Neler Yeni

ssd kullanımı %100 oluyor pc donuyor

Atilla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Atilla arslan
7 ay önce ssd aldım uzun zamandır bilgisayarda oyunlarda donma oluyor bunun da disk kullanım %100 olunca olduğunu fark ettim disk sağlığı %97 okuma yazma hızı da normal neyden kaynaklı böyle oluyor olabilir ?

M.2.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
7 ay önce ssd aldım uzun zamandır bilgisayarda oyunlarda donma oluyor bunun da disk kullanım %100 olunca olduğunu fark ettim disk sağlığı %97 okuma yazma hızı da normal neyden kaynaklı böyle oluyor olabilir ?
HDSentinel, CrystalDiskInfo ve ATTO Disk ile test edip ekran görüntülerini paylaşırsan daha kolay yardımcı olunabilir.

Atilla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Atilla arslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
anakartımdan dolayı bu hızları alıyorum büyük ihtimalle

Ekler

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    39.3 KB · Hit: 164
  • Ekran Görüntüsü (3).png
    Ekran Görüntüsü (3).png
    57.4 KB · Hit: 160
  • Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    77.8 KB · Hit: 141
  • Ekran Görüntüsü (5).png
    Ekran Görüntüsü (5).png
    53.5 KB · Hit: 151

Atilla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Atilla arslan
bağlantıdan kaynaklı da disk kullanımı %100 olup pc donar mı yoksa sadece hızını mı etkiler acaba

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
görev yöneticisi disk tıkla at bakayım ne kullanıyor

Atilla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Atilla arslan
görev yöneticisi disk tıkla at bakayım ne kullanıyor
şuan %0 ama oyun oynarken veya film izlerken arada %100 olup donuyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

oyunlarda sürekli donuyor disk kullanımı düşünce donma geçiyor

Ekran Görüntüsü (6).png

oyun oynarken görev yöneticisini 2.ekranda açtım
Ekran Görüntüsü (12).png
ve hiç donma olmadı ama görev yöneticisini kapattıktan 20 saniye sonra oyun dondu zar zor görev yöneticisini açtım ve disk kullanımı %100dü

Ekran Görüntüsü (8).png

Son düzenleme:

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,865
İsim
yusuf ecer
Windowsu ssdye kurduğuna emin misin? Çünkü bu sorun %80 olarak windowsun hddye kurulmasından kaynaklanıyor.

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
sol alttaki arama cubuğuna bas hizmetler yaz superfetch ara varsa eğer iki kez tıkla başlangıç türü: devredışı yap sonra alttaki durdur aktifse ona bas kapansın. aynısını sysmain var onada yap.
bu bilgisayar aç orda c sağ tıkla özellikler > araçlar > en iyi duruma getir> kapat onu açıksa disk birleştirme hizmetini.
bende bu servisleri kapattım bilgisayar aşırı hızlandı bak kapatmak istediklerini kapat düzelir muhtemelen

Ekler

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    152.8 KB · Hit: 86

Atilla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Atilla arslan
Windowsu ssdye kurduğuna emin misin? Çünkü bu sorun %80 olarak windowsun hddye kurulmasından kaynaklanıyor.
evet başka disk bağlamadım sisteme sadece ssd var

sol alttaki arama cubuğuna bas hizmetler yaz superfetch ara varsa eğer iki kez tıkla başlangıç türü: devredışı yap sonra alttaki durdur aktifse ona bas kapansın. aynısını sysmain var onada yap.
bu bilgisayar aç orda c sağ tıkla özellikler > araçlar > en iyi duruma getir> kapat onu açıksa disk birleştirme hizmetini.
bende bu servisleri kapattım bilgisayar aşırı hızlandı bak kapatmak istediklerini kapat düzelir muhtemelen
hizmetlerde bulamadım onu 2.söylediğini yaptım şimdi deneyeceğim

düzelmedi, görev yöneticisini 2.ekranda açtığımda hiç donma olmuyor ama açmadığımda 10 saniye sonra pc donuyor disk mi arızalı başka bir şey mi var çözemedim format attım yine aynı

Son düzenleme:

M.2.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Sorun RAM ya da SSD kaynaklı da olabilir. Aşağıdakileri denemekte fayda var. (yapılabilecekler özetlenmiş, bunlara rağmen düzelmiyorsa donanımsal olabilir)

