Neler Yeni

Spora yeni baslamis biri olarak oneriye ihticam vat

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,986
İsim
Emir
kendine alternatifler ürettiğin zaman spor uzun vadeli olucaktır
ve sporda arkadaşlıklar edinmeye çalış biraz saçma gelebilir ama spora seni bağlayan şeylerden biri bir süre sonra çevre oluyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

itiş çekiş bacak başlangıç için mantıklı bir egzersiz türü değil

fullbody den sonra split yapmak daha mantıklı
itiş çekiş bacak haftada 6 gün uygulanması gereken bir program ve ağır bir program
Düzgün beslenme ve uyku düzeninde hiç ağır olmaz ek olarak haftalık 1kez calıştığın harekette nasıl dayanıklı olacaksın

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
EnsarTelli
Tesekkurler, kendime uygun bir program nasil olusturabilirim
spor salonuna gittiğinde hocandan isteyebilirsin
ama illa bişey öner dersen
salondaki makineleri bilmiyorum ama en oluru şunlar olurdu
FULLBODY İÇİN
Butterfly machine
inchline chest machine
leg extention
leg press
seated row machine
lat pull down
shoulder press machine
biceps curl machine
triceps pushdown
Hepsini 3 set 12 tekrar uygulayabilirsin

Düzgün beslenme ve uyku düzeninde hiç ağır olmaz ek olarak haftalık 1kez calıştığın harekette nasıl dayanıklı olacaksın
başlangıçta haftanın 6 günüde ağır olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Mert Görgel
Tesekkurler, kendime uygun bir program nasil olusturabilirim?
Diyet programı olarak başta günde kaç öğün tüketeceğim diye başla ardından günlük protein ihtiyacın kalori ihtiyacın gibi değerlere göre ben bu değerleri ne yersem sağlarım diye biraz araştırabilirsin bu konuda çok fazla kaynak var. Sonra ben ne tüketebilirim daha çok ne severim şeklinde bir diyet oluşturmanı tavsiye ederim. Ben YAZIO diye bir program kullanıyorum genelde bir çok yemeğin kalori protein karbonhidrat vs. gibi değerlerini gösteriyor ve günlük ne tükettiğin gibi değerleri hesaplamana yardımcı oluyor bu konuda pek fazla bilgiye sahip değilsen tavsiye ederim baya yardımı olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Burak
spor salonuna gittiğinde hocandan isteyebilirsin
ama illa bişey öner dersen
salondaki makineleri bilmiyorum ama en oluru şunlar olurdu
FULLBODY İÇİN
Butterfly machine
inchline chest machine
leg extention
leg press
seated row machine
lat pull down
shoulder press machine
biceps curl machine
triceps pushdown
Hepsini 3 set 12 tekrar uygulayabilirsin

başlangıçta haftanın 6 günüde ağır olur
Tesekkur ederim, peki bolgeli vucut calismasi icin nasil bir program onerirsiniz? Basta full body yapmak daha mantikli duruyor ama nelli bir sure sonra bolgesel bir program yapmam daha iyi olur dediginize gore

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
EnsarTelli
Tesekkur ederim, peki bolgeli vucut calismasi icin nasil bir program onerirsiniz? Basta full body yapmak daha mantikli duruyor ama nelli bir sure sonra bolgesel bir program yapmam daha iyi olur dediginize gore
4-6 hafta sonra ondan sonra gittiğin spor salonundaki hocadan bunun hakkında sana uygun bir program önerecektir

denizk44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
deniz koluaçık
Hocam sana şöyle diyeyim bende senin gibiydim 17 yşaında 98 kiloydum boyumda hemen hermen öyleydi sana tavsiyem nefsine sahip çık , spor salonunda hareketleri 3x12 şeklinde yap o 5x5 4x5 yapanlara bakma onlar kas yapmak için uğraşıyorlar senin ilk amacın kilo vermek kilo verdikçe sende onlara geçiş yapıcaksın ama 3x12 den şaşma şuanlık ve spora başlamadan önce bi 15 dk koşu bandına kesin gir hocam spor bitimindede vaktin ve gücün varsa bi 30 dk bisiklet sür faydasını görüceksin birde son olarak kilo verdikten sonra sakın sporu bırakma geri eski kilona direk dönüyorsun ben çok pişmanım o konuda

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Burak
Hocam sana şöyle diyeyim bende senin gibiydim 17 yşaında 98 kiloydum boyumda hemen hermen öyleydi sana tavsiyem nefsine sahip çık , spor salonunda hareketleri 3x12 şeklinde yap o 5x5 4x5 yapanlara bakma onlar kas yapmak için uğraşıyorlar senin ilk amacın kilo vermek kilo verdikçe sende onlara geçiş yapıcaksın ama 3x12 den şaşma şuanlık ve spora başlamadan önce bi 15 dk koşu bandına kesin gir hocam spor bitimindede vaktin ve gücün varsa bi 30 dk bisiklet sür faydasını görüceksin birde son olarak kilo verdikten sonra sakın sporu bırakma geri eski kilona direk dönüyorsun ben çok pişmanım o konuda
Tesekkurler dediklerin icin,dikkate alacagim, merak ettigim bir sorum var,

