Neler Yeni

Yardım SSD çıkarınca PC bios ekranında kalıyor

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Furkan
Merhaba arkadaşlar, umarım hepiniz iyisinizdir.

Bilgisayarımda bir tane M.2 SSD, 2 tane SATA SDD takılıydı. Ben 1 tane SATA SDD'yi söktüm. Söktükten sonra PC direkt bios ekranına atıyor, Windows açılmıyor. Windows M.2 içinde kurulu. Boot menü girdiğim zaman sadece Setup yazısı çıkıyor, herhangi bir disk gözükmüyor.

Bir kaç şey denedim fakat düzelmedi. Uefi modda, Secure boot kapalı. Çıkardığım SSD şu an maalesef elimde değil. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
aynısını ben de yaşadım. Sorun windows içinde yüklenen uygulamaların diğer diske kurulması. Format atıp yüklenececk uygulamaları birdahaki sefere windowsun olduğu diske kaydetmen gerekiyor. Sorun format yani. Diğer diski biçimlendirsen bile sorun çözükmüyor çünkü windows uygulamaları otomatik kuruluyor.

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aynısını ben de yaşadım. Sorun windows içinde yüklenen uygulamaların diğer diske kurulması. Format atıp yüklenececk uygulamaları birdahaki sefere windowsun olduğu diske kaydetmen gerekiyor. Sorun format yani. Diğer diski biçimlendirsen bile sorun çözükmüyor çünkü windows uygulamaları otomatik kuruluyor.

Anladım hocam, olaya bak ya. Dünden beri ne oldu diye bakınıyorum. Teşekkür ederim yardımın için sağ olasın. Format atayım direkt o zaman. Çok teşekkür ederim hocam tekrardan.

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Anladım hocam, olaya bak ya. Dünden beri ne oldu diye bakınıyorum. Teşekkür ederim yardımın için sağ olasın. Format atayım direkt o zaman. Çok teşekkür ederim hocam tekrardan.
Rica ederim ne demek. Gamepass ve microsoft store üzerinden indireceğin uygulamaların en başta indirilecek konumlarını seçerken C diskini seç hangi diski seçersen birdaha değiştirsen bile ilk seçtiğin diski sökemiyorsun.

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Furkan
Rica ederim ne demek. Gamepass ve microsoft store üzerinden indireceğin uygulamaların en başta indirilecek konumlarını seçerken C diskini seç hangi diski seçersen birdaha değiştirsen bile ilk seçtiğin diski sökemiyorsun.

Tamda bunu yapmıştım zaten, C dolmasın iş vs için kullanırım dedim ve diğer disklere kurdum.

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
281
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Enteresan.

Windows kurulu disk yerinde iken bunu yapmaması lazım. Programlarını istersen Z X T diskine kur.

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Furkan
Enteresan.

Windows kurulu disk yerinde iken bunu yapmaması lazım. Programlarını istersen Z X T diskine kur.

Ben de anlamıyorum hocam. Sonradan bi kaç şey yaparak diskleri görmesini sağladım. Artık boot menüde Windows kurulu olan M.2 ve diğer SSD gözüküyor. Yine de PC açılırken BIOS ekranına atıyor.

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
281
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Ben de anlamıyorum hocam. Sonradan bi kaç şey yaparak diskleri görmesini sağladım. Artık boot menüde Windows kurulu olan M.2 ve diğer SSD gözüküyor. Yine de PC açılırken BIOS ekranına atıyor.
AHCI modu değiştirmek gibi eylemlerle UEFI boot uçurmuş olabilirsiniz.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,012
İsim
Ömer Murat KARACA
Bu olayın tekrar yaşanmaması için en net çözüm; windows'un kurulacağı disk hariç tüm diskleri sistemden sökün. Windows'u kurduktan sonra diğer diskleri takıp devam edebilirsiniz

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Furkan
Top Bottom