Neler Yeni

SSD KONUSUNDA FİKİRLERİNİZ VE BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
İbrahim Kahriman
İlgilendiği Kategoriler
Oyun / Donanım-Yazılım / İnceleme / İndirimler
Instagram
kahrimanibrahim
Merhaba , SSD almayı planlıyorum Eski bir laptopum var modelı HP TPN C126 açılış hızı 1 dakikda 44 saniye içinde 1TB HDD var ve gerek acılış hızı gerek okuma yazma hızı konusunda çok kötü ve yetersiz bir durumdayım .... Bu nedenler belli başlı ufak sorularım var 🙏

1. SSD ÖNERİR MİSİNİZ ? ( BÜTCE ( 450 - 650 TL ) SATA3 , 480- 512 GB YETERLİ , Okuma yazma hızları 500-1K aralığında )
  2. LAPTOPTAKİ HDD Yİ SÖKÜP YERİNE DİREKT OLARAK SSD ' Yİ BAĞLAYABİLİRİM DEĞİL Mİ ?
  3. HDD yi SSD ye dönüştüren arkadaşlar fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Önereceğiniz SSD SATA3 ve 480-512 GB olmalı ve laptopa uyumlu olmalı 🙏

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Uyumlu mudur bilmem ama genelde patriot marka burst model öneriliyor eğer anakartında m.2 giriş yerine varsa istersen m.2 de alabilirsin

aLoNeDarK33

80+ Bronze
Merhaba , SSD almayı planlıyorum Eski bir laptopum var modelı HP TPN C126 açılış hızı 1 dakikda 44 saniye içinde 1TB HDD var ve gerek acılış hızı gerek okuma yazma hızı konusunda çok kötü ve yetersiz bir durumdayım .... Bu nedenler belli başlı ufak sorularım var 🙏

1. SSD ÖNERİR MİSİNİZ ? ( BÜTCE ( 450 - 650 TL ) SATA3 , 480- 512 GB YETERLİ , Okuma yazma hızları 500-1K aralığında )
  2. LAPTOPTAKİ HDD Yİ SÖKÜP YERİNE DİREKT OLARAK SSD ' Yİ BAĞLAYABİLİRİM DEĞİL Mİ ?
öncelikle eğerki o harddisk i sökerseniz ssd yi takabilirsiniz çünkü ikiside aynı girişi kullanıyor ikincisi eğer laptobu açarsanız bozulma ihtimali var o yüzden açma konusunda yardım isteyin ve garanti dışı kalabilir üçüncüsüyse ben adata su630 alın derim çoğu kişi bunu tercih ediyor fiyatıda uygun bence ve bunlarla birlikte ssd ler 550 mb üstünde hıza çıkamazlar çünkü kullandıkları arayüz bunu desteklemez eğerki 1k hız isterseniz m2 almalısınız https://www.incehesap.com/adata-su6...=google&utm_medium=listing&utm_campaign=42108

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
İbrahim Kahriman
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kahrimanibrahim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
öncelikle eğerki o harddisk i sökerseniz ssd yi takabilirsiniz çünkü ikiside aynı girişi kullanıyor ikincisi eğer laptobu açarsanız bozulma ihtimali var o yüzden açma konusunda yardım isteyin ve garanti dışı kalabilir üçüncüsüyse ben adata su630 alın derim çoğu kişi bunu tercih ediyor fiyatıda uygun bence https://www.incehesap.com/adata-su6...=google&utm_medium=listing&utm_campaign=42108
Cevabın için teşekkür ederim. Ram ve fan olmak üzere 2 adet bileşeni değiştirdim garanti kapsamında değil zaten bu yüzden hiç düşünmeden açıp değiştirebiliyorum linki inceliyorum tavsiyen için çok sağ ol

CevizliCeviz

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
501
İsim
Cevizli Ceviz

Hdd'niz 2.5 ise bunların uyması lazım

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
İbrahim Kahriman
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kahrimanibrahim
Uyumlu mudur bilmem ama genelde patriot marka burst model öneriliyor eğer anakartında m.2 giriş yerine varsa istersen m.2 de alabilirsin
Teşekkürler inceliyeceğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hdd'niz 2.5 ise bunların uyması lazım
https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...z-77e500bw-2-5-sata-3-0-fiyati,997687313.html

İncelediğim bir SSD ve almayı düşündüğüm modellerden biri cevabınız için teşekkürler

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
öncelikle eğerki o harddisk i sökerseniz ssd yi takabilirsiniz çünkü ikiside aynı girişi kullanıyor ikincisi eğer laptobu açarsanız bozulma ihtimali var o yüzden açma konusunda yardım isteyin ve garanti dışı kalabilir üçüncüsüyse ben adata su630 alın derim çoğu kişi bunu tercih ediyor fiyatıda uygun bence ve bunlarla birlikte ssd ler 550 mb üstünde hıza çıkamazlar çünkü kullandıkları arayüz bunu desteklemez eğerki 1k hız isterseniz m2 almalısınız https://www.incehesap.com/adata-su6...=google&utm_medium=listing&utm_campaign=42108
Bildiğim kadarıyla su630 kronik sorunlu idi
İkinci olarak sata3 ssd lerin okuma yazma değerleri 600mb diye biliyorum en fazla 600 yani sata 1 ise 150 sata2 300mb idi

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1

su630 kronik sorunlu bir ssd. hazır sistemlere konma sebebi ucuz olması.

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
İbrahim Kahriman
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kahrimanibrahim
İkinci olarak sata3 ssd lerin okuma yazma değerleri 600mb diye biliyorum en fazla 600 yani sata 1 ise 150 sata2 300mb idi
evet SU630 modeli hakkında bende çok fazla olumsuz yorum ve görüş okudum

muskA

80+ Silver
SU630 kronik sorunlu dostum.

aLoNeDarK33

80+ Bronze
Cevabın için teşekkür ederim. Ram ve fan olmak üzere 2 adet bileşeni değiştirdim garanti kapsamında değil zaten bu yüzden hiç düşünmeden açıp değiştirebiliyorum linki inceliyorum tavsiyen için çok sağ ol
yardımcı olduysam ne mutlu bana
evet hocam 600 ama siz son kullanıcı olarak en iyi sistemde bile 550 alırsınız ve firmalarda en hızlısına bile 550 diye yazarlar bununla birlikte yanlışlık olmasın ama ben su630 larda kronik sorun olduğunu duymadım ve youtuber ların kurduğu sistemlerin nerdeyse hepsinde ucuz ve performanslı diye onu kullanıyorlar bence arızası olsa kimse yaptığı sistemi bu parçayla çöp etmezdi diye düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

su630 kronik sorunlu bir ssd. hazır sistemlere konma sebebi ucuz olması.
hocam eğerki yanlış bilgilendirdiysem kusura bakmayın ama ben nedense 630 olan modelde hiç kronik sorun yaşayanı görmedim ve youtuberların çoğunluğuda kurduğu sistemde onu kullanıyor (eğerki arızalıysa bu arkadaşa farklı parçalarda önerebilirim ben sadece arıza olduğunu hiç duymadım yanlış bilgilendirme yapmayayım)

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
İbrahim Kahriman
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kahrimanibrahim
yardımcı olduysam ne mutlu bana

evet hocam 600 ama siz son kullanıcı olarak en iyi sistemde bile 550 alırsınız ve firmalarda en hızlısına bile 550 diye yazarlar bununla birlikte yanlışlık olmasın ama ben su630 larda kronik sorun olduğunu duymadım ve youtuber ların kurduğu sistemlerin nerdeyse hepsinde ucuz ve performanslı diye onu kullanıyorlar bence arızası olsa kimse yaptığı sistemi bu parçayla çöp etmezdi diye düşünüyorum
Evet belkide dediğiniz gibi sorunsuz olabilir lakin bu hepsinde aynı olduğunu göstermez belki sürüm değişikliği veya farklı yenilikler ile sorunlar ortadan kaldırılmıştır lakin benım okudugun ve çeşitli forumlardan baktığım kadarıyla kırmızı listede yer alan ucuz ama verimsiz SSD lerden biriymiş o yüzden daha fazla üzerinde durmamayı tercih ettim ama siz bir kullanıcısı olarak bu yorumu yaptığınızdan dolayı bırazdaha araştıracağım

aLoNeDarK33

80+ Bronze
SU630 kronik sorunlu dostum.
yani hocam ben o ssd de hiç arıza yaşayanı görmedim ondan dedim hem hızı iyi hem fiyatı ucuz hemde youtuberların çoğu kurduğu sistemlerde onu kullanıyor eğerki yanlış bilgilendirme yaptıysam arkadaşa farklı bi tirilyon öneride yapabilirim kusura bakmayın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,929
Üyeler
163,408
Son üye
Guard_of_Lord
Top Bottom