ssd taktıktan sonraki adımlarda yardımcı olur musunuz..

Reaksiyon skoru
46
laptop'umda hdd bulunmakta ve ssd almayı düşünüyorum. Peki ssd aldıktan sonra cihazımdaki windows 10'u nasıl ssd'ye kurucam yani sonuçta orijinal sürüm değil ve aynı zamanda hdd'de yer alanlar silinmesin istiyorum. Bu tarz konularda yardımcı olur musunuz?

HDD içindeki verileri yedekle. Windows'u aktaramazsın mecbur yeniden kurman gerek. Format USB'si hazırlama ile ilgili YouTube'da tonla video var. SSD'yi sisteme takıcaksın ordan boot menüye gireceksin gerisini zaten format nasıl atılır diye youtube da aratırsan bulursun.

laptop'umda HDD bulunmakta ve SSD almayı düşünüyorum. Peki SSD aldıktan sonra cihazımdaki windows 10'u nasıl SSD'ye kurucam yani sonuçta orijinal sürüm değil ve aynı zamanda HDD'de yer alanlar silinmesin istiyorum. Bu tarz konularda yardımcı olur musunuz?
herhangi bir masaüstü pc ye sahipseniz ikisinide pc ye bağlayıp klonlama yazılımları ile sistemi kullanmaya devam edebilirsiniz (sadece laptop a sahipseniz önemli verilerinizi usb belleklere depolayıp sisteme format atabilirsiniz(çok emin değilim ama hdd kutusu alırsanız bir ihtimal klonlama yazılımı ile kopyalayabilirsiniz(çok emin değilim ama en kötü ihtimal hdd kutusu ile ssd ye sistemi kurduktan sonra verileri sisteme atarsınız ve taşınabilir bir hdd niz olur
örnek ürün olsun diye attım ama bence usb3 hdd kutusu alın usb2 sadece 40mb/s alabilirsiniz ama usb 3 ile hdd yi tam performansıyla kullanabilirsiniz)

Normal bir şekilde Windows'u kuracaksınız. Kurulum sırasında HDD'yi çıkarmanızı öneririm, kurulumdan sonra DVD kızağı yardımıyla HDD'yi geri takabilirsiniz. HDD'yi DVD kızağı yardımıyla takarsanız msconfig ile HDD'deki Windows'un sistem açılırken görünmesini engelleyebilirsiniz.

Verilerinizi SSD'ye aynen aktarmak istiyorsanız klonlama yapabilirsiniz.

HDD içindeki verileri yedekle. Windows'u aktaramazsın mecbur yeniden kurman gerek. Format USB'si hazırlama ile ilgili YouTube'da tonla video var. SSD'yi sisteme takıcaksın ordan boot menüye gireceksin gerisini zaten format nasıl atılır diye youtube da aratırsan bulursun.
çoğu videolara baktım da aklımı karıştıran husus şu; windows'um orijinal olmadığı için, format USB'si hazırladıktan sonra işleme başlayınca lisans anahtarı istiyor o kısımları nasıl halledeceğim.

çoğu videolara baktım da aklımı karıştıran husus şu; windows'um orijinal olmadığı için, format USB'si hazırladıktan sonra işleme başlayınca lisans anahtarı istiyor o kısımları nasıl halledeceğim.
"Ürün anahtarım yok" seçeneğini seçebilirsiniz. Kurulumdan sonra 15-30 TL'ye OEM key alabilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hangi işletim sistemini kuracaksınız?

laptop'umda HDD bulunmakta ve SSD almayı düşünüyorum. Peki SSD aldıktan sonra cihazımdaki windows 10'u nasıl SSD'ye kurucam yani sonuçta orijinal sürüm değil ve aynı zamanda HDD'de yer alanlar silinmesin istiyorum. Bu tarz konularda yardımcı olur musunuz?
Harddisk'i klonlama ile sorunu aşabilirsin. Her şey yerli yerinde olacaktır. Samsung SSD'lerini öneririm.

SSD yükseltmesi sonrası Windows eğer SSD üzerindeyse şuradaki hususları uygularsan senin için çok daha verimli ve gereksiz depolamadan kurtaracak ayarları yapmanı öneririm. Konuda yazılan Wise Care 365'e pek gerek yok bence. Hizmetler üzerinden gerkesizleri kapatırsın.

Ayarlar: https://www.technopat.net/sosyal/konu/SSD-icin-yapilacak-tuem-ayarlar.444993/

Son düzenleme:
"Ürün anahtarım yok" seçeneğini seçebilirsiniz. Kurulumdan sonra 15-30 TL'ye OEM key alabilirsiniz.

