Neler Yeni

Bilgisayarıma Göruntü Gelmiyor YARDIM

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dediğiniz herşeyi daha önce yaptım. Aslinda Bilgisyaardan çok anlayan birisiyim Çok hata yapmam ilk defa böyle bir şey ile karsilasiyorum. Sorun biosluk olabilir cunku ben desteklemese de 1600AF ile Windows boot edebildim ki o kadar çok ayarla oynadim ki
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ariza isiklari durumu haklinda dusuncenoz nedir hocam Normalde Cpu-dram-vga- boot yanar ve sistem acilir ancak benim sistemimde CPU beyaz isik ile basliyor. 3 saniyensonra Dram e geçiyor ama Dram isigi çok az 0.1 sn gibi bi süre yanıyor Sonra Ya başka isik yanmiyor yada bazen VGA isigi yanık kalıyor. Vga isigi konusunda Gpuyi tam oturtmadigimi varsaysamda Onun diisnda Boot işigi hiçbişekilde ulaşamiyorum.
O ışıkların sırayla yanıp sönmesinde bir problem yok. Sırayla sistem açılırken kontrol ediyor ve sonrasında boot ediyor. Eğer sürekli yanık kalsaydı bir bölümde orada problem olduğunu anlayabilirdin. Mesela ben sürekli OC denerim en son denediğimde VGA ışığı açık kaldı ve ekran gelmedi. Fişini çıkarıp statik elektrik boşaltıp geri taktım ekran gelmesi için çoğu zaman yeterliydi ama gelmediği zamanlar ise görüntü kablosunu anakarta takıp işlemcinin dahili gpu'sundan görüntü alarak biosa erişebildim

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
SERHAT BOZBAYIR
O ışıkların sırayla yanıp sönmesinde bir problem yok. Sırayla sistem açılırken kontrol ediyor ve sonrasında boot ediyor. Eğer sürekli yanık kalsaydı bir bölümde orada problem olduğunu anlayabilirdin. Mesela ben sürekli OC denerim en son denediğimde VGA ışığı açık kaldı ve ekran gelmedi. Fişini çıkarıp statik elektrik boşaltıp geri taktım ekran gelmesi için çoğu zaman geldi ama gelmediği zamanlar ise görüntü kablosunu anakarta takıp işlemcinin dahili gpu'sundan görüntü alarak biosa erişebildim
Hocam Ddr5 sistemimde isiklarin rengi farkli ve isik yanma suresi farklı . Her ne kadar normal gibi olsa da Dram isiginin çok az süre yanip hemen sonmesi jormal gelmedi ama ramler sorunsuz soketlerde sorunsuz . Dram Yanip sondukten sonra başka hiçbir isik yanmiyor ne vga nede boot yanmıyor

O ışıkların sırayla yanıp sönmesinde bir
Ürünü amazondan aldigimdan hala iade hakkim mevcut Acikcasi msi anakartlar sık sık sorun yasiyorum. Asus almak isterdim ama Ben bu anakarti cok uyguna aldim 3500tl 3ay 0 faiz Hem Wifili hem 2 tane m2si var Kasaya giden type c portu var Argb Header var acikcasi fiyatina göre çok dolu kart

Son düzenleme:

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Senin için biraz araştırma yaptım ve benzer problemler yaşayan insanlar psu değişmiş ve sorun çözülmüş fakat ben hala psu ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Tek SSD takıp deneyebilir misin ? Her türlü varyasyonu denememiz gerek. Ramleri söylemiyorum muhtemelen tek slot ram ile de denemişsindir.

BIOS Flashback konusunu ne yaptın ? Oluyor mu ?
Hocam Ddr5 sistemimde isiklarin rengi farkli ve isik yanma suresi farklı . Her ne kadar normal gibi olsa da Dram isiginin çok az süre yanip hemen sonmesi jormal gelmedi ama ramler sorunsuz soketlerde sorunsuz . Dram Yanip sondukten sonra başka hiçbir isik yanmiyor ne vga nede boot yanmıyor

Ürünü amazondan aldigimdan hala iade hakkim mevcut Acikcasi msi anakartlar sık sık sorun yasiyorum. Asus almak isterdim ama Ben bu anakarti cok uyguna aldim 3500tl 3ay 0 faiz Hem Wifili hem 2 tane m2si var Kasaya giden type c portu var Argb Header var acikcasi fiyatina göre çok dolu kart

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
SERHAT BOZBAYIR
Senin için biraz araştırma yaptım ve benzer problemler yaşayan insanlar psu değişmiş ve sorun çözülmüş fakat ben hala psu ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Tek SSD takıp deneyebilir misin ? Her türlü varyasyonu denememiz gerek. Ramleri söylemiyorum muhtemelen tek slot ram ile de denemişsindir.

Evde değilim yapacağım hocam. Sandisksiz de denemiştim ama sonuçta Bios a atabiliyo olmasi lazim sorun ssd de olsa dahi.

