yeni aldiğım pc de ssde var ama eski pc mdeki hdd yi taktım hddye oyun atıyorum ama hızlı atmıyor ben hdd yi depolama olarak ssd yide hız olarak kullanmak istiyorum nasıl yapıcam
Dostum SSD'den HDD'ye bir şey kopyalanırken HDD'nin yazma hızı önemli. Ayrıca kopyaladığın dosyalara göre aktarım hızı değişebilir, neticede sıralı yazma değil bu.
Dostum SSD'den HDD'ye bir şey kopyalanırken HDD'nin yazma hızı önemli. Ayrıca kopyaladığın dosyalara göre aktarım hızı değişebilir, neticede sıralı yazma değil bu.
Buradan anlamamız gereken husus da şudur ki, işletim sistemi başta olmak üzere yazılım ve uygulamaların mimarisi 4K temeline tasarlanmıştır ve bir ev kullanıcısı internet'te gezinir, video izler, ofis yazılımları kullanır, muhtelif programlar üzerinde çalışır. Buna oyunlar da dâhildir. Farkedebileceğimiz üzere bunların tümü genel olarak bir kez kurulan fakat yüzlerce kez açılan / çalıştırılan yazılımlardır. Yâni bu anlattığımız yazılımlar kurulurken diske bir kez yazılır, fakat defâlarca kez okunur.
Yukarıda zikredilen uygulamaların ekserîsi veriye sıralı değil, Rastgele bir şekilde erişim sağlayan programlardır. Yâni, 4K olarak ifâde edilen Rastgele erişimdeki başarısı, bir SSD’nin performansı hakkında kanaât getirmedeki öncelik olmalıdır. Çünkü az önce de ifâde ettiğimiz gibi, kendisi farkında olmasa dâhi normâl bir kullanıcının işi genel olarak 4K temelli yazılım ve uygulamalar üzerinedir.
Sıralı (Sequential);
Benchmark testlerinde sunduğu yüksek sıralı hızların müessiriyeti altında kalınarak satın alınan SSD bu sıralı hızları ancak verî kopyalama ve yazmada göstermektedir. Ve bu da ancak birbirine yakın hızlara sâhip iki farklı SSD’de arasında bulabilecek bir olaydır. Yâni bir SSD’den HDD ya da USB belleğe veri aktarırken ” Bu alet neden bu kadar yavaş kopyalıyor ? ” şeklinde yanılmayalım. Bu, tavşan ve kaplumbağa misaline benzemektedir.
SSD alırken birçok marka ve model ile karşılaşmaktayız. Yeterince bilgisi olmayan ilk defa SSD alacak birisi birçok hatalı tavsiyeler sonucu yanlış SSD alabiliyor. SSD özelliklerine çok yüzeysel bakarak "şu SSD diğerinden biraz daha hızlıymış bunu alayım" diyor. Bu rehberimle doğru SSD'yi...