Çözüldü✓ SSD Dolu Olmadığı Halde Dolu Gözüküyor. / Windows Defender?

KDolunay

80+
Reaksiyon skoru
81
Merhaba arkadaşlar,
Konuyu soru sormak niyetiyle açacakken çözümüne ulaştım.
Aynı dertten muzdarip olan/olacak arkadaşlar için hem sorunu hem çözümünü paylaşmak istedim.

Yaklaşık 7 aylık son sistem bilgisayarıma bağladığım harddiskte Windows Defender çok miktarda virüs algıladı (3.parti oyun crackleri vb.)
Sistemimde başka bir antivirüs programı yoktu, ihtiyaç da duymuyordum dikkatli kullandığımdan. Sadece bağladığım HDD sorunluydu.
İşin saçma yanı, Defender'de bu virüsleri temizle / kaldır eylemini başlatmama rağmen temizleyemedi.
Sürekli sistem kaynaklarını arka planda tüketmeye başladı. Bildirimler cabası.
Bugün bir anda Windows'un kurulu olduğu 1 TB'lık SSD'de hiç yer kalmadığı uyarısı aldım.
Halbuki sadece 400 GB kullanımdaydı. En az 500 GB yer inanın, bir anda tükendi.

Kendim klasör klasör gezindim,
(FolderSizes 9 adlı küçük bir program klasör boyutlarını gösteriyordu, bundan faydalandım.)

Seçeneklerden "gizli dosyaları açıp + korunan işletim sistemi dosyalarını göster" diyerek,

C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Quarantine

klasör içeriğinin tam 500 GB olduğunu gördüm.

Kaspersky alarak detaylı tarama yaparken diğer yandan bu klasörü komple silip yer açtım.

Windows Defender'in bu denli etkisiz ve sıkıntılı olduğuna tekrar şahit oldum.

Merhaba arkadaşlar,
Konuyu soru sormak niyetiyle açacakken çözümüne ulaştım.
Aynı dertten muzdarip olan/olacak arkadaşlar için hem sorunu hem çözümünü paylaşmak istedim.

Yaklaşık 7 aylık son sistem bilgisayarıma bağladığım harddiskte Windows Defender çok miktarda virüs algıladı (3.parti oyun crackleri vb.)
Sistemimde başka bir antivirüs programı yoktu, ihtiyaç da duymuyordum dikkatli kullandığımdan. Sadece bağladığım HDD sorunluydu.
İşin saçma yanı, Defender'de bu virüsleri temizle / kaldır eylemini başlatmama rağmen temizleyemedi.
Sürekli sistem kaynaklarını arka planda tüketmeye başladı. Bildirimler cabası.
Bugün bir anda Windows'un kurulu olduğu 1 TB'lık SSD'de hiç yer kalmadığı uyarısı aldım.
Halbuki sadece 400 GB kullanımdaydı. En az 500 GB yer inanın, bir anda tükendi.

Kendim klasör klasör gezindim,
(FolderSizes 9 adlı küçük bir program klasör boyutlarını gösteriyordu, bundan faydalandım.)

Seçeneklerden "gizli dosyaları açıp + korunan işletim sistemi dosyalarını göster" diyerek,

C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Quarantine

klasör içeriğinin tam 500 GB olduğunu gördüm.

Kaspersky alarak detaylı tarama yaparken diğer yandan bu klasörü komple silip yer açtım.

Windows Defender'in bu denli etkisiz ve sıkıntılı olduğuna tekrar şahit oldum.
Defender etkisiz ve sıkıntılı değil defender işini yapıyor. Virüsü çalışamaz hale getirip karantinaya alıyor. Karantinadaki dosyaları temizlemek senin elinde eğer böyle bir şey yaşamak istemiyorsan bahsettiğin arşivini dışlananlara ekle sorun olmayacaktır :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşini yapan programa işini yapıyor diye etkisiz demek ayıp.

Defender etkisiz ve sıkıntılı değil defender işini yapıyor. Virüsü çalışamaz hale getirip karantinaya alıyor. Karantinadaki dosyaları temizlemek senin elinde eğer böyle bir şey yaşamak istemiyorsan bahsettiğin arşivini dışlananlara ekle sorun olmayacaktır :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşini yapan programa işini yapıyor diye etkisiz demek ayıp.

Yapma hocam, sistem kaynaklarını acayip şekilde tüketen, olan virüse eylem gerçekleştiremeyen ama arka planda sürekli onunla ilgili uğraşan, üstüne üstlük karantina adı altında 500 GB'ı löp diye yutan bir programa ben harika mı diyecektim. Ayıp falan değil söylediklerim. Kaspersky yükledim, Defender'i kapadı, taradı, temizledi, arka planda bilgisayarı yormadan çalışıyor. Tamam program karşılaştırması yapmak niyetinde değilim ama Defender'i eleştirmeme de karışmayın lütfen.

Yapma hocam, sistem kaynaklarını acayip şekilde tüketen, olan virüse eylem gerçekleştiremeyen ama arka planda sürekli onunla ilgili uğraşan, üstüne üstlük karantina adı altında 500 GB'ı löp diye yutan bir programa ben harika mı diyecektim. Ayıp falan değil söylediklerim. Kaspersky yükledim, Defender'i kapadı, taradı, temizledi, arka planda bilgisayarı yormadan çalışıyor. Tamam program karşılaştırması yapmak niyetinde değilim ama Defender'i eleştirmeme de karışmayın lütfen.
Defenderın işi sistem güvenliğini sağlamak karantina sistemi tüm anti-viruslerde depolama kullanır ben sana eleştirme demiyorum ama program işini yapmış yakaladığı her şeyi karantinaya almış karantinayı temizlemek zor bir şey değil temizlersin o da artık kaynak tüketimini aşırı yapmaz ve depolamayı şişirmez. Kaynak tüketimini dikkat ediyorsan defenderı komple devre dışı bırakıp (kalıcı şekilde normal kapatırsan reset atınca açılır) yoluna normal bir anti virüs ile devam et. Marka olanlarla defenderın farkı bu birisi sürekli çalışmaya çalışan şeyi bloklar anında temizleme yapmaz. Ben yıllardır defender silinmiş şekilde windows kullanıyorum virüslük bir durum olduğunda KVRT tek başına yetiyor. Aşağıdaki videoyu izlemeni öneririm

Geri