Neler Yeni

Spora yeni baslamis biri olarak oneriye ihticam vat

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Burak
Merhaba arkadaslar, ben bir kac gun once bir fitness salonuna yazildim, yazilmadan once de seker, cips tarzi gidalari tamamen kesmistim (1 haftadir yemiyorum) ki yapacagim spor bosa gitmesin ama benim kafama takilan bir kac soru var ve deneyimli herhangi biri cevaplarsa sevinirim.

17 yasindayim ve erkegim
Boyum: 179cm
Kilo: 98kg
Yanlis olcmediysem body fat %27, kisaca gobegim ve kalcam yagli

Ilk once yaglarimi eritip, ondan sonra kas yapmak mi daha mantikli yoksa ikisini ayni anda yapmak mi(mumkunse)? Bu konuda ne yapmami onerirsiniz? Onerdiginiz bicimde, nasil yağ yakabilirim, nasil kas yapabilirim?

Spor salonunda kendimi uygun nasil bir program olusturabilirim?

Beslenme seklim nasil olmali bu yolda?

Biliyorum cok genel sorular, eger herhangi bir ayrinti bilmek istiyorsaniz sorun, tesekkurler

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
EnsarTelli
hocam öncelikle sana şöyle diyim bir anda şeker cips falan kesmen ne kadar doğru tartışılır çünkü canın istiyecek ve bu sefer spordan soğuyacaksın

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Burak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam öncelikle sana şöyle diyim bir anda şeker cips falan kesmen ne kadar doğru tartışılır çünkü canın istiyecek ve bu sefer spordan soğuyacaksın
Hocam vaktinde 2 ay falan hic yememistim(birakmamim sebebi yurtdisina gitmem ve oraya bir daha gelemeyebilirik dusuncesi😅)

Bir sure sonra canim cekmemeye baslamisti acikcasi ama bir yerde hakli olabilirsin, oyle sert bir diyet yapmayi dusunmuyorum zaten

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
EnsarTelli
öncelikle idman için şunu diyebilirim ilk 4-6 hafta arası kesinlikle fullbody çalışmanı öneririm
nedeni : bütün vücudunu yorucaksın ve spora adapte olmaya çalışıcaksın en hızlı ağırlık kilolarınıda bu şekilde arttırabilirsin başlangıçta
yağ yakma kas kazanımı falanda ise
yağ yakma ve kas kazanımı tabii ki bir arada mümkün
kas kazanımı için dengeli karbonidrat ve yüksek protein alman önemli
yağ yakımın için şekeri azaltabilirsin sağlıksız yağlardan uzak durabilirsin

örneğin kızartma tüketme mesela

Ve en önemlisi kcal ini say günlük ihtiyacını hesapla bunun ortalama 300-500 eksiğini tüketmeye çalış

Daaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Göktuğ İrşad Demircan
hem yağ yakıp hem kas yapmak mümkün kilo vermek için şöyle bir şey gidiyorsun günlük kalori ihtiyacına bakıyorsun internetten hesaplıyorsun mesela 2000 kalori diyelim sen 1500 kalori alıyorsun ama bunları yaparken de düzgün besleniyorsun yani tavuğun etini belirli miktar pirincini yiyorsun

normalde vücut yağları "kıtlık olur bulamayız burdan yakarız" diye tutuyor atalarımızdan kalma bir özellik

sende 1500 kalori alıcaksın vücut diyecek ki "ulan galiba yemek bulamıyoruz stoktakileri eritelim" yani yağı eritecek

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Mert Görgel
Merhaba arkadaslar, ben bir kac gun once bir fitness salonuna yazildim, yazilmadan once de seker, cips tarzi gidalari tamamen kesmistim (1 haftadir yemiyorum) ki yapacagim spor bosa gitmesin ama benim kafama takilan bir kac soru var ve deneyimli herhangi biri cevaplarsa sevinirim.

17 yasindayim ve erkegim
Boyum: 179cm
Kilo: 98kg
Yanlis olcmediysem body fat %27, kisaca gobegim ve kalcam yagli

Ilk once yaglarimi eritip, ondan sonra kas yapmak mi daha mantikli yoksa ikisini ayni anda yapmak mi(mumkunse)? Bu konuda ne yapmami onerirsiniz? Onerdiginiz bicimde, nasil yağ yakabilirim, nasil kas yapabilirim?

Spor salonunda kendimi uygun nasil bir program olusturabilirim?

Beslenme seklim nasil olmali bu yolda?

Biliyorum cok genel sorular, eger herhangi bir ayrinti bilmek istiyorsaniz sorun, tesekkurler
VKİ indeksine bakılacak olursa normal günlük kalori ihtiyacının %20 altında alsan bile sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Düzenli kalori takibi ve yüksek proteinli olacak şekilde bir diyetle ilerlemeni tavsiye ederim. Program konusunda kişiden kişiye ne kadar zaman ayırabileceği gibi değişebilir.Düzenli kardiyo ve diyet yaptığın sürece iyi yerlere gelebilirsin.

