Neler Yeni

Çözüldü✓ Ssd test sonucu okuma

epichef

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
engin demirdöğen
Sata sürücülerini vs de kurmayı deneyebilirsin.
sata sürücülerinide kurdum hatta üreticinin yazılımı ile test ler yaptım sonuc aynı bios ta yapılması gereken bir ayar olabilirmi?

Ekran Alıntısı.JPG

A320M

80+
Anakartın 3500 lü hızları destekliyor, bios ayarlarına da iyice bir bakarsın. Şu an x4 yerine x2 ile çalışıyor M.2 yuvası... (problem) Ekstra olarak bios ta CSM modu enable yapmayı da deneyebilirsin.

bios.png

Son düzenleme:

epichef

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
engin demirdöğen
Anakartın 3500 lü hızları destekliyor, bios ayarlarına da iyice bir bakarsın. Şu an x4 yerine x2 ile çalışıyor M.2 yuvası... (problem) Ekstra olarak bios ta CSM modu enable yapmayı da deneyebilirsin.

Alıntıyı görüntüle
hocam benim bios ta gönderdiğiniz görseldeki aramada sadece m.2 link mode cıkıyor

Ekler

• IMG_20241107_182242.jpg
    IMG_20241107_182242.jpg
    2.4 MB · Hit: 19
  • IMG_20241107_183728.jpg
    IMG_20241107_183728.jpg
    2.7 MB · Hit: 19
Son düzenleme:

epichef

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
engin demirdöğen
Karşılarındaki ayarlara bak yine x2 x4 gibi bir ayar var mı diye, ekstra olarak bios ta CSM modu enable yapmayı da deneyebilirsin.
yok hocam dediğim gibi sadece m.2 link mode var seceneklerdede gen1 gen2 gen3 ve auto var gen3 e cektim ama sonuc yine değişmedi.
sanırım ssd yi servise göndericem

Farex

80+ Silver

2.ssd kullanmıyorum anakartta tek m2 ssd slotu var zaten​

ASUS PRIME A520M-K 4600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 mATX Anakart​

format attım hocam %9 disk kullanımında da sonuclar aynı
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Sonuçlar normal. SSD kullanım süresinden ziyade okuma yazma ya bakılması lazım, üreticiler SSD nin sağlık durumunu okuma yazmaya göre belirler yani senin SSD için okuma yazma ömrü 250tbw ve sende 2.6tbw yazma yapmışsın bu demek oluyor ki zaten % olarak %99 dan az %98 den fazla bu sebeple %98 olarak sayılıyor mesela sen 5 tbw yi geç %97 ye düşecek yani demem o ki normal.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1 ayda sağığı düşmüş ssd nin hoş değil
Bu işte bir terslik var. İşlemcin nedir ve kullandığın anakartın bios sürümünü öğrenebilir misin ? M.2 SSD anakart üzerindeki yuvasında x4 yerine x2 hızında çalışıyor. O yüzden testlerde hız olması gerekenden düşük çıkıyor. Anakart sürücüleri vs. kurulu mu ?
Gençler yanlış biliyorsunuz. Ürünün okuma yazma hızı 2100/1600 ki zaten okuması bir tık düşük bunun sebebi arkadan çalışan uygulamalar vs oluyor yani bu değerlerin hepsi normal.

HD Sentiel programını yükleyip oradaki değerleri atar mısın genel bakış- smart -disk bilgisi bölümlerinden bahsediyorum.

Buradan kontrol edebilirsin.
1731005139848.png

epichef

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
engin demirdöğen
Sonuçlar normal. SSD kullanım süresinden ziyade okuma yazma ya bakılması lazım, üreticiler SSD nin sağlık durumunu okuma yazmaya göre belirler yani senin SSD için okuma yazma ömrü 250tbw ve sende 2.6tbw yazma yapmışsın bu demek oluyor ki zaten % olarak %99 dan az %98 den fazla bu sebeple %98 olarak sayılıyor mesela sen 5 tbw yi geç %97 ye düşecek yani demem o ki normal.