Bios disinda denemediigm mevzu kalmamiştir heralde Lianlinin bu kasasinda Power uzatma kablosu ile Estetik içn yapilmiş sirf uzatmayi cikaripp direkt psuya taktim yinede ayni

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Evde değilim yapacağım hocam. Sandisksiz de denemiştim ama sonuçta Bios a atabiliyo olmasi lazim sorun ssd de olsa dahi.

Bios disinda denemediigm mevzu kalmamiştir heralde Lianlinin bu kasasinda Power uzatma kablosu ile Estetik içn yapilmiş sirf uzatmayi cikaripp direkt psuya taktim yinede ayni
Evet biraz sıkıntı bir problem bu. Sonuç olarak çok fazla denenecek bir şey yok ekran gelmiyor çünkü. BIOS Update-Flashback, Ram tek slot çift slot , SSD hepsini denediysen ne önerebilirim bilemiyorum. İşlemcilerin bozuk çıkma ihtimali çok çok düşük. Anakart veya ram değiştirme ihtimalin varsa deneme amaçlı tespit edilebilir o şekilde. Yani anakart ram ve işlemci üçlüsünden en son şüphe edeceğim işlemcidir. Ram ve anakart demek zorundayım denenmesi lazım tek tek.

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
SERHAT BOZBAYIR
Evet biraz sıkıntı bir problem bu. Sonuç olarak çok fazla denenecek bir şey yok ekran gelmiyor çünkü. BIOS Update-Flashback, Ram tek slot çift slot , SSD hepsini denediysen ne önerebilirim bilemiyorum. İşlemcilerin bozuk çıkma ihtimali çok çok düşük. Anakart veya ram değiştirme ihtimalin varsa deneme amaçlı tespit edilebilir o şekilde. Yani anakart ram ve işlemci üçlüsünden en son şüphe edeceğim işlemcidir. Ram ve anakart demek zorundayım denenmesi lazım tek tek.
Su biosu deneyelim hocam , anakart sıfır daha ya ayrica 1600AF de calismisti ramde de sorun yok baska pcde denedim bence ben biosla ilgili biseyler yaptm

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Su biosu deneyelim hocam , anakart sıfır daha ya ayrica 1600AF de calismisti ramde de sorun yok baska pcde denedim bence ben biosla ilgili biseyler yaptm
O zaman bios'un üzerine gidelim, mevcut sürüm numaranızı hatırlıyor musunuz ?

İlk sayfada bios numaranızı yazmışsınız, kurulan bios sürümü ile sitedeki farklı görünüyor. Bu bağlamda sitedeki
''7C95v2K'' 2024-03-20 bunu kurduğunuzu düşünüyorum.
Bunun üzerine 2 sürüm daha çıkmış. Sıra sıra ikisini de kurup deneyin lütfen

Son düzenleme:

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
SERHAT BOZBAYIR

İlk sayfada bios numaranızı yazmışsınız, kurulan bios sürümü ile sitedeki farklı görünüyor. Bu bağlamda sitedeki
''7C95v2K'' 2024-03-20 bunu kurduğunuzu düşünüyorum.
Bunun üzerine 2 sürüm daha çıkmış. Sıra sıra ikisini de kurup deneyin lütfen
KEndi geldigi bios duruyor hala

Şuan flashback için ijdiriyorumda direkt en son surumu değilde daha öncekilerden mi başlayayım?

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
7C95v2L bu, olmaz ise 7C95v2M1 bunu kurun
KEndi geldigi bios duruyor hala

Şuan flashback için ijdiriyorumda direkt en son surumu değilde daha öncekilerden mi başlayayım?

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
SERHAT BOZBAYIR
Son düzenleme:

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocsm M1 ile biteni flashback ile kurdum Yanip sonmesi bitto ama goruntu yok suan pc calisiyor Kapatip acayim mi?

Flashback yaptim hala goruntu alamiyorum:(
Ekran kartını çıkarıp tekrar dikkatlice taktınız mı hocam ? Ekran kartına taktığınız DP/HDMI kablosunu değiştirme farklı bir kablo deneme ihtimaliniz var mı ? Her ihtimali düşünüyorum.

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
SERHAT BOZBAYIR
Evimde başka DP yok, bulunan hdmi da baya eski onlarida denedim Ki DP kablosu Sifir monitorun icinden geldi

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Evimde başka DP yok, bulunan hdmi da baya eski onlarida denedim Ki DP kablosu Sifir monitorun icinden geldi
Bİios kurduğunda yazılımsal yani bios kaynaklı bir sorun olsaydı zaten yeni bir sürüm ile o da çözülecekti. Demek ki temiz bios update yapmana rağmen görüntü gelmiyorsa artık sorunu donanımsal aramak gerek. Bios update yaptıktan sonra denemeler yaptın mı tek ram vs.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,880
Üyeler
164,577
Son üye
garibandoyurankuzu
Top Bottom