplamasını yapamıyorum.
Hiç ugrasmadim son dönemde kalori hesaplaması ile ama bakarsın aay sonu kilo mu aldın zayıfladın mi ona göre ilerlersin

Geri