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
EnsarTelli
Hocam vaktinde 2 ay falan hic yememistim(birakmamim sebebi yurtdisina gitmem ve oraya bir daha gelemeyebilirik dusuncesi😅)

Bir sure sonra canim cekmemeye baslamisti acikcasi ama bir yerde hakli olabilirsin, oyle sert bir diyet yapmayi dusunmuyorum zaten
beslenme şeklin kesinlikle aşırı zor olmamalı bu seni spordan çok hızlı soğutucaktır
tavsiyem alternatifler üretmen mesela atıyorum dışardan canın bir pasta mı çekti
dışarda yapmak yerine evde yap ve şeker yerine mesela hindistan cevizi şekeri kullan
kısaca zararlı olan şeyleri yararlı versiyonları ile değiştir

hergün aynı ürünleri tüketmek zorunda değilsin illada tavuk pilavda değil bir gün balık ye birgün et birgün yeşil mercimek falan

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,981
İsim
Emir
Ilk ay cok kendini kasmamaya calış sporu bende yıllardır yapıyorum.Sporu basta kasarsan direkt soğursun.Ilk ay klasik full body daha sonrasinda itis cekis bacak sistemine gecersin.Beslenme ilk ay rahat takıl.Hazir yiyeceklerden,sekerden ve bitkisel yağlar harici tuketmemeye calıs kalori takibi yapmadan kilo vermeye baslarsin cunku zaten fazlan var o kadar kasmana gerek yok.Baktın kilo vermen durmus o zaman kalori takibi yapmaya baslamalisin.Bu arada kilo alıp verirken hızlı şekilde sakın almaya çalışma bir anda verdiğn kiloyu diyeti bozunca tekrar alırsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Burak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
öncelikle idman için şunu diyebilirim ilk 4-6 hafta arası kesinlikle fullbody çalışmanı öneririm
nedeni : bütün vücudunu yorucaksın ve spora adapte olmaya çalışıcaksın en hızlı ağırlık kilolarınıda bu şekilde arttırabilirsin başlangıçta
yağ yakma kas kazanımı falanda ise
yağ yakma ve kas kazanımı tabii ki bir arada mümkün
kas kazanımı için dengeli karbonidrat ve yüksek protein alman önemli
yağ yakımın için şekeri azaltabilirsin sağlıksız yağlardan uzak durabilirsin

örneğin kızartma tüketme mesela

Ve en önemlisi kcal ini say günlük ihtiyacını hesapla bunun ortalama 300-500 eksiğini tüketmeye çalış
Anliyorum, o kalori eksigine calorie deficit diyorlardi hatta,

Bahsettiginiz sekilde nasil seyler yemeliyim?(Yumurta, kirmizi et vs..) Supplementler sart mi?

Peki nasil bir full body program yap yapmaliyim ya da nasil kendim olusturabilirim?

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
EnsarTelli
kendine alternatifler ürettiğin zaman spor uzun vadeli olucaktır
ve sporda arkadaşlıklar edinmeye çalış biraz saçma gelebilir ama spora seni bağlayan şeylerden biri bir süre sonra çevre oluyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ilk ay cok kendini kasmamaya calış sporu bende yıllardır yapıyorum.Sporu basta kasarsan direkt soğursun.Ilk ay klasik full body daha sonrasinda itis cekis bacak sistemine gecersin.Beslenme ilk ay rahat takıl.Hazir yiyeceklerden,sekerden ve bitkisel yağlar harici tuketmemeye calıs kalori takibi yapmadan kilo vermeye baslarsin cunku zaten fazlan var o kadar kasmana gerek yok.Baktın kilo vermen durmus o zaman kalori takibi yapmaya baslamalisin.Bu arada kilo alıp verirken hızlı şekilde sakın almaya çalışma bir anda verdiğn kiloyu diyeti bozunca tekrar alırsın.
itiş çekiş bacak başlangıç için mantıklı bir egzersiz türü değil

fullbody den sonra split yapmak daha mantıklı
itiş çekiş bacak haftada 6 gün uygulanması gereken bir program ve ağır bir program

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Burak
VKİ indeksine bakılacak olursa normal günlük kalori ihtiyacının %20 altında alsan bile sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Düzenli kalori takibi ve yüksek proteinli olacak şekilde bir diyetle ilerlemeni tavsiye ederim. Program konusunda kişiden kişiye ne kadar zaman ayırabileceği gibi değişebilir.Düzenli kardiyo ve diyet yaptığın sürece iyi yerlere gelebilirsin.
Tesekkurler, kendime uygun bir program nasil olusturabilirim?

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
EnsarTelli
Anliyorum, o kalori eksigine calorie deficit diyorlardi hatta,

Bahsettiginiz sekilde nasil seyler yemeliyim?(Yumurta, kirmizi et vs..) Supplementler sart mi?

Peki nasil bir full body program yap yapmaliyim ya da nasil kendim olusturabilirim?
supplement kesinlikle şart değil tamamen keyfe keder alınabilecek bişey mesela protein tozu günlük alman gereken proteini tamamlayamadığında veya yediğin birşeye tat vermek ve proteinli yapmak için kullanırısın
sporuna direk etki eden belli supllementler vardır creatine - preworkout- vitaminler
gerisi tamamen zevk

stiga05fx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
Draq123
spor bitimi tempolu koşu ekle 10 15 dakkka

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri