Neler Yeni

ssd ve harddisk kararı

ChowSter

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Anıl Keskin
arkadaşlar bilgisayar alıcağım bi yanda toshiba 1 tb harddisk ve bir yanda crucial 480 gb bx500 serisi bi ssd bulunuyor bana harddisk daha mantıklı geliyor açıkcası 10-15 saniye bi bilgisayar daha geç açılsa ne kaybedebiliriz yada bi oyuna girerken 20 saniye daha sonra girsek ne kaybedebiliriz diye düşünüyorum hemde depolama olarak daha avantajlı olucak ,oyun performansı olarak fps farkları olmadıgı için ben harddiskden yanayım sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum teşekkürler.

nealean

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,114
İsim
Yusuf
sonradan ssd alma durumun varsa harddisk al benim düşüncem budur.

OğuzKağan08

80+ Gold
En İyi Cevap
1
O SSD sorunlu 1
O HDD yerine WD Blue, Seagate bakın 2
SSD sadece bilgisayarın açılış hızına değil, Windows'un veri işleme hızına, oyunların açılış hızına, oyunlar da geçişlerin yüklenmesine, oyunda haritaların yüklenme hızına kadar etkiliyor. Hem daha ileriye dönük olur.

ChowSter

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Anıl Keskin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O SSD sorunlu 1
O HDD yerine WD Blue, Seagate bakın 2
SSD sadece bilgisayarın açılış hızına değil, Windows'un veri işleme hızına, oyunların açılış hızına, oyunlar da geçişlerin yüklenmesine, oyunda haritaların yüklenme hızına kadar etkiliyor. Hem daha ileriye dönük olur.
neden toshiba yi önermiyorsunuz peki

OğuzKağan08

80+ Gold
En İyi Cevap
1
neden toshiba yi önermiyorsunuz peki
Toshiba HDDler hakkında kullananlardan olumsuz şeyler duydum. Erken bozulma, düşük performans gibi.
Hem bence Toshiba depolama anlamında başarısız bir marka. Şu anda piyasada 2 SATA 2 M.2 olmak üzere 4 tane sorunlu SSD'leri var.

ChowSter

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Anıl Keskin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
peki reis teşekkürler

-RutHleSs-

80+ Gold
En İyi Cevap
4
@Emirhandkee buna bir bakın buradaki SSD' lerden uzak durun. Eğer 500 GB yeterli olacaksa tabii ki SSD alın. Apacer Panther ya da Patriot Burst modellerine bakabilirsiniz. Bütçeyi biraz artırabilirseniz Kingston A2000' e de bakabilirsiniz.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
arkadaşlar bilgisayar alıcağım bi yanda toshiba 1 tb harddisk ve bir yanda crucial 480 gb bx500 serisi bi ssd bulunuyor bana harddisk daha mantıklı geliyor açıkcası 10-15 saniye bi bilgisayar daha geç açılsa ne kaybedebiliriz yada bi oyuna girerken 20 saniye daha sonra girsek ne kaybedebiliriz diye düşünüyorum hemde depolama olarak daha avantajlı olucak ,oyun performansı olarak fps farkları olmadıgı için ben harddiskden yanayım sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum teşekkürler.
Windows'u HDD'e yüklerseniz kısa bir süre sonra %100 disk kullanımı sorunu ortaya çıkacaktır. Bu durum da sistemi çok yavaşlatacaktır. Yaklaşık %80 performans kaybı yaşarsınız.
Ayrıca olay sadece bilgisayarın 10-15sn geç açıkması ve oyunlarda ise oyunun 10sn geç açılması değil.

Windows'u SSD'ye yüklerseniz.
1- Windows daha hızlı açılacaktır.
2- Kopyala-yapıştır tarzı hizmetler daha hızlı olacaktır.
3- Yüksek boyutlu bir dosya açarken daha az bekleyeceksiniz.
4- Aynı şekilde yüksek boyutlu dosyaları daha hızlı yazacaktır.
5- Windows 8.1 ve 10 SSD'ye göre optimize eldiği için daha stabil çalışcaktır.

Oyunlar da ise;
1- Oyun ilk başta daha hızlı açılacaktır.
2- Oyun içindeki yüklenme ekranlarında daha az bekleyeceksiniz. Bu durum yükleme ekranı çok olan ve büyük olan ouunlarda çok ciddi oyun sevkinizi olumlu etkileyecek.
3- HDD artık bazı oyunlar için yetersiz kalıyor. Yetersiz kaldığı zaman dokular zamanında yüklenmeyecek. Hava da uçuyor gibi olacaksınız veya çok çirkin dokular olacaktır.
4- Save alma süreleri çok azalacaktır.

Daha birçok olumlu özelliği var ama onlar sizin için şimdilik gereksiz olduğu için yazmıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,876
Üyeler
164,740
Son üye
Ufukceneli
Top Bottom