Görev yöneticisindeki disk kullanımı %100 sorunu nasıl çözülür?​

• Yöntem #1: Sisteminizi yeniden başlatın.
  • Yöntem #2: Windows sürümünüzün güncel olduğundan emin olun.
  • Yöntem #3: Kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol edin.
  • Yöntem #4: Windows aramasını devre dışı bırakın.
  • Yöntem #5: Superfetch yani hızlı getirme özelliğini kapatın.
  • Yöntem #6: Enerji seçeneklerini yüksek performans olarak ayarlayın.
  • Yöntem #7: Antivirüs yazılımınızı geçici olarak kapatın.
  • Yöntem #8: Sanal belleği sıfırlayın.
  • Yöntem #9: Disk denetlemeyi çalıştırın.

Yöntem #1: Sisteminizi yeniden başlatın.​

Başlat menüsü

En basit ve klasik yöntemlerden biridir. Çoğu sorun sisteminizi yeniden başlatmanız durumunda tekrar etmeyebilir. Disk kullanımı %100 sorununu çözmek için de diğer yöntemlere geçmeden önce sisteminizi yeniden başlatarak, sorunun devam edip etmediğini kontrol etmelisiniz.

Yöntem #2: Windows sürümünüzün güncel olduğundan emin olun​

• Adım #1: Başlat menüsünü açın.
  • Adım #2: Ayarlar sekmesine girin.
    Ayarlar
  • Adım #3: Güncelleştirme ve güvenlik bölümünden Windows Update'e girin.
    Güncelleştirme ve Güvenlik
Sürücülerin güncel olması bilgisayarlar için her zaman çok önemlidir. Güncellemelerin getirdiği iyileştirmeler ile disk kullanımı %100 hatası kendiliğinden çözülebilir.

Yöntem #3: Kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol edin.​

Bilgisayarınıza disk kullanımının artmasına neden olan bir virüs bulaşmış olabilir. Kullandığınız bir virüs programı varsa zaten bu sorunu yakalamıştır fakat size bildirim göndermemiş ya da siz bildirimi gözden kaçırmış olabilirsiniz. Her zaman antivirüs programlarının stabil çalışmadığını da varsayarsak, düzenli aralıklarla virüs taraması yapmanızı öneriyoruz.

Yöntem #4: Windows aramasını devre dışı bırakın:​

• Adım #1: Başlat menüsünü sağ tıklayın ve Komut İstemi (Yönetici) seçeneğini tıklayın.
    Komut istemi
  • Adım #2: Karşınıza çıkacak olan pencereden onay verdikten sonra açılan Komut İstemi penceresine net.exe stop "windows search" komutunu yazın ve enter tuşuna basın.
    Komut girme
    • Bu işlem geçici olarak Windows aramasını kapatmanızı sağlayacaktır. (Devam adımları Windows aramasını tamamen kapatmak içindir.)
  • Adım #3: Windows tuşu + R kombinasyonu ile Çalıştır penceresini açın.
  • Adım #4: Çalıştır penceresine ‘’services.msc’’ yazın ve tamam butonuna tıklayın.
    Çalıştır
  • Adım #5: Açılan pencerede Windows Search başlığını bulun ve bu özelliğin üzerinde sağ tuşa tıklayarak Özellikler seçeneğini seçip, devre dışı bırakın.
    Windows Search
Windows 8’de, windows aramasından ötürü disk kullanımı %100 sorunu yaşanıyordu , Windows 10’da probleminizin kaynağı windows araması olabilir. Bir arama döngüsünde takılı kalarak disk alanını dolduran Windows aramasını önce geçici olarak kapatıp sorunun geçip geçmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer sorun ortadan kalkmışsa sebebi Windows aramasından kaynaklanıyordur.

