Neler Yeni

SSD ve HDD Oyunlarda Ne Kadar Fark Yaratır?

muratdrk0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Murat Hilaloğlu
SSD VE HDD ARASINDA OYUNLARDSKİ FARK ÇOK OLUYOR MU WİNDOWS SSD DE OYUNLAR İÇİN HDD ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM

mucel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
ssd ve hdd ye göre değişir sen almak istediğin ssd ve hdd modellerini atarsan daha çok yardımcı olur ama genelde çok fark olur

lichae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
294
İsim
Nihan
Steam
lichae
Discord
lichae#2572
bazı oyunları açılış hızı vb. olarak hdd çok etkiliyor yavaş açılıyor hangi oyunu oynayacağınıza bağlı, ama genel olarak oyun depolamak için hdd yeterli oluyor bütçeniz çoksa ssd alırsınız

abcdefg1234

80+ Silver
SSD VE HDD ARASINDA OYUNLARDSKİ FARK ÇOK OLUYOR MU WİNDOWS SSD DE OYUNLAR İÇİN HDD ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM
Alabiliyorsan daha yüksek GB lı Sata veya M2 SSD almaya çalış. Sata SSD ve M2 ssd arasında oyun açılış sürelerinde çok fark yok ama HDD de oyunlar SSD ye göre çok daha yavaş açılıyor.

Bende oyunlar HDD de kurulu. Bu zamana kadar oyunların HDD de olmasıyla alakalı bi sorun yaşamadım ama 1 haftadır FH5 oynuyorum ve oyunu en başta HDD ye kurmuştum ve FPS droplar yaşadım. Sonra FH5 i M2 ssd ye taşıyıp bir de öyle denedim. M2 ssd deyken hiç drop yemedim. Sonra tekrar HDD ye taşıdım ve yine FPS drop oldu. FH5 için HDD nin okuma yazma hızı yeterli olmuyor muhtemelen. (HDD de sorun yok bu arada, 130 mb/s okuma ve yazma hızı var, sağlığıda %98)

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,005
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Oyun FPS'ine bir etkisi olmaz, dolayısıyla HDD tercih edebilirsin. Ancak şunu unutma, oyunun açılış-yüklenme ekranları SSD'ye göre daha uzun sürecek. Bu videoyu izleyebilirsin.

muratdrk0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Murat Hilaloğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bazı oyunları açılış hızı vb. olarak hdd çok etkiliyor yavaş açılıyor hangi oyunu oynayacağınıza bağlı, ama genel olarak oyun depolamak için hdd yeterli oluyor bütçeniz çoksa ssd alırsınız
500 GB ssd var ama yetmiyor 1-2 tb HDD almanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum

lichae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
294
İsim
Nihan
Steam
lichae
Discord
lichae#2572

alperennN

80+ Silver
Sesli gel dc de konuşa konuşa canlı yayın açıp anlatmak göstermek istiyorum burda şimdi milyon tane video atacaklar
Mesaj otomatik birleştirildi:

DC chexy#8147
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyun FPS'ine bir etkisi olmaz, dolayısıyla HDD tercih edebilirsin. Ancak şunu unutma, oyunun açılış-yüklenme ekranları SSD'ye göre daha uzun sürecek. Bu videoyu izleyebilirsin.
Ayn knk olmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,204
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom