KDolunay
80+
- Reaksiyon skoru
- 81
Merhaba arkadaşlar,
Konuyu soru sormak niyetiyle açacakken çözümüne ulaştım.
Aynı dertten muzdarip olan/olacak arkadaşlar için hem sorunu hem çözümünü paylaşmak istedim.
Yaklaşık 7 aylık son sistem bilgisayarıma bağladığım harddiskte Windows Defender çok miktarda virüs algıladı (3.parti oyun crackleri vb.)
Sistemimde başka bir antivirüs programı yoktu, ihtiyaç da duymuyordum dikkatli kullandığımdan. Sadece bağladığım HDD sorunluydu.
İşin saçma yanı, Defender'de bu virüsleri temizle / kaldır eylemini başlatmama rağmen temizleyemedi.
Sürekli sistem kaynaklarını arka planda tüketmeye başladı. Bildirimler cabası.
Bugün bir anda Windows'un kurulu olduğu 1 TB'lık SSD'de hiç yer kalmadığı uyarısı aldım.
Halbuki sadece 400 GB kullanımdaydı. En az 500 GB yer inanın, bir anda tükendi.
Kendim klasör klasör gezindim,
(FolderSizes 9 adlı küçük bir program klasör boyutlarını gösteriyordu, bundan faydalandım.)
Seçeneklerden "gizli dosyaları açıp + korunan işletim sistemi dosyalarını göster" diyerek,
C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Quarantine
klasör içeriğinin tam 500 GB olduğunu gördüm.
Kaspersky alarak detaylı tarama yaparken diğer yandan bu klasörü komple silip yer açtım.
Windows Defender'in bu denli etkisiz ve sıkıntılı olduğuna tekrar şahit oldum.
Konuyu soru sormak niyetiyle açacakken çözümüne ulaştım.
Aynı dertten muzdarip olan/olacak arkadaşlar için hem sorunu hem çözümünü paylaşmak istedim.
Yaklaşık 7 aylık son sistem bilgisayarıma bağladığım harddiskte Windows Defender çok miktarda virüs algıladı (3.parti oyun crackleri vb.)
Sistemimde başka bir antivirüs programı yoktu, ihtiyaç da duymuyordum dikkatli kullandığımdan. Sadece bağladığım HDD sorunluydu.
İşin saçma yanı, Defender'de bu virüsleri temizle / kaldır eylemini başlatmama rağmen temizleyemedi.
Sürekli sistem kaynaklarını arka planda tüketmeye başladı. Bildirimler cabası.
Bugün bir anda Windows'un kurulu olduğu 1 TB'lık SSD'de hiç yer kalmadığı uyarısı aldım.
Halbuki sadece 400 GB kullanımdaydı. En az 500 GB yer inanın, bir anda tükendi.
Kendim klasör klasör gezindim,
(FolderSizes 9 adlı küçük bir program klasör boyutlarını gösteriyordu, bundan faydalandım.)
Seçeneklerden "gizli dosyaları açıp + korunan işletim sistemi dosyalarını göster" diyerek,
C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Quarantine
klasör içeriğinin tam 500 GB olduğunu gördüm.
Kaspersky alarak detaylı tarama yaparken diğer yandan bu klasörü komple silip yer açtım.
Windows Defender'in bu denli etkisiz ve sıkıntılı olduğuna tekrar şahit oldum.