Hangi işletim sistemini kuracaksınız?
fiyatlara baktım bende dediğiniz gibi satın alacağım sanırım. Windows 10 Pro kurmayı düşünüyorum

Harddisk'i klonlama ile sorunu aşabilirsin. Her şey yerli yerinde olacaktır. Samsung SSD'lerini öneririm.

SSD yükseltmesi sonrası Windows eğer SSD üzerindeyse şuradaki hususları uygularsan senin için çok daha verimli ve gereksiz depolamadan kurtaracak ayarları yapmanı öneririm. Konuda yazılan Wise Care 365'e pek gerek yok bence. Hizmetler üzerinden gerkesizleri kapatırsın.

Ayarlar: https://www.technopat.net/sosyal/konu/SSD-icin-yapilacak-tuem-ayarlar.444993/
çok teşekkürler..

herhangi bir masaüstü PC ye sahipseniz ikisinide PC ye bağlayıp klonlama yazılımları ile sistemi kullanmaya devam edebilirsiniz (sadece laptop a sahipseniz önemli verilerinizi usb belleklere depolayıp sisteme format atabilirsiniz(çok emin değilim ama HDD kutusu alırsanız bir ihtimal klonlama yazılımı ile kopyalayabilirsiniz(çok emin değilim ama en kötü ihtimal HDD kutusu ile SSD ye sistemi kurduktan sonra verileri sisteme atarsınız ve taşınabilir bir HDD niz olur
örnek ürün olsun diye attım ama bence usb3 HDD kutusu alın usb2 sadece 40mb/s alabilirsiniz ama usb 3 ile HDD yi tam performansıyla kullanabilirsiniz)
sadece laptup'um bulunmakta ama ayriyeten 128 gb usb var. önemli olanları oraya atacağım artık daha sonrada işleme koyulacağım. Yardımın için teşekkürler..

Dediğim gibi, "Ürün anahtarım yok" seçeneğini seçip kurulumdan sonra 15-30 TL'lik OEM anahtar alarak etkinleştirebilirsiniz.
Uzun süren araştırmalarım ardından planımı açıklıyorum (ama açıklamadan önce şunu söyleyeyim, bu konular hakkında çok bilgim yok ) ; SSD'imi alıyorum, takmadan önce bir adet USB'ye windows atıyorum sonra SSD takıyorum ve videolarda izlediğim şekilde SSD'ye Windows'u kuruyorum, komple laptop'u da sıfırlıyorum. En iyisi sıfırlamak gibi geliyor hem laptop'ta kendine gelir... Bu şekilde

Uzun süren araştırmalarım ardından planımı açıklıyorum (ama açıklamadan önce şunu söyleyeyim, bu konular hakkında çok bilgim yok ) ; SSD'imi alıyorum, takmadan önce bir adet USB'ye windows atıyorum sonra SSD takıyorum ve videolarda izlediğim şekilde SSD'ye Windows'u kuruyorum, komple laptop'u da sıfırlıyorum. En iyisi sıfırlamak gibi geliyor hem laptop'ta kendine gelir... Bu şekilde
Bu planımı okuyan arkadaşlar varsa, planım hakkında önermek istediğiniz püf noktalar varsa, yardımınızı her zaman beklerim.

SSD'imi alıyorum, takmadan önce bir adet USB'ye windows atıyorum sonra SSD takıyorum ve videolarda izlediğim şekilde SSD'ye Windows'u kuruyorum, komple laptop'u da sıfırlıyorum. En iyisi sıfırlamak gibi geliyor hem laptop'ta kendine gelir...
Yanlış bir davranış, zaten format attıktan sonra sistem de otomatikman sıfırlanmış oluyor. Boşuna zaman kaybedersiniz.

Ayrıca sıfırlamak, format kadar sağlıklı bir işlem değildir. Yazılımsal hatalar ve virüsler sıfırlamayla çözülmeyebilir, hatta sıfırlama sonrası sistemi daha kötü olanlar da var.

Yanlış bir davranış, zaten format attıktan sonra sistem de otomatikman sıfırlanmış oluyor. Boşuna zaman kaybedersiniz.

Ayrıca sıfırlamak, format kadar sağlıklı bir işlem değildir. Yazılımsal hatalar ve virüsler sıfırlamayla çözülmeyebilir, hatta sıfırlama sonrası sistemi daha kötü olanlar da var.
Sıfırlamaktan kastım; format atmak.. Sanırım orada yanlış cümle kurdum

SSD'yi taktıntan sonra, hazırladığım USB'yi takıp Windows'u SSD'ye kurucam. O sırada zaten format işlemi gerçekleşmiş oluyor değil mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,315
Üyeler
184,768
Son üye
Karol
Geri