Yöntem #5: Superfetch yani hızlı getirme özelliğini kapatın:​

• Adım #1: Windows tuşu + R kombinasyonu ile Çalıştır penceresini açın.
  • Adım #2: Çalıştır penceresine ‘’services.msc’’ yazın ve tamam butonuna tıklayın.
    Çalıştır
  • Adım #3: Açılan pencerede Hızlı Getirme başlığını bulun ve bu özelliğin üzerinde sağ tuşa tıklayarak Özellikler seçeneğini seçin.
    Hızlı Getirme
  • Adım #4: Önünüze çıkan pencereden devre dışı bırak seçeneğini işaretleyin.
    Hızlı getir devre dışı seçeceği
Superfetch yani hızlı getirme özelliği bilgisayarınızda bulunan bir programın açılış süresini olabildiğince hızlandıran bir sistemdir. Superfetch sistemi sık kullandığınız programları aklında tutarak önceden sistemde kullanıma hazır hale getiriyor. Bu işlemi yaparken de bilgisayarınızın sistem kaynaklarından güç harcıyor. Özellikle düşük RAM'li bilgisayarlarınızda yarardan çok zarara dönüşebilir ve disk kullanımı %100 sorununuzun ana kaynağı olabilir.

Yöntem #6: Enerji seçeneklerini yüksek performans olarak ayarlayın.​

• Adım #1: Başlangıç menüsüne gidin.
  • Adım #2: Ayarlar sekmesinden sistem bölümüne girin.
    Ayarlar
  • Adım #3: Güç ve uyku bölümüne tıklayın.
    Güç ve Uyku
  • Adım #4: Ek güç ayarları sekmesinden yüksek performansı seçin.
    Yüksek Performans
Çoğu Windows 10 kullanıcısı disk kullanımı %100 sorununu yalnızca güç ayarlarını yüksek performansa getirerek çözdüğünü belirtti. Sizler de bilgisayarlarınızı aşağıda ki adımları uygulayarak yüksek performans olarak ayarlayabilirsiniz.

Yöntem #7: Antivirüs yazılımınızı geçici olarak kapatın​

Windows Defender

Bazen antivirüs programları sorunun kaynağı olabilir. Disk kullanımı %100 hatasında da antivirüs programını kapatarak sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer sorun antivirüs programından kaynaklanıyorsa başka bir program kullanmanızı öneririz.

Kullandığın antivirüs yazılımını devre dışı bırakıp, diskin durumuna bakın. Windows Defender bile yüksek disk kullanımına neden olabilir. (Eğer disk kullanımı %100 göstermiyorsa sorun antivirüs programınızdan kaynaklanıyor olabilir.)

Yöntem #8: Sanal belleği sıfırlayın​

• Adım #1: Sistem özelliklerini açın ve Gelişmiş Sistem Ayarları sekmesine tıklayın.
    Gelişmiş Sistem Ayarları
  • Adım #2: Açılan pencerede bulunan gelişmiş sekmesinden ayarlar butonuna basın.
    Gelişmiş Sistem Ayarları
  • Adım #3: Giriş yapmakta olduğunuz Performans Seçenekleri penceresinden değiştir butonuna tıklayın.
  • Adım #4: Açılan Sanal Bellek penceresinde ‘’ Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik olarak yönet’’ başlıklı kutucuğun işaretli olduğundan emin olun.
  • Adım #5: Aynı Sanal Bellek penceresinde bulunan ‘’Disk belleği dosyası yok’’ seçeneği işaretlerseniz de disk performansınızı arttırabilirsiniz.
    Performans Seçenekleri
Sanal bellek, sisteminizde RAM gibi davranır. Özellikle RAM'in yetersiz olduğu durumlarda karşımıza çıkan Pagefile.sys hataları bilgisayarınızda bulunan disk kullanımı %100 hatasının nedeni olabilir.

Yöntem #9: Disk denetlemeyi çalıştırın.​

• Adım #1: Bilgisayarım kısmından denetlemek istediğiniz diske sağ tıklayın ve özellikleri seçin.
  • Adım #2: Açılan pencereden araçlar kısmına girin ve denetle butonuna tıklayın.
    Disk temizleme

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Jacquez Salvador

düzelmedi, görev yöneticisini 2.ekranda açtığımda hiç donma olmuyor ama açmadığımda 10 saniye sonra pc donuyor disk mi arızalı başka bir şey mi var çözemedim format attım yine aynı
Ne oldu tam olarak?

Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
MURAT GÜLLÜ
Format atıp yeniden temiz kurulum yapmayı denediniz mi?

Top Bottom