arkadaşlar bilgisayar alıcağım bi yanda toshiba 1 tb harddisk ve bir yanda crucial 480 gb bx500 serisi bi ssd bulunuyor bana harddisk daha mantıklı geliyor açıkcası 10-15 saniye bi bilgisayar daha geç açılsa ne kaybedebiliriz yada bi oyuna girerken 20 saniye daha sonra girsek ne kaybedebiliriz diye düşünüyorum hemde depolama olarak daha avantajlı olucak ,oyun performansı olarak fps farkları olmadıgı için ben harddiskden yanayım sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum teşekkürler.
Windows'u HDD'e yüklerseniz kısa bir süre sonra %100 disk kullanımı sorunu ortaya çıkacaktır. Bu durum da sistemi çok yavaşlatacaktır. Yaklaşık %80 performans kaybı yaşarsınız.
Ayrıca olay sadece bilgisayarın 10-15sn geç açıkması ve oyunlarda ise oyunun 10sn geç açılması değil.
Windows'u SSD'ye yüklerseniz.
1- Windows daha hızlı açılacaktır.
2- Kopyala-yapıştır tarzı hizmetler daha hızlı olacaktır.
3- Yüksek boyutlu bir dosya açarken daha az bekleyeceksiniz.
4- Aynı şekilde yüksek boyutlu dosyaları daha hızlı yazacaktır.
5- Windows 8.1 ve 10 SSD'ye göre optimize eldiği için daha stabil çalışcaktır.
Oyunlar da ise;
1- Oyun ilk başta daha hızlı açılacaktır.
2- Oyun içindeki yüklenme ekranlarında daha az bekleyeceksiniz. Bu durum yükleme ekranı çok olan ve büyük olan ouunlarda çok ciddi oyun sevkinizi olumlu etkileyecek.
3- HDD artık bazı oyunlar için yetersiz kalıyor. Yetersiz kaldığı zaman dokular zamanında yüklenmeyecek. Hava da uçuyor gibi olacaksınız veya çok çirkin dokular olacaktır.
4- Save alma süreleri çok azalacaktır.
Daha birçok olumlu özelliği var ama onlar sizin için şimdilik gereksiz olduğu için yazmıyorum.