Spora baslamadan once ya da sonra yemek konusunda ne onerirsin ya da direk yemememiz daha dogru mu olur?

denizk44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
deniz koluaçık

Spora baslamadan once ya da sonra yemek konusunda ne onerirsin ya da direk yemememiz daha dogru mu olur?
bol yağlı yeme ekmeği kesin olarak kes hocam , tavuk pilav yiyebilirisn ama pilav az tavuk fazla şekilde tabi bunlar için bütçe lazım varsa bu şekil yiyebilirsin yanınada bi salatalık domates falan yoksada evde anne yemeklerinide tüketebilirsin az yiyerek

birde kalori takibide yapabilirsin yemeklerinde bunların sitesi var senin kalori ihtiyacını çıkarıyor mesela 3000 kalori ihtiyacın günlük var sen yediklerini hesaplıyorsun ve ona göre yiyorsun , kalori ihtiyacın 3000 ise 500-700 kalori az alıp kalori açığı sağlıyorsun ve yaptığın kardiyolarla güzel kilo verirsin

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,466
İsim
Emre
Discord
necromancerr
hocam öncelikle sana şöyle diyim bir anda şeker cips falan kesmen ne kadar doğru tartışılır çünkü canın istiyecek ve bu sefer spordan soğuyacaksın
ters teper dediğin gibi yavaş yavaş kesmesi gerek ben spor yaptığım dönemde öyle yapmıştım. (ben saldım tekrar kilo aldım bi ara gene başlamam gerek yapmaya.)

bol yağlı yeme ekmeği kesin olarak kes hocam , tavuk pilav yiyebilirisn ama pilav az tavuk fazla şekilde tabi bunlar için bütçe lazım varsa bu şekil yiyebilirsin yanınada bi salatalık domates falan yoksada evde anne yemeklerinide tüketebilirsin az yiyerek

birde kalori takibide yapabilirsin yemeklerinde bunların sitesi var senin kalori ihtiyacını çıkarıyor mesela 3000 kalori ihtiyacın günlük var sen yediklerini hesaplıyorsun ve ona göre yiyorsun , kalori ihtiyacın 3000 ise 500-700 kalori az alıp kalori açığı sağlıyorsun ve yaptığın kardiyolarla güzel kilo verirsin
ekmeği kesmekten ziyade beyaz ekmeği kessin tam tahıllı ekmeklere azar azar yeme şartıyla yönelsin
tüketebiliyorsa Tavuk,kıyma,et tüketemiyorsa ağırlıklı yumurta lor gibi ürünlerle beslensin yada bunları canının istemesine bağlı arttırıp azaltabilir. ağırlığının 1.5 katı kadar protein alması gerek

ben en son yaparken 100 kg de sabitlenmiştim ama yağ oranım git gide düşüyordu en son yağ oranı olarak %33 ten %20-21 lere kadar inebilmiştim sabit 100kg iken (boy 1.80) sonra bir takım durumlar sebebiyle bırakmak zorunda kaldım sonrasında da başlayamadım tekrardan.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Burak

Kalori acigi yaratmak kilo vermeyi saglar, bu konuda hak veriyorum ama kaslari ds eritmez mi? Eger eriten bir sey ise o konuda ne yapmami onerirsin?

denizk44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
deniz koluaçık
Kalori acigi yaratmak kilo vermeyi saglar, bu konuda hak veriyorum ama kaslari ds eritmez mi? Eger eriten bir sey ise o konuda ne yapmami onerirsin?
yeterli düzeyde protein almazsan kasları eritir ama günlük yemeklerinde protein azda olsa var zaten ayriyetten sabahları haşlanmış yumurta , lor peyniri , tavuk , et , balık gibi bol proteinli besinlerle az kalori sağlayabilrsen çok iyi olur

yeterli düzeyde protein almazsan kasları eritir ama günlük yemeklerinde protein azda olsa var zaten ayriyetten sabahları haşlanmış yumurta , lor peyniri , tavuk , et , balık gibi bol proteinli besinlerle az kalori sağlayabilrsen çok iyi olur
ama sadece protein tüketme vücüdun azda olsa herşeye ihtiyacı var karbonhidrat yağ gibi ana besinleride istiyor yani az pilav bol tavuk gibi , sabahları haşlanmış yumurtanın yanına salatalık yeşillik falan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,114
Üyeler
163,107
Son üye
Abdullah00
Top Bottom