Gençler yanlış biliyorsunuz. Ürünün okuma yazma hızı 2100/1600 ki zaten okuması bir tık düşük bunun sebebi arkadan çalışan uygulamalar vs oluyor yani bu değerlerin hepsi normal.

HD Sentiel programını yükleyip oradaki değerleri atar mısın genel bakış- smart -disk bilgisi bölümlerinden bahsediyorum.

Buradan kontrol edebilirsin. Alıntıyı görüntüle
hocam ürünün okuma hızı 3300 yazma 1700 söylediginiz uygulamadaki sonuclarda bu

Ekler

• asda.JPG
    asda.JPG
    99.8 KB · Hit: 23
  • asdas.JPG
    asdas.JPG
    71.8 KB · Hit: 27
  • Ekran Alıntısı12.JPG
    Ekran Alıntısı12.JPG
    114.1 KB · Hit: 27
  • Ekran Alıntısı21323.JPG
    Ekran Alıntısı21323.JPG
    48.7 KB · Hit: 25

Farex

80+ Silver
hocam ürünün okuma hızı 3300 yazma 1700 söylediginiz uygulamadaki sonuclarda bu
Polonyadaki site de benim attığım bilgiler yazıyor ona göre bir sonuç söyledim. Sağlık değeri normal fakat hız düşük o zaman bunun sebebi de M' portun hızı düşük ayarda bunu biostan halletmen lazım. Ayrıca SSD çok ısınıyor pasif soğutucu şart buna bundan kaynaklı da hız düşüklüğü yapar.

Höstad

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Eren n

Buradan kontrol edebilirsin. Alıntıyı görüntüle
ssd nin hızına laf etmedim sağlığı 1 ayda düşmesi normal bir durum değil

Polonyadaki site de benim attığım bilgiler yazıyor ona göre bir sonuç söyledim. Sağlık değeri normal fakat hız düşük o zaman bunun sebebi de M' portun hızı düşük ayarda bunu biostan halletmen lazım. Ayrıca SSD çok ısınıyor pasif soğutucu şart buna bundan kaynaklı da hız düşüklüğü yapar.
sağlık değeri 1 aylık ürüne göre normal değil

Farex

80+ Silver
ssd nin hızına laf etmedim sağlığı 1 ayda düşmesi normal bir durum değil
Kardeşim diyorum ki bu 1 aylık kullanıma göre hesaplanan bir şey değil. SSD de yapılan yazma verisine bağlı ve fabrikanın vermiş olduğu ömür 120 tbw yani normal anladın mı hesap et adam zaten 2.6 tbw kullanmış.

Höstad

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Eren n
Kardeşim diyorum ki bu 1 aylık kullanıma göre hesaplanan bir şey değil. SSD de yapılan yazma verisine bağlı ve fabrikanın vermiş olduğu ömür 120 tbw yani normal anladın mı hesap et adam zaten 2.6 tbw kullanmış.
67 sağlıklı samsung ssd ile 2 tbw yazdım yüzde 1 bile düşmedi sağlığı ben normal değil diyorum benim görüşüm bu

epichef

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
engin demirdöğen
hocam bios da m portu hız ayarı yok

Farex

80+ Silver
67 sağlıklı samsung ssd ile 2 tbw yazdım yüzde 1 bile düşmedi sağlığı ben normal değil diyorum benim görüşüm bu
kardeşim bak her ürün için ayrı bir tbw ömrü vardır mesela benim ssd de 800 tbw ömür belirlemiş firma sende bu 200 dür 400 dür değişir her ssd aynı değil.

hocam bios da m portu hız ayarı yok
bana daha net bir görüntü iel advanted bölümünü atar msın?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,080,510
Üyeler
171,762
Son üye
arsivkesisi
Top Bottom