taylansimdi
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
O ışıkların sırayla yanıp sönmesinde bir problem yok. Sırayla sistem açılırken kontrol ediyor ve sonrasında boot ediyor. Eğer sürekli yanık kalsaydı bir bölümde orada problem olduğunu anlayabilirdin. Mesela ben sürekli OC denerim en son denediğimde VGA ışığı açık kaldı ve ekran gelmedi. Fişini çıkarıp statik elektrik boşaltıp geri taktım ekran gelmesi için çoğu zaman yeterliydi ama gelmediği zamanlar ise görüntü kablosunu anakarta takıp işlemcinin dahili gpu'sundan görüntü alarak biosa erişebildimDediğiniz herşeyi daha önce yaptım. Aslinda Bilgisyaardan çok anlayan birisiyim Çok hata yapmam ilk defa böyle bir şey ile karsilasiyorum. Sorun biosluk olabilir cunku ben desteklemese de 1600AF ile Windows boot edebildim ki o kadar çok ayarla oynadim ki
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ariza isiklari durumu haklinda dusuncenoz nedir hocam Normalde Cpu-dram-vga- boot yanar ve sistem acilir ancak benim sistemimde CPU beyaz isik ile basliyor. 3 saniyensonra Dram e geçiyor ama Dram isigi çok az 0.1 sn gibi bi süre yanıyor Sonra Ya başka isik yanmiyor yada bazen VGA isigi yanık kalıyor. Vga isigi konusunda Gpuyi tam oturtmadigimi varsaysamda Onun diisnda Boot işigi hiçbişekilde ulaşamiyorum.