ssd var ama hardiske atarken yavaş atıyor

Reaksiyon skoru
71
yeni aldiğım pc de ssde var ama eski pc mdeki hdd yi taktım hddye oyun atıyorum ama hızlı atmıyor ben hdd yi depolama olarak ssd yide hız olarak kullanmak istiyorum nasıl yapıcam

SSD'den HDD'e atıyorsun sonuçta ne bekliyorsun? HDD'in limitine takılıyorsun.

Dostum SSD'den HDD'ye bir şey kopyalanırken HDD'nin yazma hızı önemli. Ayrıca kopyaladığın dosyalara göre aktarım hızı değişebilir, neticede sıralı yazma değil bu.

Dostum SSD'den HDD'ye bir şey kopyalanırken HDD'nin yazma hızı önemli. Ayrıca kopyaladığın dosyalara göre aktarım hızı değişebilir, neticede sıralı yazma değil bu.
Kopyalama işlemi, sıralı işlem.

Öyle mi oluyor la. Bu büyüklü küçüklü dosyaların alakası yok onunla değil mi?
Dosyanın büyüklüğü, küçüklüğü ve miktarı ile hızları değişiyor ama kopyala-yapıştır işlemi sıralı işlem. Random okuma yazma yapmıyor yani.

Dosyanın büyüklüğü, küçüklüğü ve miktarı ile hızları değişiyor ama kopyala-yapıştır işlemi sıralı işlem. Random okuma yazma yapmıyor yani.
Ha bak bunu bilmiyordum. Rastgele okuma yazma nasıl oluyor?

Ha bak bunu bilmiyordum. Rastgele okuma yazma nasıl oluyor?
Sıralı (Sequential) ve Rastgele (Random) nedir?

Rastegele (Random);

Buradan anlamamız gereken husus da şudur ki, işletim sistemi başta olmak üzere yazılım ve uygulamaların mimarisi 4K temeline tasarlanmıştır ve bir ev kullanıcısı internet'te gezinir, video izler, ofis yazılımları kullanır, muhtelif programlar üzerinde çalışır. Buna oyunlar da dâhildir. Farkedebileceğimiz üzere bunların tümü genel olarak bir kez kurulan fakat yüzlerce kez açılan / çalıştırılan yazılımlardır. Yâni bu anlattığımız yazılımlar kurulurken diske bir kez yazılır, fakat defâlarca kez okunur.

Yukarıda zikredilen uygulamaların ekserîsi veriye sıralı değil, Rastgele bir şekilde erişim sağlayan programlardır. Yâni, 4K olarak ifâde edilen Rastgele erişimdeki başarısı, bir SSD’nin performansı hakkında kanaât getirmedeki öncelik olmalıdır. Çünkü az önce de ifâde ettiğimiz gibi, kendisi farkında olmasa dâhi normâl bir kullanıcının işi genel olarak 4K temelli yazılım ve uygulamalar üzerinedir.

Sıralı (Sequential);

Benchmark testlerinde sunduğu yüksek sıralı hızların müessiriyeti altında kalınarak satın alınan SSD bu sıralı hızları ancak verî kopyalama ve yazmada göstermektedir. Ve bu da ancak birbirine yakın hızlara sâhip iki farklı SSD’de arasında bulabilecek bir olaydır. Yâni bir SSD’den HDD ya da USB belleğe veri aktarırken ” Bu alet neden bu kadar yavaş kopyalıyor ? ” şeklinde yanılmayalım. Bu, tavşan ve kaplumbağa misaline benzemektedir.

Burada açıklamıştım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,725
Üyeler
184,208
Son üye
meraydın2512
Geri