Olmaması nasıl bir olumsuzluk?SSD içindeki Ram gibi bir şeyDRAM Nedir? DRAM Özellikleri
Günlük hayatımızın her alanında bilgilerimizi depolamaya ihtiyaç duyarız. Bilgilerimizi depoladığımız belleklerin kullanım yerleri özelliklerine göre değişim göstermekte. Bu yazımızda DRAM ve SRAM bellek tiplerini inceleyeceğiz.www.elektrikport.com
Yüksek boyutlu bir dosyayı kopyalama işlemi yaparken daha hızlı aktarım sağlar.merhaba bende sandisk ultra 3D 500gb M2 ssd var. öğrendim ki bu ssd de dram denilen şey yokmuş. dram ne işe yarar? önemi nedir? olmazsa ne olur? mesela a2000 de varmış dram onunla bunun arasında ne fark olur?
yani hata mı etmişim bu ssdyi alarak? gta 5te uzaktaki ağaçların detayları bir tık geç yükleniyor ama aynı sorunu dün kendinemüzisyen izlerkende gördüm onda 970 ve rtx3090 var benden kaynaklı bir sorun değildir diye düşünüyorum.Yüksek boyutlu bir dosyayı kopyalama işlemi yaparken daha hızlı aktarım sağlar.
Oyunlarda haritalar ve dokular kısmen daha hızlı yüklenir.
Gecikme DRAM'siz olanlara göre çok daha düşüktür.
Hata değil. DRAM'li SSD pahalı.yani hata mı etmişim bu ssdyi alarak?
Bu durum oyun kaynaklı büyük ihtimal. 10 km uzaklıktaki tüm nesneleri renderlese, oyun kasar.gta 5te uzaktaki ağaçların detayları bir tık geç yükleniyor
tüm ayarlar zaten olabilecek en yüksekte hala devam ediyor bunu çözemedim. ama kemalde de görünce içim rahatladı biraz.Hata değil. DRAM'li SSD pahalı.
Bu durum oyun kaynaklı büyük ihtimal. 10 km uzaklıktaki tüm nesneleri renderlese, oyun kasar.
Grafik ayarlarına girip uzaklık ile ilgili bir ayar vardı onu yükseltirsen sorunun çözülür.
DRAM, ömür ile pek alakalı değil.tüm ayarlar zaten olabilecek en yüksekte hala devam ediyor bunu çözemedim. ama kemalde de görünce içim rahatladı biraz.
bu arada şu videoda dramsiz ssdler daha çabuk yıpranır ve ölür demiş adam ama aksine a2000 de 3 yıl garanti var bende 5 yıl ve bildiğim kadarıyla sandisk garantisi iyi bir garanti tamir edilebilecek bir şey olsa bile sıfırını gönderiyorlarmış
video;