bu kasada düşündüğümüz gibi f/p ürünü olan ryzen 5 7500F kullanılmış intel i5 13400F den bir tık daha iyi sanırım ama eşiti bu denmişPardon yav linki atmamışım .
PC HOCASI-GG9 / AMD Ryzen 5 7500F MPK / ASUS DUAL Radeon RX 7700 XT OC 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
PC HOCASI-GG9 Powered by Asus temasıyla hazırlanmış Sistem Tavsiyesidir. AMD Ryzen 5 7500F ve ASUS RX 7700 XT ile oluşturulmuştur.www.gaming.gen.tr
Hocam daha dün arkadaşımı mağdur ettiler. Gönderdikleri hiçbir ürünün arkasında durmuyorlar. Gönderim süresi elbette ilgili kargo firması, ürün tedariği vs. gibi konularla da etkilenebilen bir şey fakat 3k ya alınmış bir kablolu kulaklığın kablosunu eksik gönderip kapalı kutu diye kulaklık üretim firmasına sizi yönlendiriyorlar. Yani asla size yardımcı olmuyorlar, yine gidip bir yerlerde kendi hakkınızı kendiniz arıyorsunuz. Sonucunda da tabii ki ürünü aldığınıza alacağınıza pişman oluyorsunuz. Arkadaşım hala eksik gelen kablonun peşinde bakalım inşallah bir yerlere varabilir. Ayrıca, sistemi kendiniz araştırarak toplama işine girecekseniz (ki bunu yapmalısınız bence) amazon gibi sitelerde peşin fiyatına güzel taksit avantajları mevcut. Hele bir de amazon prime üyeliğiniz varsa bazı ürünler sırf bu üyeliğe özel indirimli oluyor, kargo ertesi gün elinize ulaşıyor gibi avantajları var. Elbette seçim sizin fakat benim tavsiyem itopyadan uzak durmanız.itopyadan neden alışveriş yapmamalıyım? ve nerelerden alışveriş yapmamı tavsiye edersiniz gaming gen tr diye bir site var sanırım ama çok olumlu yorumları yok açıkcası itopya yada incehesaptan almayı düşünüyordum
Mesaj otomatik birleştirildi:
itopyadan neden alışveriş yapmamalıyım? ve nerelerden alışveriş yapmamı tavsiye edersiniz gaming gen tr diye bir site var sanırım ama çok olumlu yorumları yok açıkcası itopya yada incehesaptan almayı düşünüyordum
Kasayı, rami ve ssdyi özelleştirebiliriz. O zaman da bütçene yaklaşıyor zaten.bu kasada düşündüğümüz gibi f/p ürünü olan ryzen 5 7500F kullanılmış intel i5 13400F den bir tık daha iyi sanırım ama eşiti bu denmiş
anakart çift m2 ssd slotuna sahip soğutucusu var mı tam çözemedim onu nerden bakıyoruz, dual channel ram destekliyor, ddr5 ve AM5 soket yapısında yani intele göre daha uzun dönemli kullanabilirim bu sayede
ASUS DUAL Radeon RX 7700 XT OC 12GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı GeForce RTX 3070 8gb a eşit bir performans gösteriyor biraz daha bütçem var aslında kasa parası 29k olduğu göz önüde bulundurulursa belki yükseltilebilir ama piyasa fiyatlarını bilmiyorum
ram konusuna gelirsek XPG Lancer Blade Black 16GB (1x16GB) 6000MHz CL48 DDR5 Ram var cl48 istediğimizden kötü sanırım ama hızı iyiymiş 6000MHz ddr5
ssd konunsunda şuan sadece ssd'nin m2 olduğunu anlayabildim
işlemci soğutucusu var bu güzel bir şey yani işlemcide ısıdan yana bir sıkıntı yaşamam diye tahmin ediyorum bu kasada ama ne kadar iyi bir soğutucu o konuda bir fikrim yok sadece stok box soğutucudan iyidir herhalde
kasa konusunu da açıkcası çok bilmiyorum ama önü biraz önceki arkadaşın dediği önerdiği gibi mesh yapıda
kasada neye dikkat etmeliyim yaptığım analizde bi yanlış var mıKasayı, rami ve ssdyi özelleştirebiliriz. O zaman da bütçene yaklaşıyor zaten.
Kasanın mesh olması ve en azından 4 tane fanı olmasına dikkat et. Bide psu tarafında bahsetmiştimya markalar önemli. Kimisi Enermax'a iyi diyor kimisi değil diyor. Gayet iyi analiziniz .kasada neye dikkat etmeliyim yaptığım analizde bi yanlış var mı
Ram ve anakart giriş seviyesinde. Hazır olarakta tabi 7500f ve 4060ti bide b serisi güzel bi anakart ile sıfır olmaya kalksak 33.000 TL'yi bulur, belki geçer.
daha uyguna bir sistem yapabiliriz yani diyosunuz sanırım yoksa konuşup almalı mı kasayı tam anlamadım.Ram ve anakart giriş seviyesinde. Hazır olarakta tabi 7500f ve 4060ti bide b serisi güzel bi anakart ile sıfır olmaya kalksak 33.000 TL'yi bulur, belki geçer.
Kusura bakma aceleyle yazıyom anlaşılmaz olabilir. Bu sistemin dediğim parçaalrı giriş seviyesi olduğu için hiç gerek yok almaya. Sıfırdan bi sistem almışken en azından anakartta iyi olmalı bence.daha uyguna bir sistem yapabiliriz yani diyosunuz sanırım yoksa konuşup almalı mı kasayı tam anlamadım.
Ben bi sana gece araştırma yapıyım bunun parça kalitesi kusturacak şekilde .şöyle bi sistem önerisi aldım sizce nasıl
Hero 7A-RTX/RX - Game Garaj
Hero 7A-RTX/RX, AMD işlemcili yeni nesil Nvidia ve AMD Radeon ekran kartlarına sahip, AMD işlemcili hazır sistem bilgisayar en iyi fiyat ve taksit seçenekleriyle GameGaraj'da !www.gamegaraj.com
parçaları editleyince 36k oluyor
valla çok iyi olur ya ben öyle bi bakınıyorum genel fikir olsun diyeBen bi sana gece araştırma yapıyım bunun parça kalitesi kusturacak şekilde .
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bide zaten 4060ti'a 36K hiç mantık işi değil.