Çözüldü✓ SSD NO BOOTABLE DEVICE HATASI

iamgkmen

80+
Reaksiyon skoru
67
LAPTOPUN ÜZERİNDEKİ SSDYİ SÖKÜP SAĞDAKİ KİNGSTONU TAKIYORUM FAKAT NO BOOTABLE DEVICE HATASI ALIYORUM ÇÖZÜMÜ NEDİR ?

Ekler

• IMG_0062.jpeg
    IMG_0062.jpeg
    2.1 MB · Hit: 83
Kingstone SSD'nizde Windows düzgün olarak kurulmamış olabilir. Bir ara ben de laptopuma android kurmaya çalışıyordum, başaramadım... Sonra Windows'a döneyim dedim laptop HDD'deki işletim sistemini hiçbir şekilde görmüyordu ve ben de sizinkiyle aynı hatayı alıyordum. Bunun için telefonumdan bir program bulmuştum ve o düzeltmişti. Çok uzun zaman geçti uygulamayı bulabilirsem bu konuya geri dönerim. :)

Buldum hocam :D https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mixapplications.ventoy_app&gl=TR ancak bir usbye ve usbyi telefonunuza bağlayabilmeniz için bir dönüştürücüye ihtiyacınız olacak. Uygulamayı açınca USB'yi otomatik olarak algılıyor. Yapmanız gereken disk türü ayarını MBR yerine GPT yapmak ve install tuşuna tıklamak. İşlem bitince USBnizi laptopa takın ve biosa girin, boot seçenğinden USBnizi seçip bilgisayarı yeniden başlatın. Ekranda 5 tane falan seçenek olması lazım seçenekleri hatırlamıyorum o aşamaya gelince fotoğraf atarsanız yardımcı olabilirim. ;)

Konuyu çözüldü olarak işaretlemişsiniz. :) Benim anlattığım işe yaradı mı yoksa başka bir çözüm yolu mu buldunuz? (Amacım eğer bu yol sorununuzu çözmediyse başkalarına da yanlış bilgi vermek istemem)

Yok reis anlattığınız şeyleri denemek için ihtiyacım olan ekipmanlar ve vakti bulamadım henüz. Konu boşu boşuna açık kalmasın diye öyle işaretledim.

Reis flaş bellek aldım. Onu format cdsi haline getirdim yeni ssd takıp o flaş ile Windows kurdum sıfırdan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,933
Üyeler
197,089
Son üye
elmemu
Geri