Neler Yeni

ssd almak istiyorum ne almalıyım

Mr.Cody

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Emirhan Ceyran
1-2TB ssd almak istiyorum bütçede sorun yok herhangi bir ssdyi alsam sorun olur mu yoksa sistemime özel ssd mantığı var mı? önerilere açığım

n0 thinq

80+
İstediğin SSD yi alabilirsin lakin anakartının desteklediği bazı tür farklılıklar oluyor.
PCIe 3.0 ve 4.0 farklılıkları olabiliyor. eğer PCIe 4.0 bir ssd alırsan,ama anakartın 3.0 destekliyorsa tam performans alamazsın
Onun haricinde istediğin SSD yi alabilirsin okuma yazma hızı yüksek olan bir şey tercih edersen sistemin uçak gibi olur hocam.
Öneri kısmına gelirsek benden daha bilgili kişiler yardımcı olabilir hocam yanlışım varsa düzeltiniz.

ÇağdaşKsK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Çağdaş Alkan
Son düzenleme:

Mr.Cody

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Emirhan Ceyran
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartını söyle önerelim kardeşim
Mesaj otomatik birleştirildi:

ASUS PRIME H610M-K 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI D-Sub mATX

@Çağdaş Alkan @n0 thinq
peki hdd almak istesem https://www.itopya.com/wd-2tb-blue-256mb-7200rpm-35-sata-30-harddisk_u14910 bu ne kadar mantıklı olur

n0 thinq

80+
HDD ler hakkında fazla bilgim yok ama HDD ler sessiz ortamda ses yapma ihtimali vardır ve SSD lere nazaran daha yavaştır.
Diyorsan ki bana hız önemli değil HDD takılabilirsin
Attığın HDD hakkında da fazla bilgim yok dediğim gibi ama WD markasının SSD tarafında fazla önerilmediğini söyleyebilirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Sefa Halı
1-2TB ssd almak istiyorum bütçede sorun yok herhangi bir ssdyi alsam sorun olur mu yoksa sistemime özel ssd mantığı var mı? önerilere açığım
Hocam kendi bürosu olan tanıdıklarım var onlar iş bilgisayarı alırken Samsung dan vazgeçmiyorlardı fakat fiyatları yüksek Kingston ssd leri güzel diye biliyorum onlar sanırım biraz daha ucuz eğer çok profesyonel olanda kullanmayacaksan Kingston bence olabilir ben 3 senedir Toshiba kullanıyorum sanırım şuan başka bir isimle satılıyor bir sıkıntı görmedim ilk günkü hızında fiyatı da uygun diğerlerine göre burada ana kıstas bütçede sorun yoksa Samsung u alabilirsin kendi fikrimce M2 al ama

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,738
İsim
Gtx 1090Tİ
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Sefa Halı
peki hdd almak istesem
Hocam hdd depolama için mantıklı olur hızlı açılması şart olmayan oyunları fotoğrafları belgeleri hdd de depolayabilirsin ama hızlı açılan oyunlarda ssd en mantıklısı örneğin Pubg
Marka olarak da wd green sanırım şuan kamerada kayıt için kullanıyoruz yaklaşık 1 aydır ses yok fakat uzun kullanımda nasıl olur bilemem bence hdd lerin hepsi hemen hemen hepsi aynı hızda burada önemli olan sessizlik

Mr.Cody

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Emirhan Ceyran
Hocam kendi bürosu olan tanıdıklarım var onlar iş bilgisayarı alırken Samsung dan vazgeçmiyorlardı fakat fiyatları yüksek Kingston ssd leri güzel diye biliyorum onlar sanırım biraz daha ucuz eğer çok profesyonel olanda kullanmayacaksan Kingston bence olabilir ben 3 senedir Toshiba kullanıyorum sanırım şuan başka bir isimle satılıyor bir sıkıntı görmedim ilk günkü hızında fiyatı da uygun diğerlerine göre burada ana kıstas bütçede sorun yoksa Samsung u alabilirsin kendi fikrimce M2 al ama
bu(1) ve bu(2) neden bu kadar ucuz peki?

bu markayi ilk defa duydum guvenebilir miyim?

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,738
İsim
Gtx 1090Tİ
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Sefa Halı
bu(1) ve bu(2) neden bu kadar ucuz peki?
Hocam hdd lerde daha çok büyük şirketlerin kullandığı özel seriler var daha uzun ömürlü daha güvenli gibi yanlış bilmiyorsam wd purple olanlar bahsettiğim kategoride sen yine de araştır Seagate WD gibi markalar güzel markalardır tavsiye edilebilir

öneriyordu aşırı sağlam bir ssd DRAM+Soğutma bloğu var okuma yazma hızları sağlam
Attığı sdd yi bilmiyorum fakat soğutma bloğu olması gayet iyi çünkü attığın anakartta ekran kartı ile ssd birbirine çok yakın ekran kartları da çok yüksek sıcaklıklara çıkabiliyor bu da ssd nin ısınmasını de yavaşlamasına sebep veriyor özellikle de ekran kartın yüksek sıcaklıklarda çalışıyorsa soğutucu bloklu bir ssd almak mantıklı

Dostum bir de ne için kullanacağın çok önemli iş için kullanacaksan büyük alanlı projeleri render alıyorsan evet ssd almak mantıklı fakat normal kullanıcı isen bence hdd al kendim şuan sadece 500 gb ssd kullanıyorum ama alacak olsam hdd alırım çünkü genellikle bilgisayardan %90 oyun oynuyorum yüksek okuma hızı gerektiren oyunlar için de 500 gb ssd bence sana yeterli olur 1 tb ssd almak yerine 4 tb hdd almak benim gibi kullanıcı isen daha mantıklı

Son düzenleme:
Top Bottom