merhaba Samsung MZVL2512HCJQ ssd var laptop da ama program kurarken yavaş oludğunu farkettim aşağıya testleri bırakıyorum yapalieceğim bişey var mı veya normal mi değerler ?
fabrika verileri:
Sıralı Okuma: 6900 MB/s
merhaba Samsung MZVL2512HCJQ ssd var laptop da ama program kurarken yavaş oludğunu farkettim aşağıya testleri bırakıyorum yapalieceğim bişey var mı veya normal mi değerler ?
fabrika verileri:
Sıralı Okuma: 6900 MB/s
SSD PCİ 3.0 modunda çalışıyor çünkü ve 3.0 için gayet güzel sonuçlar. Aktarım tipinde ilk yazan kısım Anakarta takılı olan bölümdür devamıda diskinizin desteklediği bölümdür. Farkındaysanız İlk kısım 3.0 yazıyor Buda gösteriyorki Anakartınız 3.0 destekliyor yada işlemciniz 3.0 destekliyor olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Şunuda belirtmekte fayda var Okuma yazma hızı Pc nin hızını etkileyen birim değildir. Bunun için İOPS hızlarına bakmanız gerekmektedir. İops hızları pci-e 3.0 yada 4.0 olmasından etkilenmez Diskin gerçek gücü neyse onu alırsın. İops ne olduğunuda internetten araştırmanı tavsiye ederim. İops hızı düşük bir ssd de Okuma yazma ne kadar yüksek olursa olsun Her zaman PC de bir hantallık olur arayüzler geç gelir v.s Teorik Testlerede bakmamak gerek gerçek dünya testinde iops hızı en yüksek Markalar genelde Samsung 980 pro 990pro gibi üst modellerde yüksek çıkar şuan elimde bulunana Kingston Fury Renegade 4.0 7000 okuması 1 milyon iops olan SSD gerçek dünya testinde sadece 350-400k iops değerleri sunarken 980 pro 850-950k iops değerleri sunabiliyor Asıl gerçek hız buradan kontrol edilmekte. Not olarak şunu söylemeliyim 350k iopstan sonrasını insan gözüyle görmek pekte mümkün değil zaten her şey göz açıp kapatana kadar gerçekleşiyor. Bunu gözle görüp anlayabileceğin tek nokta SSD üzerinde Render v.s gibi program dayalı işlemler alındığında zaman farkıyla görmek mümkün bunun dışında oyunların açılış süresi yada pc normal kullanımda 350k ve üzeri iops hızı olan ssdlerde fark görmeniz pek mümkün değil.